Şivan Perver'in heykelini diktiler

icemen

New member
Reaction score
0
sanliurfa-da-sivan-perver-heykeli.jpg

Şanlıurfa'nın Siverek Belediyesi, heykelini diktiği Kürt sanatçı Şivan Perver heykelinin açılışı için, sanatçının Türkiye'ye gelmesini bekliyor.
Siverek Belediye Başkan Vekili Hivi Abikoğlu, mahalli seçimler döneminde vatandaşların talepleri doğrultusunda önce halk ozanı Şükrü İzol, ardından sinema sanatçısı Yılmaz Güney'in şimdi de Şivan Perver'in heykelini diktiklerini söyledi.

Dikilen heykellerin, Heykeltıraş Abuzer Çalışkan tarafından yapıldığını belirten Başkan Vekili Hivi Abikoğlu, "Bu düşünce bize hemşerilik olduğumuzdan dolayı geldi. Seçimden öncede halkın belediye başkanından bir talebi vardı. Belediye başkanımızda bu talebi uygun gördü. Hem hemşerimiz olduğundan dolayı hem de seçimden sonra halkın talebini yerine getirmiş olduk. Hem Yılmaz Güney'in hem Şivan Perver'in hem de Siverekli halk ozanımız Şükrü İzol'un heykelini şuanda dikmiş bulunmaktayız. Halktan olumlu tepki aldık. Halk sevindi, mutlu oldu. Çünkü Şivan Perver, Yılmaz Güney ve Şükrü İzol, üçü de birer sanatçı. Şükrü İzol yerel ve bölge çapında, Yılmaz Güney ve Şivan Perver, dünya çapında tanınan sanatçılar olduğu ve ayrıca hemşerimiz olduğu için Siverekli olmaları heykellerini dikmemize itti bizi" dedi.

Bu arada, sinema sanatçısı Yılmaz Güney'in heykelinin önüne tunçtan "Çirkin Kral Yılmaz Güney" yazı yazdıran Belediye, heykelin sanatçıya fazla benzemediği için önümüzdeki günlerde yenisini yaptıracağı öğrenildi.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• sanliurfa-da-sivan-perver-heykeli.jpg
    sanliurfa-da-sivan-perver-heykeli.jpg
    12.7 KB · Görüntüleme: 3,044
MaLzemeden mi ÇaLmışLar Bu Davarın Tipi mi BöyLe?

herkes birbirine hosgörü ile bakarsa ancak bu tarz çalısmalar meyve verir

" Hepiniz bir mebus ya da vekil Hatta Cumhurbaşkanı bile Olabilirsini Ancak Bir Sanatı olamazsınız "
K. Atatürk

Şivan Perver in Kim olduğunu bilmiyorum ismini çok duydum ama kim olduğunu bilmem ancak Sanatçıya Saygı göstermek gerekir Siyasete Bulaştırılırsa Sanat da biter .

Şivan PERWER'in TRT 1'de yayınlanan bir röportajı

İZLE

~SiLenT ScЯeaM~;4855785' Alıntı:
MaLzemeden mi ÇaLmışLar Bu Davarın Tipi mi BöyLe?

hayır daha da kayık 1 tip aslında :biggrin: köküne kiprit suyu derler :rolleyes: ya hepsinin diyorum :biggrin: :tongue:

Geri