64general1
New member
- Reaction score
- 0
Acaba bizler neden böyle davranırız.
Bileniniz var ise, açıklasın " hepimiz öğrenelim !.. "
Bugün yine sitedeki yazıları okudum.
Önce sorunun cevabını verelim.
AKP aklanmadı. Aksine iddianamede isnat edilen suçu işlediği vurgulandı.
Yani, “laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı haline geldiği” hukuk sistemi içinde resmen tescil edildi.
Yani, “laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı haline geldiği” hukuk sistemi içinde resmen tescil edildi.
Herkes ayrı telden çalıyor.
Öyle bir saz heyeti ki, " kimi sazların akorduda yok !.. " her halde...
Arada sırada çatlak sesler geliyor kulaklara...
Şimdi önce sayın Serdar AKİNAN'ın yazısında konusu edilen buluşma nedir ?..
Neden bu yazıda konusu edilenler zamanında kamu oyyu ile paylaşılmaz.
Farkında mısınız, sürekli böyle yan hakeme dikkat kesildiğimiz zaman,
Orta hakem oyuna devam işareti veriyor.
Ve " Top ağlarda !... "
Geçmiş olsun...
Bir yorumcu bir köşe yazısı altına yazmış " şimdi bir bardak soğuk su içmek zamanı ... "
Afiyet olsun, yarasın bu agustos sıcaklarında iyi gider.
Sayın Neval Kavcar hanımefendi, Türkiye gerçeklerine değiniyor, yazısında...
Lâkin nedense hem sivrisinekler ve küçük göletlerle uğraşıyor.
Onları işaret ediyor. Hiç bir zaman " ana bataklığa " parmak basan yok. Herkesin amacı, arkayı dolaşıp bir puanı almak. Bu bir puanlarlamutlu olmak. Bir sonra gün yine aynı konulara değinmek ve yine bir puanı kapmak. Neticede değişen bir şey yok !.. Bumerang misali dönüp duruyoruz. Beyler, hanımlar Mustafa Kemal'in amac ve hedefi ne idi. " Türk ulusunun dinini bilincli ve kendi ana dili ile öğrenmesi ... " Buna itirazı olan var mı ?
Olamaz zaten !..
Eğer Türk ulusu dinini kendi ana dili ile öğrenmeğe başladığında,
Fazla değil bir kuşak sonra !..
Ne şıh kalır,
Ne Şeyh kalır,
Ne tarikat kalır...
Şimdi duyuyorum pek çoğunuz,
Haydaa buda nereden çıktı şimdi diyorsunuz.
O zaman siz halinizden memnunsunuz.
Şikayet etmeğe hakkınız yok...
Yok Fetoşcular,
Yok Süleymancılar,
Yok Nakşiler diye...
O zaman anlaşılan kendiniz çalıp, kendiniz oynamayı tercih etmişsiniz yıllardır.
O Halde beyler, hanımlar neden Mustafa Kemal şemsiyesi altına siniyorsunuz ?..
Neden Laik Cumhuriyet'in askeri gibi görünüyorsunuz ?..
Mazeret hazır : " insanlar dinini öğrenmeli ... "
Hakikaten gerçek hedef bu mu ?
Yoksa insanlar " Alah adına yalan söylenerek kaldırılması mı ? "
Siz hiç Yunus Emre misâli bir hırka, bir şalvar " şeyh ", " şıh " yahut ta " tarikat ileri geleni " gördünüz mü ?..
Maşaallah altlarında son model Mersedes otolar.
Maşaallah boğaz manzaralı yalılar köşkler !..
Vah garip Yunus Vah !..
Dergaha bir tek eğri odun sokmamak için elinde asası dere tepe dolaşan Yunus Vah !..
Efendiler, Hanımlar !..
Ülkenin bu duruma gelişinin nedenini hepiniz biliyorsunuz da dile getiremiyorsunuz ?..
Yok " Hukuk zar atmaz !.. "
Yok " Kayıplar, kazanımlar !.. "
Sayın Kemal ÖNCÜ üstad ne demiş : " ... Meydanı boş bulduğunu sanan kurnazlardan ...., Taşları bağlamışlar köpekleri salmışlar misali. Dedik ya, .... menfaatperest ve kurnaz olması. " Haklı değil mi ? ... Hep birlikte, şamdandaki mum misali eridiğinin farkında değil misiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin... Emekli Tüm Genaral çıkmış ortaya " ... efsana komutan unvanı " altında diyor ki, " ... bu davaya başımı koydum. " Okudum ve güldüm...
Neden güldüğüme gelince, bu ülkede siyasi parti kurup hemen tek başına iktidar olmanın ne demek olduğunun farkındasınız değil mi ?..
Millet olmayı bir türlü başaramıyan topllumların " ümmet olma temayülleri " tamamen kaybolmadığı sürece sonuç pek iç açıcı olamaz. Sitede yer Alan Tahir Tamer KUMKALE'ye ait alıntı yazıyı yazarın kişisel sitesinde bir kez daha okudum.
" ....
Yani, “laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı haline geldiği” hukuk sistemi içinde resmen tescil edildi.. " şeklinde ifadeler kullanan Sayın Kumkale yazısında hep Ak Parti tümcesini kullanmış. Sanıyorum site yönetimi " Ak Parti " sözcüklerini AKP olarak düzeltmiş. Bana sorarsanız işin aslı da bu... Çünkü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı iddia namesinde bu siyasi partimnin adını " Adalet ve Kalkınma Parti " olarak belirtmiş.
İşin aslı ve özü bu !..
O halde hep birliktekendimize çekidüzen vermeliyiz.
Vaz geçmeliyiz bu kişisel tutkulardan, sürekli sivrisineklerin artmasına sebep olan " bataklığı " kurutmak için hemen harekete geçmemiz gerekir.
Aksi halde, bir kaç yıl sonra bu günleri " mum ile arar hâle geliriz... " Şu hususunda altını çizelim ki; " Tam bağımsızlığını kaybeden ülkelerde ibadet olmaz !.. " Örnek mi ? Kuzey Yunanistan'da yaşayan Tük soydaşlarımız, lütfen onlara ve onların serzenişlerine kulak verin. Kırım müslüman Türklerine kulak verin. Zaman geçiyor, zamanı tekrar geri döndürmek çok zor...
Ulus olarak aklımızı başımıza devşirme zamanıdır...
Mehmer ÇAKIRAĞA
Bileniniz var ise, açıklasın " hepimiz öğrenelim !.. "
Bugün yine sitedeki yazıları okudum.
Herkes ayrı telden çalıyor.
Öyle bir saz heyeti ki, " kimi sazların akorduda yok !.. " her halde...
Arada sırada çatlak sesler geliyor kulaklara...
Şimdi önce sayın Serdar AKİNAN'ın yazısında konusu edilen buluşma nedir ?..
Neden bu yazıda konusu edilenler zamanında kamu oyyu ile paylaşılmaz.
Farkında mısınız, sürekli böyle yan hakeme dikkat kesildiğimiz zaman,
Orta hakem oyuna devam işareti veriyor.
Ve " Top ağlarda !... "
Geçmiş olsun...
Bir yorumcu bir köşe yazısı altına yazmış " şimdi bir bardak soğuk su içmek zamanı ... "
Afiyet olsun, yarasın bu agustos sıcaklarında iyi gider.
Sayın Neval Kavcar hanımefendi, Türkiye gerçeklerine değiniyor, yazısında...
Lâkin nedense hem sivrisinekler ve küçük göletlerle uğraşıyor.
Onları işaret ediyor. Hiç bir zaman " ana bataklığa " parmak basan yok. Herkesin amacı, arkayı dolaşıp bir puanı almak. Bu bir puanlarlamutlu olmak. Bir sonra gün yine aynı konulara değinmek ve yine bir puanı kapmak. Neticede değişen bir şey yok !.. Bumerang misali dönüp duruyoruz. Beyler, hanımlar Mustafa Kemal'in amac ve hedefi ne idi. " Türk ulusunun dinini bilincli ve kendi ana dili ile öğrenmesi ... " Buna itirazı olan var mı ?
Olamaz zaten !..
Eğer Türk ulusu dinini kendi ana dili ile öğrenmeğe başladığında,
Fazla değil bir kuşak sonra !..
Ne şıh kalır,
Ne Şeyh kalır,
Ne tarikat kalır...
Şimdi duyuyorum pek çoğunuz,
Haydaa buda nereden çıktı şimdi diyorsunuz.
O zaman siz halinizden memnunsunuz.
Şikayet etmeğe hakkınız yok...
Yok Fetoşcular,
Yok Süleymancılar,
Yok Nakşiler diye...
O zaman anlaşılan kendiniz çalıp, kendiniz oynamayı tercih etmişsiniz yıllardır.
O Halde beyler, hanımlar neden Mustafa Kemal şemsiyesi altına siniyorsunuz ?..
Neden Laik Cumhuriyet'in askeri gibi görünüyorsunuz ?..
Mazeret hazır : " insanlar dinini öğrenmeli ... "
Hakikaten gerçek hedef bu mu ?
Yoksa insanlar " Alah adına yalan söylenerek kaldırılması mı ? "
Siz hiç Yunus Emre misâli bir hırka, bir şalvar " şeyh ", " şıh " yahut ta " tarikat ileri geleni " gördünüz mü ?..
Maşaallah altlarında son model Mersedes otolar.
Maşaallah boğaz manzaralı yalılar köşkler !..
Vah garip Yunus Vah !..
Dergaha bir tek eğri odun sokmamak için elinde asası dere tepe dolaşan Yunus Vah !..
Efendiler, Hanımlar !..
Ülkenin bu duruma gelişinin nedenini hepiniz biliyorsunuz da dile getiremiyorsunuz ?..
Yok " Hukuk zar atmaz !.. "
Yok " Kayıplar, kazanımlar !.. "
Sayın Kemal ÖNCÜ üstad ne demiş : " ... Meydanı boş bulduğunu sanan kurnazlardan ...., Taşları bağlamışlar köpekleri salmışlar misali. Dedik ya, .... menfaatperest ve kurnaz olması. " Haklı değil mi ? ... Hep birlikte, şamdandaki mum misali eridiğinin farkında değil misiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin... Emekli Tüm Genaral çıkmış ortaya " ... efsana komutan unvanı " altında diyor ki, " ... bu davaya başımı koydum. " Okudum ve güldüm...
Neden güldüğüme gelince, bu ülkede siyasi parti kurup hemen tek başına iktidar olmanın ne demek olduğunun farkındasınız değil mi ?..
Millet olmayı bir türlü başaramıyan topllumların " ümmet olma temayülleri " tamamen kaybolmadığı sürece sonuç pek iç açıcı olamaz. Sitede yer Alan Tahir Tamer KUMKALE'ye ait alıntı yazıyı yazarın kişisel sitesinde bir kez daha okudum.
" ....
Yani, “laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı haline geldiği” hukuk sistemi içinde resmen tescil edildi.. " şeklinde ifadeler kullanan Sayın Kumkale yazısında hep Ak Parti tümcesini kullanmış. Sanıyorum site yönetimi " Ak Parti " sözcüklerini AKP olarak düzeltmiş. Bana sorarsanız işin aslı da bu... Çünkü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı iddia namesinde bu siyasi partimnin adını " Adalet ve Kalkınma Parti " olarak belirtmiş.
İşin aslı ve özü bu !..
O halde hep birliktekendimize çekidüzen vermeliyiz.
Vaz geçmeliyiz bu kişisel tutkulardan, sürekli sivrisineklerin artmasına sebep olan " bataklığı " kurutmak için hemen harekete geçmemiz gerekir.
Aksi halde, bir kaç yıl sonra bu günleri " mum ile arar hâle geliriz... " Şu hususunda altını çizelim ki; " Tam bağımsızlığını kaybeden ülkelerde ibadet olmaz !.. " Örnek mi ? Kuzey Yunanistan'da yaşayan Tük soydaşlarımız, lütfen onlara ve onların serzenişlerine kulak verin. Kırım müslüman Türklerine kulak verin. Zaman geçiyor, zamanı tekrar geri döndürmek çok zor...
Ulus olarak aklımızı başımıza devşirme zamanıdır...
Mehmer ÇAKIRAĞA