Şu Hâlimize Bir Bakın !..

64general1

New member
Reaction score
0
Acaba bizler neden böyle davranırız.
Bileniniz var ise, açıklasın " hepimiz öğrenelim !.. "
Bugün yine sitedeki yazıları okudum.

Önce sorunun cevabını verelim.
AKP aklanmadı. Aksine iddianamede isnat edilen suçu işlediği vurgulandı.
Yani, “laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı haline geldiği” hukuk sistemi içinde resmen tescil edildi.

Yani, “laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı haline geldiği” hukuk sistemi içinde resmen tescil edildi.

Herkes ayrı telden çalıyor.
Öyle bir saz heyeti ki, " kimi sazların akorduda yok !.. " her halde...
Arada sırada çatlak sesler geliyor kulaklara...

Şimdi önce sayın Serdar AKİNAN'ın yazısında konusu edilen buluşma nedir ?..
Neden bu yazıda konusu edilenler zamanında kamu oyyu ile paylaşılmaz.
Farkında mısınız, sürekli böyle yan hakeme dikkat kesildiğimiz zaman,
Orta hakem oyuna devam işareti veriyor.
Ve " Top ağlarda !... "

Geçmiş olsun...

Bir yorumcu bir köşe yazısı altına yazmış " şimdi bir bardak soğuk su içmek zamanı ... "
Afiyet olsun, yarasın bu agustos sıcaklarında iyi gider.

Sayın Neval Kavcar hanımefendi, Türkiye gerçeklerine değiniyor, yazısında...
Lâkin nedense hem sivrisinekler ve küçük göletlerle uğraşıyor.
Onları işaret ediyor. Hiç bir zaman " ana bataklığa " parmak basan yok. Herkesin amacı, arkayı dolaşıp bir puanı almak. Bu bir puanlarlamutlu olmak. Bir sonra gün yine aynı konulara değinmek ve yine bir puanı kapmak. Neticede değişen bir şey yok !.. Bumerang misali dönüp duruyoruz. Beyler, hanımlar Mustafa Kemal'in amac ve hedefi ne idi. " Türk ulusunun dinini bilincli ve kendi ana dili ile öğrenmesi ... " Buna itirazı olan var mı ?

Olamaz zaten !..
Eğer Türk ulusu dinini kendi ana dili ile öğrenmeğe başladığında,
Fazla değil bir kuşak sonra !..
Ne şıh kalır,
Ne Şeyh kalır,
Ne tarikat kalır...

Şimdi duyuyorum pek çoğunuz,
Haydaa buda nereden çıktı şimdi diyorsunuz.
O zaman siz halinizden memnunsunuz.
Şikayet etmeğe hakkınız yok...
Yok Fetoşcular,
Yok Süleymancılar,
Yok Nakşiler diye...

O zaman anlaşılan kendiniz çalıp, kendiniz oynamayı tercih etmişsiniz yıllardır.
O Halde beyler, hanımlar neden Mustafa Kemal şemsiyesi altına siniyorsunuz ?..
Neden Laik Cumhuriyet'in askeri gibi görünüyorsunuz ?..

Mazeret hazır : " insanlar dinini öğrenmeli ... "
Hakikaten gerçek hedef bu mu ?
Yoksa insanlar " Alah adına yalan söylenerek kaldırılması mı ? "
Siz hiç Yunus Emre misâli bir hırka, bir şalvar " şeyh ", " şıh " yahut ta " tarikat ileri geleni " gördünüz mü ?..

Maşaallah altlarında son model Mersedes otolar.
Maşaallah boğaz manzaralı yalılar köşkler !..
Vah garip Yunus Vah !..
Dergaha bir tek eğri odun sokmamak için elinde asası dere tepe dolaşan Yunus Vah !..

Efendiler, Hanımlar !..
Ülkenin bu duruma gelişinin nedenini hepiniz biliyorsunuz da dile getiremiyorsunuz ?..
Yok " Hukuk zar atmaz !.. "
Yok " Kayıplar, kazanımlar !.. "

Sayın Kemal ÖNCÜ üstad ne demiş : " ... Meydanı boş bulduğunu sanan kurnazlardan ...., Taşları bağlamışlar köpekleri salmışlar misali. Dedik ya, .... menfaatperest ve kurnaz olması. " Haklı değil mi ? ... Hep birlikte, şamdandaki mum misali eridiğinin farkında değil misiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin... Emekli Tüm Genaral çıkmış ortaya " ... efsana komutan unvanı " altında diyor ki, " ... bu davaya başımı koydum. " Okudum ve güldüm...

Neden güldüğüme gelince, bu ülkede siyasi parti kurup hemen tek başına iktidar olmanın ne demek olduğunun farkındasınız değil mi ?..
Millet olmayı bir türlü başaramıyan topllumların " ümmet olma temayülleri " tamamen kaybolmadığı sürece sonuç pek iç açıcı olamaz. Sitede yer Alan Tahir Tamer KUMKALE'ye ait alıntı yazıyı yazarın kişisel sitesinde bir kez daha okudum.
" ....
Yani, “laiklik karşıtı faaliyetlerin odağı haline geldiği” hukuk sistemi içinde resmen tescil edildi.. " şeklinde ifadeler kullanan Sayın Kumkale yazısında hep Ak Parti tümcesini kullanmış. Sanıyorum site yönetimi " Ak Parti " sözcüklerini AKP olarak düzeltmiş. Bana sorarsanız işin aslı da bu... Çünkü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı iddia namesinde bu siyasi partimnin adını " Adalet ve Kalkınma Parti " olarak belirtmiş.

İşin aslı ve özü bu !..
O halde hep birliktekendimize çekidüzen vermeliyiz.
Vaz geçmeliyiz bu kişisel tutkulardan, sürekli sivrisineklerin artmasına sebep olan " bataklığı " kurutmak için hemen harekete geçmemiz gerekir.

Aksi halde, bir kaç yıl sonra bu günleri " mum ile arar hâle geliriz... " Şu hususunda altını çizelim ki; " Tam bağımsızlığını kaybeden ülkelerde ibadet olmaz !.. " Örnek mi ? Kuzey Yunanistan'da yaşayan Tük soydaşlarımız, lütfen onlara ve onların serzenişlerine kulak verin. Kırım müslüman Türklerine kulak verin. Zaman geçiyor, zamanı tekrar geri döndürmek çok zor...

Ulus olarak aklımızı başımıza devşirme zamanıdır...

Mehmer ÇAKIRAĞA

Sizin soyunuz devşirmeyken
İnsanLarın akLını başına devşirmeLerini hangi sefiL beyninizLe istiyorsunuz ki?

satıLık kaLem siLahşörLeri :)

Burda özeLLikLe beLirtmiştim asLında kaLem siLahşörLerine ediLdi hakaretLer
Bazı arkadaşLar üzerLerine aLınmış ama dedikLerim size yöneLik oLsaydı
kopyaLa yapıştırcıLar derdim kaLem kLavye değiL..
Neyse mesajımın muhattabı metnin sahibidir konunun değiL
Sıkıyönetimci kardeşLerim kusura bakmasınLar :)

bu yazının neresini düzeltmeye başlasam bilemedim..deve hikayesindeki gibi neresi doğru belli değil. sadece sondan başlayayım en son cümleden gerisini siz düzeltin arkadaşlar...

denilmişki yazıda: ''tam bağımsızlığını kaybetmiş ülkelerde ibadet olmaz'' öylemi acaba?? hanggi dinin ölçüsü bu generalim paşam..hangi din bunu olmaz diyor yada hangi sizin deyimzinizle tarikat cemaat böyle bir fetva vermiş? cevap senin alıntıladığın yazar dansa bişey emiyorum yada dünyaya herterafından bakan yaşar nuri hoca gibi yada zekeeriya hoca gibilermi vermiş bu ölçüyü. eğer doğru ise bu görüş; ozaman islamın daha ilk yıllarında köleliğin olduğu yıllarda bilal habeşi gibilerin müşrik kırbacında inlerken ibadet etmemesi gerekirdi, hür olmadığı için,yada cezayir,tunus,fas,kırım,azewrbaycan çeçenistan gibi bağımsız olmamış yada yarı bağımsız gibi ülkelerde yıllardan beri bir tek ibadet eden olmamalıydı,yada ibadetleri kabul olmadı öylemi??? pesss,,vazgeçtim diğerlerini yazmıyorum,aklı mantığı izanı ve imanı olana tek örnek yeterlidir. ha aklıma gelmişken yıllardır siyon çizmesi altındaki filistinde ibadet yapılmamalı size göre ,,gülüyorum şu 3-cü sınıf yazar tayfasının yazılarından alıntılara. kemalizmin içini boşalta boşalta bişey koymadınız. islama da el atıp fetvaları ordanmı alacaz artık.

Okudugunuzu anlamazsınız dünyadan haberiniz yoktur ama o kadar çok konuşursunuz ki güldürmeyin kendinize.

Turkuz Dıyorsunuz,turkıyenın Aleyhıne Ne Kadar Iş Varsa En Basta Gıdıyorsunuz.
Ataturkcuyuz Dıyorsunuz,daha Anıtkabıre Ayak Basmamıssınız.
Solcuyuz Dıyorsunuz,solcular Kadar Sereflı Olamıyorsunuz.
Laıklık Dıyorsunuz,işinize Gelınce Dın Dusmanlıgı,ama Cıkarlarınıza Ters Dustugunde,en Buyuk Allah Dıyorsunuz.
Vatan Elden Gıdıyor Dıyorsunuz,yıllardır Peşkeş Cektıgınız Ulkeyı Dogrultmaya Calısıyoruz.
Sızı Neye Benzetıyorum Bılıyomsunuz.

Cehennemde Kafırler Yanıcak Degılmı?ama Ordan Cıkıcaklarda..
Ya Munafıklar Ne Olacak?..........
Gercı Sızde Korku Yok,yenı Gelın Elıne Salatagı Alır,kımde Tuz Varsa Ona Koşar...

EDIT:OKUDUGUNUZU ANLAMAZMIŞMIŞ,BIZ SENIN GIBI ISIMIZE GELEN YAZILARI,HIKAYELERI,VARSAYIMLARI,MILLETIN GOZUNE SOKUP
INANDIRMAYA CALISMIYORUZ.
DOGRUSU NEYSE O,HICBIRSEYDEN CIKARIMIZ OLMADI OLMICAKTA

Türk'üm diyorum.Memleketim zararına hiç bir şey yapmadım.Faydam dokunmuştur ama zarar vermemişimdir.İftiracı üye kanıtlamazsan namertsin benim ülkeme verdigim zararı.Bu ülkeye hiç bir örgüt AKP kadar zarar veremedi ve veremez.
Atatürkçüyüm de sen benim anıtkabire girip çıkmamı sanamı hesap verecegim.İftiracı şahıs seni Yaradan'a havale ediyorum.Yaradan benim Anıtkabire gittigim kadar seni cehennemine soksun.Atatürk'ü put görürsünüz ama Anıtkabire gidip gitmedigimizi sorgularsınız.
Solcu degiliz.Kemalistiz.Şerefimizi Atamızdan alırız ve övünürüz.Şeref dedigin şey emperyalizmin planlarına destek olmak degildir.Karşı olmaktır ve ondan bizde çok var sen kendine bak.
Atatürk'ün ilkesi geregi laikiz ve inanç insanın içinde olduguna inanıyoruz.İnancı dışarıya çıkarları için kullananlara pek iyi gözle bakmayız ve onları din tacirleri olarak isimlendiriyoruz ve bir din tacirinden Laikligin ne oldugunu ögrenmeyecegiz.
Kemalizm 1938 yılına kadar hakkıyla uygulanmıştır.Ondan sonra çogunlukla senin zihniyetin ülkeyi pisletmiştir.Siz ülkeyi satmayı bilirsiniz tugla üzerine tugla koymayı degil.Atatürk döneminde konulan tuglaları hep gavura sattınız ama hala Tüm dönemlerin üzerinde borç yaptınız.Eger dogrultmanız buysa bırakınız ülke bozuk kalsın.
Bizi birşeye benzetme biz ne oldugumuzu da sizin ne oldugunuzu da çok iyi biliyoruz.Öteki tarafta ne sen ne de ben kimin hesaının dogru oldugunu bilebiliriz.O nedenle sen bizim yönümüzden gönlünü bizim açımızdan ferah tut.Biz verecegimiz hesabı biliriz.Sen kendi hesabını vermeye kalk.Benim hesabıma karışma ki kendini yaradan gibi görmeye kalkma ve günah işleme.
Karışma benim işime!
Haydi şimdi işine!

MUSTAFA KEMAL DIYORKI;

"Bütün dünyanın Müslümanları Allah'ın son peygamberi Hz. Muhammed'in gösterdiği yolu takip etmeli ve verdiği talimatları tam olarak tatbik etmeli. Tüm Müslümanlar Hz. Muhammed'i örnek almalı ve kendisi gibi hareket etmeli; İslamiyet'in hükümlerini olduğu gibi yerine getirmeli. Zira ancak bu şekilde insanlar kurtulabilir ve kalkınabilirler." (Atatürk, Nedim Senbai, A.Ü. Dil, Tarih, Coğrafya Yay., s. 102, 1979)

Biz işimizi biliyoruz,sizin gibi taklitcilik yapmiyoruz,iftiracida degilim,benim zihniyetim ulkeyı pisletemez.

PISLETSEYDI SEN SUAN YASAMIYOR OLUYORDUN,CANAKKALEDE SEHITLER ;
BIZ KEMALISTIZ KEMALIST DIYEREK KOŞMADILAR MERMILERE KARŞI...

YA ALLAH DIYEREK KOŞTULAR,ONUN İÇİN SENDE BIR YAZI YAZARKEN BAŞKALARINI ORNEK ALMA...KENDIN OL BIRADERIM.

EEE ne demeye çalışıyorsun burada? Biz kitaba,peygambere itiraz etmiyoruz ki desek zaten Müslümanız demeyizBiz Müslümanlıga degil İslamiyeti çıkarlarına göre yorumlayanlara karşıyız.islamiyeti siyasetine alet edenlere karşıyız.İslamiyeti paraya çevirmeye kalkanlara karşıyız.

Bu ülke nice ekonomik krizler gördü. Basiretsiz weya ülkesini satan siyasetçiler geldi geçti. Hepsi ülkeye çok zarar werdiler. akp'de ekonomik anlamda ülkeye çok büyük zararlar werdi. Bu konuda her fırsatta yazılar yazıyorum. İnsanlara gerçekleri anlatmaya çalışıyorum. Umarım gerçekleri görürsünüz. Bıkmadan, usanmadan yazacağım. Sadece ekonomi alanında bile ne hatalar yapılıyor. Ülke nasıl yanlış yönetiliyor.
Ben konum gereği sadece ekonomiyle ilgileniyorum. Diğer konular işin erbabı General warken ben asla yorum yapmam. Kendisi olayları o kadar güzel anlatıyor ki bize sadece alkışlamak düşüyor.
Ben we benim gibi insanları lütfen müslümanlığın düşmanı gibi göstermeyin. Elhamdülillah müslümanım. İnancımı weya değer yargılarımı kimsenin sorgulamaya hakkı yok. Yaptığım her eleştiriye kişiliğe yönelik saldırı gelmesine alıştım ama lütfen arada sırada bile olsa en azından atıp tutmadan kanıtlarla cewap werin.

Geri