Şuterİya Pİyaz İle Haftanin Fetvasi

nozz

New member
Reaction score
0
Suâl: Hocam futbolcuların ibadet etmeleri hususunda neler söyleyeceksiniz? Mesela Batı'da Vatikan'ı bile ziyaret eden futbolcular var...

El-Cevap: Şimdi evladım biliyorsun ben ulusalcı bir adamım. Bu nedenle sömürgeci Batı'nın neler yaptığı beni hiç alâkadar etmez. Ben kendi ülkemdeki futbolculara bakarım. Her şeyi mantıkla çözebiliriz. Bence futbolcuların oruç gibi, namaz gibi ibadetlerini yapmalarına gerek yok. Çünkü onlar hem toplum yararına çalışıyorlar hem de daha önce de çok söylemiştim bunu; ağır işçiler onlar. Hatta dolaylı olarak İddaa'ya katkıda bulundukları için fakir fukaraya da yardım etmiş oluyorlar ya bu nedenle zekâta da gerek yok. Uzak deplasmanları da hac niyetine sayabiliriz bence. Kelime-i şahadete bir şey diyemiyorum tabii. Pozisyon arasında onu söyleyebilirler ama oyun içindeki konsantrasyonlarını bozacaksa onu da yapmalarına gerek yok. Transfer parasının bir bölümünü Tayyare Cemiyeti'ne bağışlarlarsa günahları da uçup gidecektir tahminimce. Zaten önemli olan niyet. Üstelik hepsinin kalbi de temizdir eminim. Sene başında sağlık kontrolünden geçiyorlar ya!

Alıntıdır...

Geri