‘Kızlar 9 yaşında evlenebilir’ diyen Profesöre ihraç istemi

karizma_5

karizmatik
Reaction score
0
‘Kızlar 9 yaşında evlenebilir’ diyen Profesöre ihraç istemi
Fuat KARS/BURSA, (DHA)

İSTANBUL Tuzla Belediyesi’nin yeni evli çiftlere dağıttığı, içerisinde ‘Kızlar dokuz yaşında evlenebilir’, ‘Eşinizi iz bırakmadan dövebilirsiniz’ gibi görüşler ileri sürülen kitabın yazarı İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren hakkında, Uludağ Üniversitesi’nin bir yıldır devam eden disiplin ve ceza soruşturması sonuçlandı. Soruşturma sonunda, Prof. Dr. Döndüren’in kamu görevinden alınması için YÖK’e öneride bulunulurken, hakkında cezai işlem yapılması için alınan ‘lüzumu muhakeme’ kararı Tuzla Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi.
İstanbul Tuzla Belediyesi’nin yeni evli çiftlere dağıttığı, Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren’in yazdığı ‘Delilleriyle Aile İlmihali’ adlı kitap tepkilere neden olmuştu. İçersinde, ‘Kızlar dokuz yaşında evlenebilir’, ‘Eşinizi iz bırakmadan dövebilirsiniz’ gibi önerilerin bulunduğu kitap hakkında CHP Tuzla İlçe Örgütü Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunurken, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran ise yaptığı yazılı açıklamada, “Döndüren’in mensubumuz olmasından utanç duyuyoruz'' dedi. Atatürkçü gürüşüyle tanınan Prof. Dr. Yurtkuran, Prof. Dr. Döndüren hakkında, yasal ve idari işlem başlattıklarını duyurmuştu.
CHP Tuzla İlçe örgütünün suç duyurusu talebine ise C.Savcılığı, Prof. Dr. Döndüren’in devlet memuru olması ve hakkında ‘lüzumu muhakeme’ kararı bulunmaması nedeniyle görevsizlik kararı verdi.

ÜNİVERSİTEDEN ATILABİLECEK

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’nün üç öğretim üyesi tarafından sürdürülen soruşturma, kanıtların toplanıp, Prof. Dr. Döndüren’in ifadesinin alınmasından sonra tamamlandı. Soruşturma sonunda Prof. Dr. Döndüren’in kamu görevinden çıkartılması için YÖK’e öneride bulunulurken, Tuzla Cumhuriyet Savcılığ’nın soruşturma başlatması için de lüzumu muhakeme kararı çıkartıldı. Çıkartılan bu kararı içeren dosyalardan biri Tuzla Cumhuriyet Savcılığı’na diğeri ise Danıştay’a gönderildi.
YÖK’ün soruşturma sonucunu kabul etmesi halinde, Prof. Dr. Hamdi Döndüren’in kamu görevine son verilip üniversiteden çıkartılacak.

alıntıdır
http://www.milliyet.com.tr/2007/04/30/son/sontur05.asp

Harika bir paylaşım sagol.9 yaşında bir kız daha bir cocuk:saskin

Bir profosörden böylesine cahilce bir hareket gerçekten düşündürücü.

Toplumu yıkmak için nelere başvuruyorlar anlamıyorum :(

Bu oyunlardan zarar görmeden kurtulmak için birbirimize çok sıkı bir şekilde bağlanmamız lazım ve bu bağ sevgi ve saygı ile bağlı olmalı. Toplum adına hayırlısının olmasını dilerim.:melek

karizma_5' Alıntı:
İSTANBUL Tuzla Belediyesi’nin yeni evli çiftlere dağıttığı, içerisinde ‘Kızlar dokuz yaşında evlenebilir’, ‘Eşinizi iz bırakmadan dövebilirsiniz’ gibi görüşler ileri sürülen kitabın yazarı İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren

seni prof. yapanındaa,senindee,bu kitabı dağıtan belediyenindee,bu kitabı alıp kitaba değer verenlerindee...........

|ChaMuR|' Alıntı:
seni prof. yapanındaa,senindee,bu kitabı dağıtan belediyenindee,bu kitabı alıp kitaba değer verenlerindee...........

Hop Hop Hop Valla Tuzla'da Kimse Kalmadı Chamurcuğum :D

koskoca ilahiyat profosoru bu isi bilmiyor, siz biliyorsunuz, yada ilahiyat alaninda olmayan diger profosorler biliyor degil mi?!

islam cok derin bir konu, oyle isgembeden sallamayla olmuyor bu isler

NİSÂ SÛRESİ
(34) Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah'ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da "gayb"ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.

hafifce dovun diye ayette diyor, adamlarda ordan tutup ufacik bir kismini aliyor, bu adam dovun dedi diyor

kitabi alip okudunuz mu? hayir

islam bu olaya nasil bakiyor, yeri varmi diye baktiniz mi? hayir

tek yaptiginiz bol bol yazmak, arastirmadan bilmeden, baskalarinin gazina gelerek!

aslinda olan sey su, adam sadece olaylari acikliyor, bazilarida sadece gundem yaratmak icin icinden bir cumle aliyor ve kadinlarinizi hafifce dowun dedi diyor

baskalarida bunu okuyup gaza geliyor!

e adamlarda hakli, insanlarin hemen gaza gelceklerini, okuyup bakmayacaklarini onlarda biliyor!

sahi, profosore soz hakki veren oldu mu hic?!

kıtabı cok merak ettım alıp okumak gerekıyor eger hakıkaten bole bısı denılmısse ben o adamın prof luguna tukururum!!!

awd' Alıntı:
Harika bir paylaşım sagol.9 yaşında bir kız daha bir cocuk:saskin

Bir profosörden böylesine cahilce bir hareket gerçekten düşündürücü.

Toplumu yıkmak için nelere başvuruyorlar anlamıyorum :(

Bu oyunlardan zarar görmeden kurtulmak için birbirimize çok sıkı bir şekilde bağlanmamız lazım ve bu bağ sevgi ve saygı ile bağlı olmalı. Toplum adına hayırlısının olmasını dilerim.:melek

islam tüm dünyaya gelmiştir. kızların gelişmeleri coğrafi bölgelere göre de değişir. prof. islamda bir fetvayı yazmıştır. peygamber efendimiz hz. ayşe validemizle kaç yaşında evlenmiştir. merak edip te öğrendin mi. istersen bu vesile ile araştır bakalım.cevabını buraya yaz da herkes öğrensin

peygamber efendimizin zamanında savaşlar vardı,
ve onları himayesine alarak zarar görmesini önledi,
9 yaşındaki bir çocuğa evlenebilir demek bence çok yanlış,
daha çocukluğunu gelişimini tamamlamadan evlendirmek
ne kadar doğru!!!
aceba bu düşüncedekiler kendi çocuklarını kardeşlerini
9 yaşında evlendirirlermi?
saygılarımla

böyle düsünende yapanda hasta ... toplumdan ayrilmalari lazim ... her türlü kontagi kesilmeleri toplum icin iyi olacaktir ..

böyle düsünende yapanda hasta ... toplumdan ayrilmalari lazim ... her türlü kontagi kesilmeleri toplum icin iyi olacaktir ..

Geri