14 Şubat ve Özel Günler hk.

snıper

New member
Reaction score
0
14 şubat ve İslamda olmayan özel günler hakkında kısa bir makale.

Günümüzde islamla alakası olmayan özel günlerden uzak durun.
Amaç Batı kültürünü bırakıp,İslam kültürünü hayat tarzı edinmektir.
Elhamdulillah Müslümanım bu günü kutlasam ne olur ki? Demeyin.
Yaşam biçiminde şirk tehliekesine düşmeyin.

Örnek olarak sevgililer günü diye belirlenen bu tarihte dünyada
bir tüketim çılgınlığı olmaktadır. İslamda tüketim çılgınlığına yer yoktur.
Bu günde insanlar evlilik dışı ilişkilere itilmektedir.
İslama uymak yerine İslamı kendine uydurma çabasına girmeyin.
Bu büyük bir tehlikedir.

Yahudiler ve Hıristiyanlar gibi olmayın.
Siz Müslüman kardeşlerimden ricam,
Bu gibi günlerde duyarlı olmanızdır.
Allah’ın sınırlarına riayet edin.
Evli çiftler,nişanlı yada sözlü olanlar, sevdiği olanlar bu günlerde
bırakın buluşmayı görüşmeyi,
Mesaj dahi göndermeyiniz.

Size gelen bu tür tebrikleri islami bilinç ile reddedin.

Neden mi?
’’Safınız belli olsun’’. Müslüman olduğunuz belli olsun.

Hala Eski alışkanlıklarınızdan vazgeçmiyecekmisiniz?

teşekkürler güzel konuya değinmişsin özellikle bu " Bu günde insanlar evlilik dışı ilişkilere itilmektedir. "

Evlad-i Osmanliya diyorum ki: Kanuni'nin seyhulislami ebussuud efendi (rahmetullahi aleyh)'in bu konuda fetvasi vardir. Bu fetvanin kaynagi hadis-i serife dayaniyor elbetteki. Kim bir kavme benzerse (zorlama olmadan, kendi istegiyle) o ondan olur.

14 şubatta insanlar daha mı bi rahat,serbest,özgür oluyorlar kanımca öyle oluyorlar ;)

bu işi sadece 14 şubat la sınırlandırmak bence taraf olmak demektir.Çünki ;devlet büyüklerinin ve ailelerinin kiliselerde mum yakışları canlı yayınlarla milletin bilinçaltına işlenirken 14 şubat ve noel çok masum kalır :)

açın youtube yi,seyredin,dini bütün hanımefendi ve bakanların dünyalıkları kaç mum ediyormuş?

2 yanlis da yanlistir abi. Kisilerin gunahlari boynuna mum dikme derken tam bilmiyorum olayin ne oldugunu. Particilerden yeni donem cemaatlerde cok yozlasmalar var da bu biraz da bizim Islam`i gerektigi gibi arastirmadigimizdan kaynaklaniyor. Turkiyede bu kadar cemaat var. Populer olanlar icinde sadece bir tane adam gibi cemaat gorebildim ki hepsi tavizci veya baska birseylere hizmet ediyor dogrudan veya dolayli olarak. Derdi yalnizca Islam ve tevhid olan bayagi az. Kimisi de guzel gibi gorunuyor ama mezhep inkar ediyor, kafasina gore fetva veriyor veya bir amaci yok tevhidi anlatmiyor. Cok problemli bir ortam cook.

Anneler günü,sevgililer günü,babalar günü vs Aslında hepsi batılıların bizim kültürümüz yozlaştırarak,kendi kültürlerini empoze etmektedir.Bir nevi kapitalizme destek

Geri