140 $’a 1000 ıslak imza

MARCUSX

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
140 $’a 1000 ıslak imza

14b3hip.jpg

ABD’de binlerce tebrik kartı ya da davetiyeyi kullanıcı tarafından dolmakalemle imzalamış gibi göstermeye yarayan ıslak imza makinaları, Türkiye dahil birçok ülkede 60 yıldır satılıyor.

“Otomatik dolmakalem” ya da “Otomatik imza makinaları” da denilen cihazlar, ABD’de “autopen” adı altında pazarlanıyor ve teknolojisi 150 yıl öncesine dayanıyor. Automated Signature Technology adlı firmanın bir de “Writehand Marketing” (Elyazısı pazarlama) adlı gezici birimi bulunuyor. Bu birim, ihtiyacı olanların bürolarına giderek, dolmakalemle imzalanmış belgeler üretiyor. İhtiyacı olanlar, gönderecekleri ya da verecekleri binlerce kart, davetiye, mektup, sertifika, fotoğraf, kitap kapağı, poster, diploma, kart, kitap, beyzbol topu, beyzbol sopası ya da çeşitli ürünleri bürolarına gelen ekiplere bir imza örneği vererek otomatik makinalarda imzalatıyor. Özellikle, hazırlanan davetiye, tebrik, sertifika, diploma gibi ürünler, dolmakalemle imzalandığından, basılmış ürünlerin taşıdığı soğukluğu taşımıyor ve bir samimiyet taşımasından dolayı birçok siyasetçi, sanatçı, işadamı, yönetici tarafından tercih ediliyor. Bu hizmetin fiyatı ortalama olarak bin ürün için 140 dolar olarak belirlendi. Makinaların satış fiyatı ise bin dolardan başlıyor. Otomatik ıslak imza makinalarını bir saat içinde kurup çalışır hale getirmek mümkün oluyor.

Gerçeğinden ayırt edilemiyor

Makinayla ilgili broşürde, “Makinalarımızın attıkları imzalar gerçektir ve gerçek görünür. Ekipmanımız imza attığınız dolmakalemi kullanır. Bu nedenle dolmakalem girinti çıkıntıları, bıraktığı lekeler ve diğer dolmakalem karakteristikleri ekipmanımız tarafından yaratılır” denildi. ? ANKARA, ANKA

KAYNAK: 140 $’a 1000 ıslak imza - Hürriyet

140 $�a 1000 ıslak imza - Hürriyet

Yani ERGENEKON davası bir safsatadır demenin başka yolu olsa gerek...

Ortaya çıkan belgeleri teker teker yalanlamanın yollarını arıyorlar vesselam...

Hani vardı ya bir atasözümüz "KERVAN" meselesi, hah, işte o...

Darbecileri bir telaş aldı ki sormayın.Ama esas darbe yandaşı basını korku sardı.

Ama çok komik duruma düştüklerinin farkında değiller.Bir yandan imzanın geçersiz olduğunu yaymaya çaılşırken bir yandan da askerin karargahta harıl harıl belgeyi sızdıran kişiyi aradığını söylüyorlar. Madem bu belge askeriyede hazırlanmadı o imzada makineyle atıldıysa ( buna kendileri bile inanmıyor ama başka çareleri yok ergenekoncuların) neden bu belgeyi kim sızdırdı diye arama yapıyorsun dememzler mi

pkklıları savunmaktan iyidir.

ne alaka be kardeşim yani sırf senin ve senin gibilerin zihniyetine hizmet veriyor diye bu adamları korumak dogrumu sence ...... memlekette kac tane mezar kuyuları var allah bilir kim bilr kac kişi kim vurdu kursunuyla gecti gitti... ama siz eski düzenlere alısmıssınız galiba ...

ne alaka be kardeşim yani sırf senin ve senin gibilerin zihniyetine hizmet veriyor diye bu adamları korumak dogrumu sence ...... memlekette kac tane mezar kuyuları var allah bilir kim bilr kac kişi kim vurdu kursunuyla gecti gitti... ama siz eski düzenlere alısmıssınız galiba ...

siz ahmet altan gibi vatanı bir kadın memesine satarım diyen adamı sırf sizin gibi düşünüyor diye destekliyorsunuz ya.taraf gazatesi dine hakaret etmesine rağmen akp'yi destekliyor diye tarafı da destekliyorsunuz.pkk lılar dağdan indiğinde seyyar mahkemeyle serbest bırakılıyor.sonra da akp'yi savunuyorsunuz.siz bunları savunduktan sonra ergenekon'dan içeri atılanları savunuyorum diye bana laf söylüyorsunuz. (hepsini savunmuyorum,suç işleyen olabilir.ama hepsinin işlediğine inanmıyorum.içeri atılanların ortak özellikleri akp'ye karşı olmaları)

pkk'yla mücadele eden kişiler gizli tanıklarca iftiraya maruz kalıyorlar.o gizli tanıklar ise bir zaman pkk lı olan kişiler.görmüyor musunuz hala.bütün bu olanlar pkk lılar için.bütün batı medyalarında hatta amerikan asker dergisinde sevr haritaları yayınlanmaya başladı.Her şey Türkiye'nin parçalanması için.

bütün bu olanlara karşı çıkacak olanlar ise ergenekon adı altında hapse atılıyor.kimse ses çıkarmasın diye.bugün pkklıları serbest bırakan yarın bebek katili apo'yu serbest bırakır.başbakan recep tayyip erdoğan ne dedi. "Demokratik açılımla ilgili sorun alanlarını biliyoruz. Hazmede hazmede, hazmettire hazmettire bu süreci devam ettirmemiz lazım"

ahmet altanı desteklemiyorum terör örgütü it sürüsü pkk yı desteklemiyorum

terör örgütü it sürüsü ergenekonuda savunmuyorum ama sen marcusx sen savunuyorsun ergenekonu kendinden utanacağın zaman da gelir belki (belki diyorum çünkü yarın siz bu zihniyeetlede onları savunacak bir şey mutlaka bulursunuz

işi sulandırmanın başka bir yolu da bu demek

aynı polis göz altına alıncaya kadar sapasağlam olupta gözaltına alınınca aylardır hastaneden çıkmayan paşa ve diğer kişilerin yaptığı gibi

benim sinir olduğum nokta
Madem ergenekon diye bir oluşum var
Çıkıp Darbeciyiz desenize Kardeşim.
bu tayyip dürzüsünden niye korkuyorsunuz?
Bizler Atatürkün çocuklarıyız.
Takunyacıları ve örümcek beyinlileri bu ülkede İstemiyoruz desenize.
Sizin yıllar önce Takunyacılıktan içeri attığınız sabıkalı tayyip
ne yaptı etti bu ülkenin başına geçti.
Şimdi geçmişte ona yaptıklarınızın hesabını soruyor işte sizden.
Hatta Kendine rakip gördüğü herkesinde
tek tek önünü bi şekilde kesmesini iyi biliyor.

benim sinir olduğum nokta
Madem ergenekon diye bir oluşum var
Çıkıp Darbeciyiz desenize Kardeşim.
bu tayyip dürzüsünden niye korkuyorsunuz?
Bizler Atatürkün çocuklarıyız.
Takunyacıları ve örümcek beyinlileri bu ülkede İstemiyoruz desenize.
Sizin yıllar önce Takunyacılıktan içeri attığınız sabıkalı tayyip
ne yaptı etti bu ülkenin başına geçti.
Şimdi geçmişte ona yaptıklarınızın hesabını soruyor işte sizden.
Hatta Kendine rakip gördüğü herkesinde
tek tek önünü bi şekilde kesmesini iyi biliyor.

tayyip dürzü değil gürcüdür , vaktiyle dürzüler aynı araplar gibi askerimizi arkadan vurmuştur. Ülkemizdeki dürzü nüfusunun 1 milyona yakın olduğunu sanıyorum.

ergenekon ifadesinin anlamı bir rum için ermeni için olumsuz ancak bir Türk için gurur kaynağı destanının adıdır. Ergenekon ifadesini bir TÜRK gurur duyarak söyler.

Türklere ait ne kadar değer varsa pislik atılıyor ve devletimiz buna karşı etkili bir çözüm bulamıyorsa bunun altında derin bir ihanet vardır.

ihanetin ne kılığıyla geldiğini göremezsek darbe yemeye devam ederiz.

Bu konuda Atatürk'ün çok güzel bir tespiti var:

Atatürk'ün ''En büyük kötülükler din kisvesi altında gelir'' öngörüsü haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.

Din kisvesi altında gelecek tehlikelere ihanetlere satılmışlıklara karşı en etkin çözümler EĞİTİM den geçer. Eğitim kangrene dönmüşse devrim yapılmalı gerekirse orhun alfabelerine dönmeliyiz.

Haber gayet komik bazı yorumlar gayet seviyesiz.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Tıp Enstitüsü Belge İnceleme Birimi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Jale Bafra, bir imzanın makine tarafından atılıp atılmadığının belirlenebileceğini söyledi. Bafra, "Bu cihaz, imza örneğini tarayıp hafızasına alıyor. Hafızasındaki imza örneğini atabilir, o kişinin başka bir imzasını atamaz. Cihaz ülkemizde kullanılmıyor. Türkiye'de bugüne kadar bir çok imza incelemesi yaptık, makine ile atılan imza örneğiyle karşılaşmadık." dedi.

Adli Tıp Enstitüsü'nün kuruluşunda görev alan, belge inceleme birimini kuran heyette bulunan ve Türkiye'de imza ve belge inceleme konusunda ilk doktora tezini yazan Jale Bafra, ayrıca 15 yıla yakın süredir bilirkişi olarak görev yapıyor.

Demokrasiye müdahale eylem planı belgesiyle ilgili tartışmalarda gündeme gelen imza makinesine ilişkin değerlendirmede bulunan Bafra, söz konusu cihazın çalışma prensibi hakkında bilgi verdi. Bafra, "O makine imza örneğini tarıyor, hafızasına alıyor. Ucundaki kalem vasıtasıyla hafızasına aldığı imzayı taklit ediyor.

İmzanın derinliğini, varyasyonları, genişliği, kalınlığını cihaz birebir verebiliyor. Ama o, kafasındaki, hafızasındaki imza örneğini oraya atabilir. O kişinin başka imzasını atamaz. Bir imza diğerine benzemez. İmzanın özelliği budur. İmzalar yüzde yüz birbirine benzemez." dedi.

İmzanın makine tarafından atılıp atılmadığını tespit edildiğine dikkat çeken Bafra, bunun için tek koşulun; taranan imzanın da elde bulunması gerektiğini söyledi. Bafra, "Ama bu cihaz ülkemizde kullanılmıyor. Türkiye'de örneğini görmedik. Bugüne kadar bir çok imza incelemesi yaptık. Böyle bir imza örneği ile karşılaşmadık." dedi.

AYNI TEKNİĞİ KULLANAN UZMANLAR AYNI SONUCA ULAŞIR

Yaptıkları inceleme hakkında da bilgi veren Jale Bafra, "Sürekli imza atan kişilerin analizi yapılırken çok sayıda örneğe bakarız. Çok sayıda örnek varsa, yakın tarihliyse yüzde yüze yakın doğru netice alabiliriz. İnceleme yaparken imzaların başlangıcı ve bitiriliş hareketi çok önemlidir. Akıcılığına bakarız. Baskılarda değişiklik de çok önemlidir, elden ele kişiden kişiye değişir. Gerçek imzanın canlılığıdır bu. Gerçek imzada canlılık vardır sahte imzalar donuktur."

İmza ve yazı incelemesi konusunda bilimsel teknikler kullanıldığını ve tüm adli tıp uzmanlarının aynı yöntemleri kullandığına da dikkat çeken Bafra, "Eğer aynı şekilde aynı yöntemlerle yapılıyor, aynı yöntemlerle inceleniyorsa farklı uzmanların yapacağı inceleme farklı sonuç vermez. Bu bir bilim dalı, bilimsel çalışma alanıdır. Bunun için özel eğitim alınması gerekir." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

ciddi ciddişu ıslak imza makinesi geyiğini muhatap alıp yorum yaptınıya ben ne diyem size

bir bir ortaya dökülecek fettoş tayfasının sahtekarlıkları....Laik demokratik cumhuriyeti devirmek için her türlü kumpası kurup birde bunu mübah görenler, gün gelecek hesap verecek...

bir bir ortaya dökülecek fettoş tayfasının sahtekarlıkları....Laik demokratik cumhuriyeti devirmek için her türlü kumpası kurup birde bunu mübah görenler, gün gelecek hesap verecek...

nerde fettoş Amerikada
Amerikan köpegi oldugu belliydi zaten.

Geri