16 yaşındaki kızı sünnet ettiler

« ß@Dß®¥ »

Øяg¥ αηGєℓ
HH Üyesi
Reaction score
0
21edfnd.jpg

İsrail'de 16 yaşındaki bir Bedevi kızının "sünnet" edilmesinden sonra yaşamını yitirmek üzereyken hastanede kurtarıldığı bildirildi.

İsrail medyasında verilen habere göre, geçen Pazar günü Ber Şeva kentindeki Soroka Üniversitesi Tıp Merkezine baygın halde getirilen kızın yaşamını tehdit eden ağır jenital kanamanın nedeninin "sünnet" olduğu anlaşıldı.

Hastaneden yapılan açıklamada, ameliyata alınan kızın hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Necef Çölü'ndeki bir Bedevi aşiretinden olan kızın babası, birkaç saat sonra hastaneye geldiğinde kızının sünnet edildiğini doğruladı.

Soroka Hastanesi Jinekoloji Bölümü Başkanı Prof. Arnon Witznitzer, 10 yılı aşkın süredir böyle bir vaka görmediklerini, bu uygulamanın tamamıyla ortadan kalktığını düşündüklerini söyledi.

"Dişi sünneti" denen ve çoğu kez hijyenik olmayan koşullarda yapılan söz konusu ilkel uygulamanın amacı, cinsel ilişkide zevk alınmasının önüne geçilerek ergenliğe adım atan kızların erkeklerle evlilik dışı ilişkilere girmesini önlemek olarak açıklanıyor.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/9096408.asp?gid=229&sz=17903

Alıntıdır.​

yuh artık bu İsraile söyleyecek bir şey bulamıyorum cehaletin böylesi

bunu sudan da okuyan bi arkadaştan duymuştum, tam bi fiyasko....

"Dişi sünneti" denen ve çoğu kez hijyenik olmayan koşullarda yapılan söz konusu ilkel uygulamanın amacı, cinsel ilişkide zevk alınmasının önüne geçilerek ergenliğe adım atan kızların erkeklerle evlilik dışı ilişkilere girmesini önlemek olarak açıklanıyor.

Sıcak Ülkelerde Kızların Sünnet Olduğunu çok duydum,Sebebinide Din öğretmenim eskiden açıklamıştı ve mantıklı gelmişti... ama sebebi gerçekten yukarıda ki gibiyse YuH!!!

Yaw manyadımı bunLar ? Artık Akılları klamadımı Dini Kötü yöne niye çekiyolar? Rabbim Öle bişi olucaksa Bizlere bunu sölerdi Özgür irade ye ne oldu Cahalet Ötesi Bİşi üzülüyorum

heryerin farklı bir kültürü var.doğru yada yanlış.müslüman ve yahudi erkekler de sünnet oluyor fakat hıritiyanlar olmuyor ama kimse bunu gündeme getirmiyor.

onu sünnet eden adamın sünnetlik organını alıp ağzına vereceksin bak bakalım bi daha yapabiliyo mu :D

peki onların neresini ediyorlar sünnet :S

heryerin farklı bir kültürü var.doğru yada yanlış.müslüman ve yahudi erkekler de sünnet oluyor fakat hıritiyanlar olmuyor ama kimse bunu gündeme getirmiyor.

Nasıl Oluyor Diyen lere !

Olay Bundan İbaret...

dünyada yaygın bilinen adı female genital mutilation olan kadın sünnetinin üç farklı uygulanış derecesi vardır:
1. derece: labia minoranın birleştiği bölge olan klitoris kılıfı alınır, iltihap riski ve iyileşme süresi en az olandır.
2. derece: klitoris labia minoranın üst birleşim kısmıyla birlikte alınır.
3. derece: klitoris, labia minora ve labia majora tümüyle kesilip alınır. ağır iltihapların dışında vulvanın yapışarak vajina girişini tamamen kapatması riski vardır. bu tip durumlarda idrar çıkışını sağlamak için urethraya içi boş bir çubuk takılır ve vulva ilerde ilişkiye girecek erkek tarafından bıçakla yarılarak tekrar açılır.
kadın sünneti gelişmiş ülkelerin önlemek için büyük çaba göstermelerine rağmen kuzey ve doğu afrikanın büyük bölümünde uygulanmasının yanında amerikada yaşayan zenci ailelerinde kız çocuklarının yüzde 6 sına uygulanmaktadır.

vahşet ya.zevk almasın die böle bişey yapılırmı ya.hem kimsenin bir insanın haklarını elinden almaya hakkı yok.

kız zevk alıpta başka erkeklerle de ilişkiye girmesin die küçük dilini kesiyolar.
erkeklerin zevk alması serbest.??????

Geri