musty2068
New member
- Reaction score
- 0
arkadaşlar bu sorular yeni müfredata göre olan kimya kitabın da 49. sayfadadır . 10. sınıfa gidiyorum bu soruların cevabı acil lazım yardımcı olursanız sevinirim cevapları sunum şeklinde hocaya vericem lütfen yardım edin . sadece bana degil bir kişiye lazım olcak . ben soruya geçiyim birinci soru şöyle;
1.) 91 kg'lık kütleye sahip madde, ışık hızının beşte biri hızla hareket ederse dalga boyu kaç metre olur? Sonuç:1,214 c 10 üzeri -26 m çıkacak.
2.)10pm'lik de broglie dalga boyunun ortaya çıkması için proton demeti hangi hıza sahip olmalıdır? (protonun kütlesi : 1,673*10 üzeri -27 kg)
cevap: 3,96*10 üzeri 4 ms üzeri -1 çıkacak.
bana bu soruların cevapları işlemleri ile lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
bu soruların cevapları gelecek olan ve şimdiki bütün 10. sınıflara lazım olcak.
1.) 91 kg'lık kütleye sahip madde, ışık hızının beşte biri hızla hareket ederse dalga boyu kaç metre olur? Sonuç:1,214 c 10 üzeri -26 m çıkacak.
2.)10pm'lik de broglie dalga boyunun ortaya çıkması için proton demeti hangi hıza sahip olmalıdır? (protonun kütlesi : 1,673*10 üzeri -27 kg)
cevap: 3,96*10 üzeri 4 ms üzeri -1 çıkacak.
bana bu soruların cevapları işlemleri ile lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
bu soruların cevapları gelecek olan ve şimdiki bütün 10. sınıflara lazım olcak.