2 Pc modem olmadan bağlanabilir ama Nasıl ?

//:U.N.G.O.O.D

Altın Üye
Reaction score
0
modem olmadan İnternet (( ağ )) kablosu veya wireless bağlantısı ile (2 pc wireless mevcut)

birbiriyle msj veya oyun oynamak icin ıp adresleri eşleştiriliyor diye biliyom

bu hamachide oluyor ama modem bu sefer yok hamachiyi yine kurup hamachi üzerinden

elimizle ıp yazssak veya böle bir ayar yapılabilir mi bu hamachi programıyla

birbirini görmesi sağlanırmı tıpkı internet varmış gibi

veya birbirini görmesi icin TCP/IP internet protokole elle Ip girsek eşleştirebilirmiyim

en güzeli hamchiye böle bir ayar yapılsa tüm sorun hallolucak :p yapılabilirse nasıl

ama TCP/IP ye Ip elle girildiğinde eşleştiğini biliyom ama nasıl olduğunu bilmiyom

veya Veritabanı Programı kursak hangisini kurcaz ve böle mümkünmü

şimdiden teşekkürler

-

2 bilgisayar modemsiz wireless,cross bağlı ethernet kablosu veya bluetooth ile birbirine bağlanabilir...

internette araştırırsanız gerekli bilgiye erişebilirsiniz...

2 bilgisayar modemsiz wireless,cross bağlı ethernet kablosu veya bluetooth ile birbirine bağlanabilir...

internette araştırırsanız gerekli bilgiye erişebilirsiniz...

Cross daha sağlıklı... Wireless ve Bluetooth gibi bağlantıları veri transferi açısından tavsiye etmiyorum...

Network'dan baglanabilir ...Aynı İnternet Cafe'dekiLer gibi..

Cross kablo çak 2 pc'yi birbirine bağla :D daha hızlı olur ;) Veri transferi Vs. wireless veya Bluetooth, daha yavaş olur. Ethernet kablolarıyla birbirine bağla, daha iyi performans elde et.

cross kablo dediğin normal ağ kablosu dimi
tamam bende öğle bağlandığını biliyom ama hangi ayarları nasıl yapıcam
nereleri ayarlamam lazım

normal internet kablosu deil...çapraz ethernet kablosu de yapıolar...ama bi pc vista dieri xp olunca birbrni görmüolar ben çok uuraştım..ve uuraştırdım yapabilen çıkmadı

cross kablo dediğin normal ağ kablosu dimi
tamam bende öğle bağlandığını biliyom ama hangi ayarları nasıl yapıcam
nereleri ayarlamam lazım

cross kablo renklerin degisimiyle yapilan kablo

normal kablo kodlamasi turuncubeyaz=turuncu=yesilbeyaz=mavi=mavibeyaz=yesil=kahverengibeyaz=kahverengi (sagdan sola)

cross ise

yesilbeyaz=yesil=turuncubeyaz=mavi=mavibeyaz=turuncu=kahverengibeyaz=kahverengi

arkadaşım düz bildiğin internet kablosunu iki pcninde ethernetine tak iki pcyede ip at aynı tür ip den öle görür cross a filan gerek yok

arkadaşım cross kablo yaptır...

normal ehternet kablosuna jackları cross taktır fiyatı çok cüzi ben 1 tl ye taktırttım..

sonra tcp\ip ayarlarından ip adreslerini

bir bilgisayarda 192.168.0.250 yap diğerinde 192.168.0.251 yap
varsayılan ağ gecidini ise iki bilgisayardada aynı yap olur...

ha bide iki bilgisayarındada calışma grubu adın aynı olmalı...

örneğin WORKGROUP yap ikisindede

Geri