Öncelikle bu sene çıkacak yazılımlar eskisinden nerdeyse tamamen farklı bir boyut kazanacak ve daha kolay kullanımlı olacak çoğumuzun bilgisayarında bulunan ve sürekli kullandığımız yazılımlar daha kolay olacak. Şimdilik ses getirmesi muhtemel 30 programı paylaşacağım..
1 : Windows 8 Beta/RC
Yılın önemli olayı: Windows 8. Yeni Windows, bir önceki sürümünün yarattığı etkiyi sağlamlaştırmak amacında. Windows 8, şu ana dek bildiklerimize göre özel bir ürün olacak. Çünkü klasik bilgisayar kullanım alışkanlığımızı değiştiriyor.
Microsoft Windows 8de Windows 7nin geliştirme adımlarını takip ediyor. Ekimde tamamlanması bekleniyor. Beta ya da çok konuşulan yeni adıyla "Customer Preview" sürümü bu ay sonunda hazır olacak. Büyük ihtimalle RC sürümü de Nisan sonu gibi karşımıza çıkacak.
2 : VLC media player 2.0
VLC medya oynatıcı bir çok kullanıcı için bir numaralı alternatif. Neden? Çünkü o, insanların neye ihtiyacı varsa hepsini yapabiliyor. Bir çok formatı oynatıyor, alt yazı destekliyor ve istikrarlı çalışıyor... Ama hala gelişme potansiyeli var.
3 : Adobe Creative Suite 6
Geçen yıl Adobe, Creative Suite 5.5 ile önemli bir güncellemeye imza attı. Ama asıl büyük güncelleme, bu yıl sürüm 6 ile gelecek.
5.5 güncellemesinde Photoshopta büyük yenilikler yoktu; asıl yenilikleri Adobe, sürüm 6 için biriktiriyor olabilir. Bir sonraki Photoshopta yeni arayüz, yeni 3D araçları ve fazlası bekleniyor.
4 : Ubuntu 12.10
2012de önce 12.04 sürümü gelecek, sonbaharda da 12.10 sürümü karşımızda olacak...
Ubuntunun geleceği çok farklı alanlarda kesişiyor. Linux tablet üzerinde, akıllı telefonlardan televizyonlara kadar çeşitli platformlarda onu görebileceğiz. Ama Ubuntu 12.10da heyecan verici neler olacak sorusu halen cevabını bulabilmiş değil.
5 : Picasa 4
4.0 güncellemesiyle birlikte Google, kendi servisi Google+ ile Picasa arasında bir bağ kuruyor. Birçok kullanıcı ekranlarda daha fazla konfigurasyon araçları istiyor. Ve bu araçlar, her yeni sürümde yavaş yavaş yerlerine oturuyor...
6 : Chrome 24
Firefox 17den sonra Chrome 24... Şu anda 17 sürümünde olan Chrome, güncelleme hızı aynı şekilde devam ederse 2012 sonunda 24 sürümüne ulaşabilir. Google yeni Chrome sürümlerinde hızı muhafaza edebilirse, 2012 onlar için müthiş bir yıl olabilir...
7 : LibreOffice 3.5
LibreOffice kendini bizzat OpenOfficein kanuni devamı olarak görüyor. Üstelik çok da iyi bir yolda ilerlediği kesin. Ücretsiz ofis paketi 2012de 3.5 sürümü ile gelecek.
LibreOffice 3.5in beta sürümünde birkaç yeni özellik vardı; örneğin Menü ve performans optimizasyonları... Tam sürümde de bunları ve fazlasını bulabileceğiz...
8 : Lightworks Final
Lightworksun son sürümü 2012de ortaya çıkıyor. Ve daha sonra 3 kullanıcı grubu, Lightworks topluluğundabirleşecek: "Lightworks Ücretsiz Üyelik", "Lightworks Eğitimsel Üyelik" (her yıl 20-30 pound) ve "Lightworks Profesyonel Üyelik" (her yıl 40-60 pound). Ücretsiz üyeler için Lightworksun ücretsiz sürümü ve diğer her iki üye çeşidi için tam sürüm bulunacak ve aralarında fark olacak. Bu farkın hangi seviyede olacağı hala belirgin değil.
9 : Skype 6
Microsoft Skypeı satın aldıktan sonra, sevilen yazılımın nasıl geliştirildiğini görmek heyecan verici olacak.
Açık ki, Windows telefonlar için hızlı bir Skype versiyonu gelecek. Masaüstünde Skype 6 ile ilgili bilgi şimdiye kadar yalnızca spekülasyon: Microsoft bir sonraki Skype versiyonunu Live-Essentialsa ilave edebilir veya Outlook için ilave özellik olarak piyasaya sürebilir. Ama Skypeın Windows 8 ile, kurulu halde geleceği kesin gibi...
10 : Windows 7 Service Pack 2
Windows 7 için Service Pack 1 sadece güncellemelerin toplanmasından ibaretti. Kullanıcılar yeni fonksiyonları boşuna beklediler. Peki bu surum Service Pack 2 ile değişecek mi?
Microsofttan sızan bilgilere göre Service Pack 2, 2012 ortasında yayınlanacak. Ama hayal kırıklığına hazır olun, ikinci servis paketinde de güncellemelerden başka bir şey olmaması muhtemel.
11 : Firefox 17
Evet, doğru okudunuz... Ve hayır, bu bir yazım hatası değil... Biz gerçekten de Firefox 17 dedik. Mozilla 6 haftalık yayın döngüsünü muhafaza ederse, Aralık 2012de Firefox 17 çıkacak.
Firefox 17 içindeki fonksiyonlar hakkında bugün hala hiçbir şey söylenemiyor: Sessiz güncellemeler, masa üstü için ağ reklamları, ayarlanan URL satırları, iyileştirilen indirme yöneticisi ve, ve, ve..
12 : jDownloader 1.0
Çok sevilen indirme yöneticisi, her nedense bir türlü 1.0 sürümüne adım atmayı başaramıyor. Ve yazılımın sonunda 1.0 istikametinde adım attığı yılın 2012 olup olmayacağı da açık değil. Yine de biz bu yıl, 1.0 sürümünü görmeyi bekliyoruz.
13 : iTunes 11
iTunesu eleştirenler aynı fikirde: Yazılımın daha "hafif" ve daha hızlı olmalı. Appleın da bu eleştirilere kulak verdiğini düşünüyoruz. 2012de karşımıza çıkacak olan yeni iTunes sürümleri, büyük ihtimalle yazılımı "nefret edilenler" listesinden çıkartıp "sevilenler" listesine sokmayı başaracak.
14 : Microsoft Security Essentials 4
Security Essentialsın beklenen yeni sürümü büyük ihtimalle Windows 8 ile birlikte, ön yüklü olarak gelecek. Ve eminiz ki yeni sürüm, diğer alternatiflere kafa tutmayı başaracak.
Yazılım inatcı virüsleri otomatik olarak ve kolayca sisteminizden uzaklaştırıyor. Performans yüksek, sisteme bindirdiği yük ise çok hafif.
15 : Windows Media Player 13
Windows Media Playerın son güncel sürümü tamamen yeni bir tasarım ve bir çok yeni fonksiyon getiriyor: Örneğin; gözden geçirilen kullanıcı arabirimi, albüm kapak sunumu ve şarkı bilgilerinin gösterimi...
Biz en geç Ekimde Windows 8in yayınlanması ile beraber yeni Media Playerın (Sürüm 13) geleceğini bekliyoruz.
16 : 7-Zip
7-Zip, en iyi ve sevilen sıkıştırma programlarından biri ve tamamıyla ücretsiz. Yazılım her büyüklükteki verileri hızlı, güvenilir bir biçimde sıkıştırıyor ve açıyor. En yeni güncelleme ile LZMA2 ve NTFS-, FAT-, VHD- ve MBR-Arşiv desteği de sunuyor.
Son hız testlerinde WınRAR, burun farkıyla öndeydi. Biz 7-Zipin bir sonraki güncellemesi ile rekabette öne geçeceğini düşünüyoruz.
17 : Free YouTube to MP3 Converter
YouTube videolarından MP3 dosyaları çıkartmak... Ücretsiz You Tube to MP3 Coverter ile yapacağınız iş tam olarak bu... Yazılım şarkıları yakalıyor ve MP3 formatında doğrudan sabit disk üzerine depoluyor.
Yazılım şu an zaten olması gerektiği kadar iyi. Ama 2012 yılında gelmesi beklenen yeni sürümlerde ayar seçenekleri biraz daha zenginleştirilebilir...
18 : Avira Free Antivirus 13
Aviranın bedava antivirüs yazılımın güncel 12 sürümü, sağladığı başarı ile ücretli güvenlik yazılımlarını bile neredeyse gereksiz hale getiriyor. Ama mükemmel kullanım için hala birkaç özellik eksik; onların da 2013 sürümünde geleceğine eminiz...
19 : TuneUp Utilities 2013
"TuneUp Utilities" ile sistem ince ayarları hızlı ve basit bir biçimde yapılabiliyor. Yeni Ekonomi Modu ve Turbo Modu da 2012 sürümünde kendilerini gösteriyor.
Diz üstü bilgisayarlar için enerji tasarruflu ekonomi modu ve oyun bilgisayarları için Turbo Modu ile geçtiğimiz yıl çok konuşulmuştu bu araç... Bütün ilgili verilerin bir fare tıklaması ile yeniden düzenlenmesi olağanüstü rahat ve akıcı bir şekilde çalışıyor. Beklenen yeni sürümün neler ekleyeceği ise şimdilik gizemini koruyor...
20 : PDF Creator
PDF Creatorın tek bir görevi var: PDF dosyaları oluşturmak... Yazılım, PNG, JPG, BMP, TIF, PS ve EPS gibi sayısız diğer formatları da destekliyor.
PDF Creator kullanıcılara ne söz verdiyse tamamıyla yerine getiriyor. PDFlerin hazırlanması için birkaç fonksiyon daha arzu ederdik: İşaretleme, silme, ekleme gibi...
21 : OpenOffice 3.4
Libreofficein devamlı geliştirilmesi esnasında, OpenOffice beklemede görünüyor. Fakat dış görünüş aldatıyor: Tabi geliştirme devam ediyor.
3.4 sürümü uzun zamandır geliştirme sürecindeydi. Geliştiricilere göre yazılım şimdilerde "Kuluçka safhası"nda. Oracleın haziran 2011de lisansı Apache Software Foundationa geçtikten sonra "Kuluçka-Projesi" olarak isimlendirilen OpenOffice oluyor. Ve yeni sürümün neler getireceği halen gizemini koruyor.
22 : Norton Internet Security 2013
Güvenlik yazılımı devleri, her yıl güvenlik programlarının yeni sürümlerini pazara çıkartıyor. Tanınmış olanlarından biri de Norton Internet Security. Paket başta Norton AntiVirus olmak üzere pek çok araç içeriyor. Öncekilere göre en önemli yenilik kullanıcı dostu ara yüz...
2013 sürümünde de iyice geliştirilmiş bir arayüzün başrol oynayacağından eminiz. 2012 sürümünde artan performans ise, 2013te daha da yukarılara çekilebilir...
23 : Nero 12
Her sene yeni bir sürüm ortaya çıkıyor ve 2012de de durum böyle olacak. Fotoğraf, video ve müzik için çözüm basit: Nero ile hemen her şey sorunsuzca CD ya da DVDye yazılabilir...
Nero ile aynı zamanda müzik, videolar ve fotoğrafları yönetebilir, doğrudan YouTubeda veya sosyal ağlarda yayınlayabilirsiniz. 2012de bunlardan fazlası da gelebilir...
24 : LogMeIn Hamachi 3
LogMeIn Hamachi ile internet üzerinde bir yerel ağ kurma şansına sahipsiniz. Böylece ağ üzerindeki bir bilgisayara, sanki gerçekten bir yerel ağ üzerindeymiş gibi, uzaktan erişme şansınız var, örneğin akıllı telefonunuzdan, tabletten veya bir diğer bilgisayardan... Son güncellemede atayüzde küçük değişiklikler gelmişti. Geliştiriciler, 2012 için daha fazla yenilik için söz veriyorlar.
25 : Internet Explorer 10
Microsoft, Internet Explorer 10 ile Chrome ve Firefox gibi 6 haftada bir yeni sürüm çıkartan tarayıcıların haklı olup olmadığını gösterecek. Başka bir deyişle, sık güncellemenin ne kadar gerekli olup olmadığını anlamamızı sağlayacak.
M0icrosoft hız için çaba sarfediyor ve HTML 5i, donanım hızını ve CSS3i en üst seviyeye getirmeye çalışıyor.
26 : Free Video to MP3 Converter
"Free Video to MP3 Converter" ile her videodan müziği ayıklayabilir ve MP3 olarak kaydedebilirsiniz. Ücretsiz program MPG, MP4, WMV, ASF, MOV, QT, 3GP, 3G2, SWF ve FLV formatları destekliyor.
İyi haber: İlk olarak Ocakta Free Video to MP3 Converterın DVDVideoSoft 5.0.4 sürümü yayımlandı. Bir kaç düzeltme ve yeni ilave edilen formatlar dışında çok fark yoktu. Biz, yayınlanacak yeni sürüm için kalite ayarlamasında ince ayar imkanları gibi yenilikler istiyor ve bekliyoruz.
27 : Dropbox
Dropbox, yani "her şey için bir sunucu": Dropbox ile internette 2GBa kadar veri depolanabiliyor. Ufak bir hareketle bilgilerinizi depoloyabilir ve farklı bilgisayarlardan erişebilirsiniz.
Son güncelleme ilk Dropboxun istikrar ve güvenliğini yükseltti. Bir sonraki sürümde de tahminen aynı şey olacak. Şayet yayınlanma döngüsü muhafaza edilebilirse, Şubatta Dropbox 1.2.51 için sevinebiliriz.
28 : Gimp 3.0
Gimp için 2012 son şans, çünkü program batmak ile batmamak arasında... Pahalı Photoshopu tercih etmek istemeyenler için güzel bir alternatif.
29 : CCleaner 4
CCleaner ("Crap Cleaner") yıllardan beri dünya çapında milyonlarca bilgisayar üzerinde aktif. Bilgisayarın çeşitli alanlarını analiz ederek ve kullanılmayan verileri uzaklaştırarak sistemi temizliyor, en verimli hale getiriyor.
İlk olarak Aralık 2011de güncel versiyonu 3.14 bir çok düzeltme geldi. Bir sonraki sürüm ise 2012nin bombalarından biri olacak...
30 : Office 15 Beta
Windowsun yanında Microsoft ofis paketlerinde de hâkimiyetini devam ettirecek 2012de... Tabii ki yeni ofis, yanında tablet desteğini de getirecek; Metro üst yüzeyini sunacak.
Şimdiye kadar gördüğümüz sürümlerde çok fazla fonksiyon yoktu. Microsoftun yeni Officeinin diğer mobil platformlarda nasıl yer alacağı, Word, Excel ve Powerpointin iOS için neler sunacağı henüz gizemini koruyor.
Umarım beklediğiniz yazılımlar hakkında bilgi sahibi olmuşsunuzdur..
Yılın önemli olayı: Windows 8. Yeni Windows, bir önceki sürümünün yarattığı etkiyi sağlamlaştırmak amacında. Windows 8, şu ana dek bildiklerimize göre özel bir ürün olacak. Çünkü klasik bilgisayar kullanım alışkanlığımızı değiştiriyor.
Microsoft Windows 8de Windows 7nin geliştirme adımlarını takip ediyor. Ekimde tamamlanması bekleniyor. Beta ya da çok konuşulan yeni adıyla "Customer Preview" sürümü bu ay sonunda hazır olacak. Büyük ihtimalle RC sürümü de Nisan sonu gibi karşımıza çıkacak.
2 : VLC media player 2.0
VLC medya oynatıcı bir çok kullanıcı için bir numaralı alternatif. Neden? Çünkü o, insanların neye ihtiyacı varsa hepsini yapabiliyor. Bir çok formatı oynatıyor, alt yazı destekliyor ve istikrarlı çalışıyor... Ama hala gelişme potansiyeli var.
3 : Adobe Creative Suite 6
Geçen yıl Adobe, Creative Suite 5.5 ile önemli bir güncellemeye imza attı. Ama asıl büyük güncelleme, bu yıl sürüm 6 ile gelecek.
5.5 güncellemesinde Photoshopta büyük yenilikler yoktu; asıl yenilikleri Adobe, sürüm 6 için biriktiriyor olabilir. Bir sonraki Photoshopta yeni arayüz, yeni 3D araçları ve fazlası bekleniyor.
4 : Ubuntu 12.10
2012de önce 12.04 sürümü gelecek, sonbaharda da 12.10 sürümü karşımızda olacak...
Ubuntunun geleceği çok farklı alanlarda kesişiyor. Linux tablet üzerinde, akıllı telefonlardan televizyonlara kadar çeşitli platformlarda onu görebileceğiz. Ama Ubuntu 12.10da heyecan verici neler olacak sorusu halen cevabını bulabilmiş değil.
5 : Picasa 4
4.0 güncellemesiyle birlikte Google, kendi servisi Google+ ile Picasa arasında bir bağ kuruyor. Birçok kullanıcı ekranlarda daha fazla konfigurasyon araçları istiyor. Ve bu araçlar, her yeni sürümde yavaş yavaş yerlerine oturuyor...
6 : Chrome 24
Firefox 17den sonra Chrome 24... Şu anda 17 sürümünde olan Chrome, güncelleme hızı aynı şekilde devam ederse 2012 sonunda 24 sürümüne ulaşabilir. Google yeni Chrome sürümlerinde hızı muhafaza edebilirse, 2012 onlar için müthiş bir yıl olabilir...
7 : LibreOffice 3.5
LibreOffice kendini bizzat OpenOfficein kanuni devamı olarak görüyor. Üstelik çok da iyi bir yolda ilerlediği kesin. Ücretsiz ofis paketi 2012de 3.5 sürümü ile gelecek.
LibreOffice 3.5in beta sürümünde birkaç yeni özellik vardı; örneğin Menü ve performans optimizasyonları... Tam sürümde de bunları ve fazlasını bulabileceğiz...
8 : Lightworks Final
Lightworksun son sürümü 2012de ortaya çıkıyor. Ve daha sonra 3 kullanıcı grubu, Lightworks topluluğundabirleşecek: "Lightworks Ücretsiz Üyelik", "Lightworks Eğitimsel Üyelik" (her yıl 20-30 pound) ve "Lightworks Profesyonel Üyelik" (her yıl 40-60 pound). Ücretsiz üyeler için Lightworksun ücretsiz sürümü ve diğer her iki üye çeşidi için tam sürüm bulunacak ve aralarında fark olacak. Bu farkın hangi seviyede olacağı hala belirgin değil.
9 : Skype 6
Microsoft Skypeı satın aldıktan sonra, sevilen yazılımın nasıl geliştirildiğini görmek heyecan verici olacak.
Açık ki, Windows telefonlar için hızlı bir Skype versiyonu gelecek. Masaüstünde Skype 6 ile ilgili bilgi şimdiye kadar yalnızca spekülasyon: Microsoft bir sonraki Skype versiyonunu Live-Essentialsa ilave edebilir veya Outlook için ilave özellik olarak piyasaya sürebilir. Ama Skypeın Windows 8 ile, kurulu halde geleceği kesin gibi...
10 : Windows 7 Service Pack 2
Windows 7 için Service Pack 1 sadece güncellemelerin toplanmasından ibaretti. Kullanıcılar yeni fonksiyonları boşuna beklediler. Peki bu surum Service Pack 2 ile değişecek mi?
Microsofttan sızan bilgilere göre Service Pack 2, 2012 ortasında yayınlanacak. Ama hayal kırıklığına hazır olun, ikinci servis paketinde de güncellemelerden başka bir şey olmaması muhtemel.
11 : Firefox 17
Evet, doğru okudunuz... Ve hayır, bu bir yazım hatası değil... Biz gerçekten de Firefox 17 dedik. Mozilla 6 haftalık yayın döngüsünü muhafaza ederse, Aralık 2012de Firefox 17 çıkacak.
Firefox 17 içindeki fonksiyonlar hakkında bugün hala hiçbir şey söylenemiyor: Sessiz güncellemeler, masa üstü için ağ reklamları, ayarlanan URL satırları, iyileştirilen indirme yöneticisi ve, ve, ve..
12 : jDownloader 1.0
Çok sevilen indirme yöneticisi, her nedense bir türlü 1.0 sürümüne adım atmayı başaramıyor. Ve yazılımın sonunda 1.0 istikametinde adım attığı yılın 2012 olup olmayacağı da açık değil. Yine de biz bu yıl, 1.0 sürümünü görmeyi bekliyoruz.
13 : iTunes 11
iTunesu eleştirenler aynı fikirde: Yazılımın daha "hafif" ve daha hızlı olmalı. Appleın da bu eleştirilere kulak verdiğini düşünüyoruz. 2012de karşımıza çıkacak olan yeni iTunes sürümleri, büyük ihtimalle yazılımı "nefret edilenler" listesinden çıkartıp "sevilenler" listesine sokmayı başaracak.
14 : Microsoft Security Essentials 4
Security Essentialsın beklenen yeni sürümü büyük ihtimalle Windows 8 ile birlikte, ön yüklü olarak gelecek. Ve eminiz ki yeni sürüm, diğer alternatiflere kafa tutmayı başaracak.
Yazılım inatcı virüsleri otomatik olarak ve kolayca sisteminizden uzaklaştırıyor. Performans yüksek, sisteme bindirdiği yük ise çok hafif.
15 : Windows Media Player 13
Windows Media Playerın son güncel sürümü tamamen yeni bir tasarım ve bir çok yeni fonksiyon getiriyor: Örneğin; gözden geçirilen kullanıcı arabirimi, albüm kapak sunumu ve şarkı bilgilerinin gösterimi...
Biz en geç Ekimde Windows 8in yayınlanması ile beraber yeni Media Playerın (Sürüm 13) geleceğini bekliyoruz.
16 : 7-Zip
7-Zip, en iyi ve sevilen sıkıştırma programlarından biri ve tamamıyla ücretsiz. Yazılım her büyüklükteki verileri hızlı, güvenilir bir biçimde sıkıştırıyor ve açıyor. En yeni güncelleme ile LZMA2 ve NTFS-, FAT-, VHD- ve MBR-Arşiv desteği de sunuyor.
Son hız testlerinde WınRAR, burun farkıyla öndeydi. Biz 7-Zipin bir sonraki güncellemesi ile rekabette öne geçeceğini düşünüyoruz.
17 : Free YouTube to MP3 Converter
YouTube videolarından MP3 dosyaları çıkartmak... Ücretsiz You Tube to MP3 Coverter ile yapacağınız iş tam olarak bu... Yazılım şarkıları yakalıyor ve MP3 formatında doğrudan sabit disk üzerine depoluyor.
Yazılım şu an zaten olması gerektiği kadar iyi. Ama 2012 yılında gelmesi beklenen yeni sürümlerde ayar seçenekleri biraz daha zenginleştirilebilir...
18 : Avira Free Antivirus 13
Aviranın bedava antivirüs yazılımın güncel 12 sürümü, sağladığı başarı ile ücretli güvenlik yazılımlarını bile neredeyse gereksiz hale getiriyor. Ama mükemmel kullanım için hala birkaç özellik eksik; onların da 2013 sürümünde geleceğine eminiz...
19 : TuneUp Utilities 2013
"TuneUp Utilities" ile sistem ince ayarları hızlı ve basit bir biçimde yapılabiliyor. Yeni Ekonomi Modu ve Turbo Modu da 2012 sürümünde kendilerini gösteriyor.
Diz üstü bilgisayarlar için enerji tasarruflu ekonomi modu ve oyun bilgisayarları için Turbo Modu ile geçtiğimiz yıl çok konuşulmuştu bu araç... Bütün ilgili verilerin bir fare tıklaması ile yeniden düzenlenmesi olağanüstü rahat ve akıcı bir şekilde çalışıyor. Beklenen yeni sürümün neler ekleyeceği ise şimdilik gizemini koruyor...
20 : PDF Creator
PDF Creatorın tek bir görevi var: PDF dosyaları oluşturmak... Yazılım, PNG, JPG, BMP, TIF, PS ve EPS gibi sayısız diğer formatları da destekliyor.
PDF Creator kullanıcılara ne söz verdiyse tamamıyla yerine getiriyor. PDFlerin hazırlanması için birkaç fonksiyon daha arzu ederdik: İşaretleme, silme, ekleme gibi...
21 : OpenOffice 3.4
Libreofficein devamlı geliştirilmesi esnasında, OpenOffice beklemede görünüyor. Fakat dış görünüş aldatıyor: Tabi geliştirme devam ediyor.
3.4 sürümü uzun zamandır geliştirme sürecindeydi. Geliştiricilere göre yazılım şimdilerde "Kuluçka safhası"nda. Oracleın haziran 2011de lisansı Apache Software Foundationa geçtikten sonra "Kuluçka-Projesi" olarak isimlendirilen OpenOffice oluyor. Ve yeni sürümün neler getireceği halen gizemini koruyor.
22 : Norton Internet Security 2013
Güvenlik yazılımı devleri, her yıl güvenlik programlarının yeni sürümlerini pazara çıkartıyor. Tanınmış olanlarından biri de Norton Internet Security. Paket başta Norton AntiVirus olmak üzere pek çok araç içeriyor. Öncekilere göre en önemli yenilik kullanıcı dostu ara yüz...
2013 sürümünde de iyice geliştirilmiş bir arayüzün başrol oynayacağından eminiz. 2012 sürümünde artan performans ise, 2013te daha da yukarılara çekilebilir...
23 : Nero 12
Her sene yeni bir sürüm ortaya çıkıyor ve 2012de de durum böyle olacak. Fotoğraf, video ve müzik için çözüm basit: Nero ile hemen her şey sorunsuzca CD ya da DVDye yazılabilir...
Nero ile aynı zamanda müzik, videolar ve fotoğrafları yönetebilir, doğrudan YouTubeda veya sosyal ağlarda yayınlayabilirsiniz. 2012de bunlardan fazlası da gelebilir...
24 : LogMeIn Hamachi 3
LogMeIn Hamachi ile internet üzerinde bir yerel ağ kurma şansına sahipsiniz. Böylece ağ üzerindeki bir bilgisayara, sanki gerçekten bir yerel ağ üzerindeymiş gibi, uzaktan erişme şansınız var, örneğin akıllı telefonunuzdan, tabletten veya bir diğer bilgisayardan... Son güncellemede atayüzde küçük değişiklikler gelmişti. Geliştiriciler, 2012 için daha fazla yenilik için söz veriyorlar.
25 : Internet Explorer 10
Microsoft, Internet Explorer 10 ile Chrome ve Firefox gibi 6 haftada bir yeni sürüm çıkartan tarayıcıların haklı olup olmadığını gösterecek. Başka bir deyişle, sık güncellemenin ne kadar gerekli olup olmadığını anlamamızı sağlayacak.
M0icrosoft hız için çaba sarfediyor ve HTML 5i, donanım hızını ve CSS3i en üst seviyeye getirmeye çalışıyor.
26 : Free Video to MP3 Converter
"Free Video to MP3 Converter" ile her videodan müziği ayıklayabilir ve MP3 olarak kaydedebilirsiniz. Ücretsiz program MPG, MP4, WMV, ASF, MOV, QT, 3GP, 3G2, SWF ve FLV formatları destekliyor.
İyi haber: İlk olarak Ocakta Free Video to MP3 Converterın DVDVideoSoft 5.0.4 sürümü yayımlandı. Bir kaç düzeltme ve yeni ilave edilen formatlar dışında çok fark yoktu. Biz, yayınlanacak yeni sürüm için kalite ayarlamasında ince ayar imkanları gibi yenilikler istiyor ve bekliyoruz.
27 : Dropbox
Dropbox, yani "her şey için bir sunucu": Dropbox ile internette 2GBa kadar veri depolanabiliyor. Ufak bir hareketle bilgilerinizi depoloyabilir ve farklı bilgisayarlardan erişebilirsiniz.
Son güncelleme ilk Dropboxun istikrar ve güvenliğini yükseltti. Bir sonraki sürümde de tahminen aynı şey olacak. Şayet yayınlanma döngüsü muhafaza edilebilirse, Şubatta Dropbox 1.2.51 için sevinebiliriz.
28 : Gimp 3.0
Gimp için 2012 son şans, çünkü program batmak ile batmamak arasında... Pahalı Photoshopu tercih etmek istemeyenler için güzel bir alternatif.
29 : CCleaner 4
CCleaner ("Crap Cleaner") yıllardan beri dünya çapında milyonlarca bilgisayar üzerinde aktif. Bilgisayarın çeşitli alanlarını analiz ederek ve kullanılmayan verileri uzaklaştırarak sistemi temizliyor, en verimli hale getiriyor.
İlk olarak Aralık 2011de güncel versiyonu 3.14 bir çok düzeltme geldi. Bir sonraki sürüm ise 2012nin bombalarından biri olacak...
30 : Office 15 Beta
Windowsun yanında Microsoft ofis paketlerinde de hâkimiyetini devam ettirecek 2012de... Tabii ki yeni ofis, yanında tablet desteğini de getirecek; Metro üst yüzeyini sunacak.
Şimdiye kadar gördüğümüz sürümlerde çok fazla fonksiyon yoktu. Microsoftun yeni Officeinin diğer mobil platformlarda nasıl yer alacağı, Word, Excel ve Powerpointin iOS için neler sunacağı henüz gizemini koruyor.
Umarım beklediğiniz yazılımlar hakkında bilgi sahibi olmuşsunuzdur..