23 Centlik Asker

64general1

New member
Reaction score
0
Kore Savaşı günlerinde Türk askerini "överek"; "çok masrafsız, günlük 23 cente maloluyor" sözlerine cevaben Nazım'ın yazdığı aşağıdaki şiir; "Türkiye'nin en önemli ihraç malı ordusudur" diyen Soros'a tek çift laf edemeyenlerin suratına atılan bir şamardır.
23 CENTLİK ASKER

Mister Dalles,
sizden saklamak olmaz,
hayat pahalı biraz bizim memlekette.
Mesela iki yüz gram et alabilirsiniz,
koyun eti,
Ankara da 23 sente,
yahut iki kilo kuru soğan,
yahut bir kilodan biraz fazla mercimek,
elli santim kefen bezi yahut,
yahut da bir aylığına
yirmi yaşlarında bir tane insan.

Erkek,
ağzı burnu, eli ayağı yerinde,
üniforması, otomatiği üzerinde,
yani öldürmeğe, öldürülmeğe hazır,
belki tavşan gibi korkak,
belki toprak gibi akıllı
belki gençlik gibi cesur,
belki su gibi kurnaz
(her kaba uymak meselesi) ,
belki ömründe ilk defa denizi görecek,
belki ava meraklı, belki sevdalıdır.

Yahut da aynı hesapla Mister Dalles
(tanesi 23 sentten yani)
satarlar size bu askerlerin otuz beşini birden
İstanbul da bir tek odanın aylık kirasına,
seksen beş onda altısını yahut
bir çift iskarpin parasına.
Yalnız bir mesele var Mister Dalles,
herhalde bunu sizden gizlediler:

Size tanesini 23 sente sattıkları asker
mevcuttu üniformanızı giymeden önce de,
mevcuttu otomatiksiz filan,
mevcuttu sadece insan olarak
mevcuttu, tuhafınıza gidecek,
mevcuttu hem de çoktan mı çoktan,
daha sizin devletinizin adı bile konmadan.

Mevcuttu, işiyle gücüyle uğraşıyordu,
mesela, Mister Dalles,
yeller eserken yerinde sizin New-York un,
kurşun kubbeler kurdu o
gökkubbe gibi yüksek,
haşmetli, derin.

Elinde Bursa bahçeleri gibi nakışlandı ipek.
Halı dokur gibi yonttu mermeri,
ve nehirlerin bir kıyısından öbür kıyısına
ebemkuşağı gibi attı kırk gözlü köprüleri.

Dahası var Mister Dalles,
sizin dilde anlamı pek de belli değilken henüz,
zulüm gibi,
hürriyet gibi,
kardeşlik gibi sözlerin,
dövüştü zulme karşı o,
ve istiklal ve hürriyet uğruna
ve milletleri kardeş sofrasına davet ederek,
ve yarin yanağından gayrı her yerde,
her şeyde,
hep beraber,
diyebilmek için,
yürüdü peşince Bedreddin in
O, tornacı Hasan, köylü Mehmet, öğretmen Ali dir.
Kaya gibi yumruğunun son ustalığı:
922 yılı 9 eylülüdür.
Dedim ya Mister Dalles, ,
Herhalde bütün bunları sizden gizlediler.
ucuzdur vardır illeti.

Hani şaşmayın,
yarın çok pahalıya mal olursa size,
bu 23 sentlik asker,
yani benim fakir, cesur, çalışkan, milletim,
her millet gibi büyük Türk milleti.

NAZIM HİKMET (1953)

Arkadaşlarım; bu şiir çok şey anlatır.tabi anlayabilirseniz anlarsınız.Aslında bu şiir Ergenekon’u da anlatır.Nasıl mı? Anlatayım; Hani Tayyip Erdoğan Araf suresinden ayet okur ya sık sık “gözler vardır görmez,kulaklar vardır duymaz…” gibi ya kafayı çalıştırınca o gözler duyar olur,Kulaklar da duyar olur.Şimdi biraz saksıyı çalıştırmaya başlayalım;
Daha düne(dün=teskere) kadar bu 23 centlik maliyeti yüzünden, ABD tarafından övgüler düzülen ordumuz,neler olmuştur da bugün üzerine Ergenekon gibi senaryoların yazılıp,asıl hedefe alınabiliyor? Demokrat partiyle başlayan saidi-kürdi hakimiyetli sağ ideolojinin ABD hayranlığı hiç bir şekilde siyaseten ordumuzu ABD’nin çıkarları doğrultusunda kullanılmasında sakınca görmemiş ve nerede ABD çıkarı varsa oraya askerimizi göndermişizdir.ABD bu gönüllü sağ ideolojiyi kontrol edilebilir konuma getirmiş ve böylelikle ordumuzu da istediği zaman,istediği gibi kullanabilmiştir.ABD bu siyasetimizi kontrol etme yeteneğini ise Atatürk’ün kapattığı tarikatlar sayesinde başarmaktadır.Bu ise Saidi-Kürdinin tohumlarını attığı Cumhuriyet düşmanlığının filizlenmesiyle ilk demokratik parti olarak vücut bulan siyasi zincirlerin,Atatürk’ün Cumhuriyeti kollama görevi verdiği ordumuzu, önlerinde engel olarak görmeleri nedeniyle devamlı hedeflerine aldılar ve fırsat kollayıp,orduyu bertaraf etmenin planlarını yapmaya başladılar.Planları önce arka bahçelerini geliştirecekler ve devlet içinde örgütlenecekler.Tarikatları vasıtaları ile organizeleşecekler ve tam kıvamına geldiklerinde orduyu devre dışı bırakmanın yollarını arayacaklardı.gerçi orduyu da içten fethetmeye çalıştılar ama bunu başaramadılar.Gerçi Kenan Evren gibi komutanlar çıkıp ta sinsi politikalarına alet olanlar çıkmadı da değil.CHP gibi Kemalist ideolojiyi olgunlaştırması gereken partiler ellerine geçen fırsatları da,ilk Ecevit iktidarı dışında hoyratça harcayınca,toplum gün geçtikçe tarikatların kucaklarına itildi ve Ecevit’in tarikat kontrolu desteği olmadan iktidar olamayacağını anlamasıyla,sinsi planları deşifre olan Fetulah’ı bile aklama gafletinde bulunabildi.Karşılığında da Fetullah’ın lütfuna mazhar oldu ve tarikat liderinin müritlerine DSP’ye oy verilebileceği işaretini vermesine neden oldu.Ecevit’in son koalisyonu ile pısırık ve beceriksiz politikaları ve karga misali siyasetçi rehberleriyle,son şansta heba olup gitti.Tarikatlar sonuçta siyaset arenasında kontrolü tek başına iktidar olabilecek hale geldiler.Bir gelenek olan Başbakan olacak kişinin seçimden önce ABD’ye gitme ve icazet alma olayı Tayyip Erdoğan’la da devam etti ve ABD istekleri tek tek uygulamaya sokuldu.Tek istisna oldu.2003 yılında daha önce ABD’ye söz veren AKP Irak teskeresini geçiremedi.Bu nedenle yaklaşık 2 yıl AKP’ye sırtını dönen ABD araya aracıların sokulması ile Bush’un kabulüne mazhar olabildi.Burada özel görüşmelerinde,sözünü yerine getirememesinin nedeni olarak,Türk ordusunun kendisine destek olmadığını gösteren Tayyip Erdoğan,saidi-Kürdi ideolojisi gereği önlerinde engel gördüğü ordumuzu hançerledi ve Bush’a bu engeli kıvamına getireceğinin sözünü verdi.Hemen ertesinde sözünü yerine getirmek için Yargı içinde çöreklenen F-tipi sayesinde Şemdinli komplosu ile ilk saldırıya geçti.Güdümlü savcı olmayacak bir şey yaptı ve Güneydoğu da bir Pkk’lı eski teröristin düzenlemesiyle kitapçıya bomba atılmasını,Türk ordusuna mal etti ve Türk Ordusunu Çete,genelkurmay başkanını da çete başı olarak gösterdi ve koskoca orduyu pkk’yla aynı seviyeye getirdi ve pkk’nın arayıpta bulamadığı bir psikolojiyi sundu.Tabi bu olay karşısında sert çıkan Genelkurmay Başkanlığı karşısında Erdoğan savcıyı harcamak zorunda kaldı.
Tayyip Erdoğan ilk deneme tırsınca 2000 yılının başlarında bir Yahudi-Fetullah kalem müdürlüğü yapmış birinin sözde itiraflarıyla açılmış ve takipsizlik kararı verilmiş Ergenekonisimli dosyayı bir anda ortaya çıkan Ümraniye bombalarıyla ilişkilendirerek servise sunuyor ki Bir kasada 30 adet olması gereken bombadan eksik olan 3 tanesinin ikisinin başyazarının soruşturma nedeniyle tutuklanan,Fetulah’ın belalısı Cumhuriyet gazetesine,diğerinin de Fetullah Örgütlenmesini ülkemizde ilk deşifre edenlerden biri olan ve muhtemelen bu nedenle öldürülen Milliyetçi Tarihçi Necip Hablemitoğlu’nun olması,Yine tutuklanan ve hala içerde olan ilk aydın olan seçim öncesi Tayyip Erdoğan’ la,Abdullah’Gül’ün,yazdıkları kitaplarıyla epey canlarını acıtan Ergun Poyraz olması, şimdiye kadar tutuklananların genel özelliklerinin AKP ve ABD karşıtı olmaları ve özellikle AKP aleyhinde yazılar yazanlardan olmaları çok büyük bir tesadüf olmalı.
ABD teskerenin reddedilmesi ile BOP planında Türk Ordusunun üzerini çizerek, BOP’ta plan tazelemiş ve Türk Ordusu’nun yerine Irak’ın kuzeyindeki leş kargalarını dahil etmiş, onları egitim ve donatım planlarına dahil etmiştir. İncirlik benzeri havaalanları inşa ettirtmiştir. ABD arasıra 23 centlik maliyette gördüğü Türk askeri istemiş ve ABD ile barışmak için çoktan gönüllü Erdoğan’dan önce basın yoluyla tek bir askeri bile göndermem restiyle karşılaşmış ve restler karşılığında ABD Tayyip Erdoğan’a Ergenekon da dozun artırılmasını istemiştir, doz artmakta ve artık doz dört yıldız safhasına kadar gelmiştir.Ergenekon tutuklama periyotlarının,AKP kapatma davası ile takiben uyuşması,Erdoğan’ın Ergenekon’u aynı zamanda kapatma davasına bir koz gibi gösterme ve Ergenekon savcısının tamamıyla hukuk adına değil siyaseten davrandığının bir yerde kanıtı gibidir.yoksa yine mi bunada tesadüf demeliyiz.

AB birliği ise Ergenekon dan pay alma çabasındadır.Türkiye dışında hiçbir ülkenin Ulus kimliği sorun yaratmazken,Türkiye söz konu olunca Ulus kimliği problem olmaktadır.Problem olmasının nedenleri;Öncelikle Türkiye’nin hesapsız kitapsız sadece Atatürk’ün Kurduğu Türkiye Cumhuriyetini yıkma sevdalı Saidi-Kürdi idealli iktidarın, bu sevdasının farkında olan AB,dayatmalarıyla sevri hortlatacağını düşünmesi ve bunda da başarılı olmasıdır.Sonra yüzyıllarca Haçlı ordularının önünde engel olan Türk ordusunu bu sayede,AB vizesi vermeleri hikaye olmasına rağmen,verecekmiş gibi poz takınarak arada iki tokat atma derdindeler.En azından hınçlarını almak istemektedirler.

Sonuç olarak;Demokrasiyi hedefe varıldığında inilecek araç gibi gören,fakat karnesinde demokrasi ve hukuk dersleri kırık olan bir iktidara,sahte darbe kamuflesiyle ABD-AB-AKP ortak çıkarına katkı sağlamak,Atamızın ve Atalarımızın ruhlarına,Onların tam bağımsızlık hayallerine ve bu uğurda verdiğimiz şehitlerimize birer ihanet olacaktır.Bu plan karşısında ordumuzu desteğimizden esirgemek,Ordumuzu üzecektir ama asıl kötülüğü gelecek nesillerimize yapacağız.Ordu bizim tam bağımsızlık güvencemizdir.gerçi bunu Atatürk dönemi dışında pek beceremedik ama şimdi ordumuzun yaında yer alamazsak,hayallerimizden de vazgeçmiş olacagız.Bu hayallerimizden vazgeçmek belki kısa süreli bir refah sağlayacak olabilir ama asılolan İnsanın özgürlüğü ve Uzun vadedeki kazanımlarımız olacaktır.eğer bu gün ordumuzun yanında olamazsak,yarının Filistin’i,Irak’ı,Dubai,nin,Arabista’nın arabı gibi kimliksiz olacagız.

Not;Kendi yazımdır.

Sen Turksen dıger mılletlere zulum etme,

"Filistin’i,Irak’ı,Dubai,nin,Arabista’nın arabı gibi kimliksiz olacagız."

kımlıksız dedıgın adamlar vatanları ıcın ölüyorlar editle bence yazini yakismadi

kımlıksız dedıgın adamlar vatanları ıcın ölüyorlar editle bence yazini yakismadi

Sen et o zaman.

bunların hepsi zamanında Türkleri arkadan vuranlar.Yanlış neki editliyeyim.Yanlış siyasetine uymamış olması olabilir mi?

Senı bırak arkandan vurmayı,kafanıda kesseler sen zulum etmıceksın :) Turklugun kuralını bilmen lazım

Ataturk dıyorsun Canakkale dıosun gıt bı belgesel ızle,hıcbısey bılmıosan hangı askere zulum edılmıs gör.
Onlar bıze topla tufekle geldı bız ımanla.....

Yorumunu yaptıysan çekilebilirsin.yine sonuçta konuyu din-iman eksenine çekeceksin.Siz zaten pozitif bilimle konu tartışmayı bilmezmisiniz?her şey din iman sanırım;ondan biz dünya üzerinde süper gücüz ve ABD falan gibi hristiyanlar sömürgemiz.Hadi iyi geceller.

ulan senın yasın kadar sıyaset yaptım,ordan burdan duyupta onu bunu okuyupta karsıma gecıp konusmıcaksın...
Daha yazı yazmayı beceremıosun,ınsanları asagılıyorsun bana burda demogojı yapıyorsun..

Sen kımsınkı? Arapları,Fılıstınlılerı,Irakları ınsandan saymayıp,kımlıksız dıosun?Nesınkı sen?
Turk'e yakısmaz böle laflar.
Avatara Ataturk resmı koyup,burda 1-2 bıdı bıdı edıp Ataturkcu olunmuyo,zaten olsan ınsanları asagılamazsın,Dın ımana gelınce.
Osmanlı bu toprakları ıman gucuyle aldı,para gucuyle deıl :)
Fatıh Sultan Mehmet Han o hisarlari bosuna yaptırmadı bı bakıs at Hz.Muhammed yazdıgını goruceksın.Bunların neyle oldugunu farkedemıcek kadar cahil degilsin biliyorum.
Ataturk'e gelınce böyle buyuk bır lıderı senın gıbı ınsanlar 2 paralık edıyo,ona acıyorum,ona uzuluyorum,O buyuk ınsan savasta bıle olmeyı emredıyorum dıyor,oldurmeyı deil..........

Yorumunu yaptıysan çekilebilirsin.yine sonuçta konuyu din-iman eksenine çekeceksin.Siz zaten pozitif bilimle konu tartışmayı bilmezmisiniz?her şey din iman sanırım;ondan biz dünya üzerinde süper gücüz ve ABD falan gibi hristiyanlar sömürgemiz.Hadi iyi geceller.

pozitif bilimin üç şartı vardır;

1-Nesnel tavırlı olmak : Bilimle uğraşanlar bilimsel çalışmaları sırasında her türlü önyargılarından inançlarından eğilimlerinden uzak durmalıdırlar. Yansız ve nötr olmalıdırlar.

2-Nedensellik ilkesini benimsemek : "Her olayın yine aynı cinsten ve kendinden önce gelen somut bir nedeni vardı" ilkesini benimseyip çalışmalarını ve açıklamalarını bu ilaaae göre yapmalıdırlar.

3-Kuşkucu ve eleştirel yaklaşım

4-Sabırlı olmak

5-Düşünce dürüstlüğü

6-Hoşgörülü olmak

Ben sende 1 numaralı kavramı hiçte göremiyorum..Ahkam kesip pozitif bilim falan deme, kendi cahilliğinde boğulma...

ŤêΧâŠ;3152320' Alıntı:
pozitif bilimin üç şartı vardır;

6-Hoşgörülü olmak

Ben sende 1 numaralı kavramı hiçte göremiyorum..Ahkam kesip pozitif bilim falan deme, kendi cahilliğinde boğulma...

katıLıyorum...

Şiir güzeL fakat yazıda dikkat edLmesi gereken unsurLar var ...

Senı bırak arkandan vurmayı,kafanıda kesseler sen zulum etmıceksın :) Turklugun kuralını bilmen lazım

Ataturk dıyorsun Canakkale dıosun gıt bı belgesel ızle,hıcbısey bılmıosan hangı askere zulum edılmıs gör.
Onlar bıze topla tufekle geldı bız ımanla.....

----------------------------------------------------------------------------
Süveş (Kanal), Trablugrap, Medine ,Fahrettin paşayı araştırmanı İstemek ağır mı olur...Müslümanlığın anlamı arap için ne TÜRK İÇİN NE anlama geldiğini görünce ATATÜRK ün nelerlen mücadele ettiğini daha iyi anlarsın....!

kardeş neden çarpıtıyorsun

alıntı yaptığın cümleyi eksik alıp anlam düşmesine neden olmuşsun

cümlenin tamamını al ondan sonra yorum yap

kimliksiz denmiş az bile denmiştir eğer cümlenin tamamını ekleseydin böyle bir çarpıtmayı başaramazdın

yaptığın çarpıtmayı burda düzeltiyorum isteyen konudan doğruluğunu görebilir

konudaki cümle şuu''.eğer bu gün ordumuzun yanında olamazsak,yarının Filistin’i,Irak’ı,Dubai,nin,Arabista’nın arabı gibi kimliksiz olacagız.''

askerimizi çölerrde ingiliz altına satan şerefsiz namussuz adi hain araba kimliksiz denmesi zoruna gitmiş ...

şerefsiz hain arapları savunarak Türkçülük olmaz

Türkçülük demek bizi kazığa oturtanı unutmak demek değildir biz dersimizi aldık ve arkamızı müslüman görünen dost görünen köpeklere dönmeyizzz

bastığın yerleri toprak diyerek geçmek büyük vurdum duymazlıktır büyük adiliktir biz bize yapılanı unutmayız biz tarihimizden dersler alırız

kardeş neden çarpıtıyorsun

alıntı yaptığın cümleyi eksik alıp anlam düşmesine neden olmuşsun

cümlenin tamamını al ondan sonra yorum yap

kimliksiz denmiş az bile denmiştir eğer cümlenin tamamını ekleseydin böyle bir çarpıtmayı başaramazdın

yaptığın çarpıtmayı burda düzeltiyorum isteyen konudan doğruluğunu görebilir

konudaki cümle şuu''.eğer bu gün ordumuzun yanında olamazsak,yarının Filistin’i,Irak’ı,Dubai,nin,Arabista’nın arabı gibi kimliksiz olacagız.''

askerimizi çölerrde ingiliz altına satan şerefsiz namussuz adi hain araba kimliksiz denmesi zoruna gitmiş ...

şerefsiz hain arapları savunarak Türkçülük olmaz

Türkçülük demek bizi kazığa oturtanı unutmak demek değildir biz dersimizi aldık ve arkamızı müslüman görünen dost görünen köpeklere dönmeyizzz

bastığın yerleri toprak diyerek geçmek büyük vurdum duymazlıktır büyük adiliktir biz bize yapılanı unutmayız biz tarihimizden dersler alırız

haklısın ama bütün arapları değil sözde kendine şeyh lider diyen başındakiler bizi sattı yoksa bürakratından dağdaki çobanına kadar herkese hakarete gerek yok...sana katılıyorum para oğruna hem kendi milletine hemde türklere büyük hainlik yapıldı ama o dönemde libyadan tutunda balkanlara kafkaslara hangi milletler bizi arkamızdan vurmadı ki hepsine düşman mı olalım ingiliz fıransız avsturya isveç irlanda ermeni yahudi sırp bulgar rus hepsine düşman olursak olmaz bu böyle

haklısın ama bütün arapları değil sözde kendine şeyh lider diyen başındakiler bizi sattı yoksa bürakratından dağdaki çobanına kadar herkese hakarete gerek yok...sana katılıyorum para oğruna hem kendi milletine hemde türklere büyük hainlik yapıldı ama o dönemde libyadan tutunda balkanlara kafkaslara hangi milletler bizi arkamızdan vurmadı ki hepsine düşman mı olalım ingiliz fıransız avsturya isveç irlanda ermeni yahudi sırp bulgar rus hepsine düşman olursak olmaz bu böyle

bizim zorumuza giden düşmanımızdan yediğimiz darbe değil

bizi yaralayan dostlarımız diye bildiğimiz müslüman diye bildiğimiz adi köpeklerden yediğimiz hainliklerdir...

bizi yaralayan arkamızı dayadığımız müslüman kardeşlerimizin bizden iki puan almasıdır

bizim zorumuza giden düşmanımızdan yediğimiz darbe değil

bizi yaralayan dostlarımız diye bildiğimiz müslüman diye bildiğimiz adi köpeklerden yediğimiz hainliklerdir...

bizi yaralayan arkamızı dayadığımız müslüman kardeşlerimizin bizden iki puan almasıdır

işin ilginç kısmı hala özgürlük ve demokrasi vaatlerine arapların inanması.araplar daha önce bunu tecrübe edip görmelerine rağman hala inanmalarına çok şaşırıyorum doğrusu...

ulan senın yasın kadar sıyaset yaptım,ordan burdan duyupta onu bunu okuyupta karsıma gecıp konusmıcaksın...
Daha yazı yazmayı beceremıosun,ınsanları asagılıyorsun bana burda demogojı yapıyorsun..

Sen kımsınkı? Arapları,Fılıstınlılerı,Irakları ınsandan saymayıp,kımlıksız dıosun?Nesınkı sen?
Turk'e yakısmaz böle laflar.
Avatara Ataturk resmı koyup,burda 1-2 bıdı bıdı edıp Ataturkcu olunmuyo,zaten olsan ınsanları asagılamazsın,Dın ımana gelınce.
Osmanlı bu toprakları ıman gucuyle aldı,para gucuyle deıl :)
Fatıh Sultan Mehmet Han o hisarlari bosuna yaptırmadı bı bakıs at Hz.Muhammed yazdıgını goruceksın.Bunların neyle oldugunu farkedemıcek kadar cahil degilsin biliyorum.
Ataturk'e gelınce böyle buyuk bır lıderı senın gıbı ınsanlar 2 paralık edıyo,ona acıyorum,ona uzuluyorum,O buyuk ınsan savasta bıle olmeyı emredıyorum dıyor,oldurmeyı deil..........

Ya hitap tarzına bak yaa. Birde yok kafanı bile kesseler sen zulüm yapmayacaksın da bilmem ne dediyorsun ama iş kendine gelice ulanlar bilmem neler ee nerde kaldı Türklük hani Türk' tün sen ne oldu. Bırak bu işleri kardeşim arkandan vurana cevabını vereceksin kafasını kıracaksın. Osmanlıya isyan edeni, Beka vadisinde terörist besleyenleri, kandilde de bu işe devam edenlere cevabını öyle bir vereceksin li Türkler geri geldi diyecekler

işin ilginç kısmı hala özgürlük ve demokrasi vaatlerine arapların inanması.araplar daha önce bunu tecrübe edip görmelerine rağman hala inanmalarına çok şaşırıyorum doğrusu...

değilmii???enteresan ???

bak bizim düşmanlarımız anzakları kardeş ilan ettik bağrımıza bastık ...

kardeş işin özü şu aslında

Araplar islam adına sapıklık yaşıyor

islamı eski dinleri olan putperestliğe benzettikleri için her şeyi paraya çevirebiliyorlar
karınları acıktığında helvadan yaptıkları putları yiyorlar

Araplar sapıklığı islam adına yaşıyor işte enteresan olan buuu

ABD karşıtı olduğunu söyler sonra D.Baykal gibi ABD bağımzızlık resepsiyonunda en ön sırada olursunuz.

YA BAYKAL BİR TEK ORDA OTURSA YÜREK GAM YEMEZ ,ADAM SOSYALİST ENTERNASYONALCİ,BİDERBERGCİ,AB Cİ,YERİNE GÖRE AYET HADİS EZBERCİSİ DİN İSTİSMARCISI SECÇİM AFİŞİNDE BAŞAÖRTÜCÜ,,,HERYERİN ADAMI VESSELAM,,,SAYARIMDAAA GEÇMİŞİNE KAÇAR,,,ŞEKER MESELESİ YANİİ..

değilmii???enteresan ???

islamı eski dinleri olan putperestliğe benzettikleri için her şeyi paraya çevirebiliyorlar

arapların liderleri ve yandaşların islamın i sini bile yaşamıyorlarki adam dolar milyarderi ramazanda oruçtutmamak için başka ülkeye seyhata gidiyor ve tutmuyor neymiş yolcuymuşta o yüzden muafmış zekat namaz hac zaten hiç sorma gene islamı eskisi gibi sancağını temiz birşekilde dalgalandıran ve örnek olanlar türklerdir

değilmii???enteresan ???

BENİM SANA BAŞKA BİR KONUDA SATTIĞIM BU PUTĞERESTLİK LAFINI ŞİMDİ BİZEMİ SATIYORSUN KARGITI..SENDE ATATÜRKÜ HELVA YAPMIŞSIN AZ SONRA YİYECEKSİN BELLİ...

Işe Birde Farkklı Bir Yönden Bakalım ;senin Kore Savaşına Yolladığın Askerin Gitme Gününde Sevkiyat Yapılırken O Orduya Cuma Günü Bir üst Rütbeli Namaz Kıldırıyordu Bir Fotoğrafta..aynı Alparslanın Ordusu Gibi Fatihin Yavuzun Ordusu Gibi..şimdi O Orduya Mensup Birinin Geçenlerde üst Rütbe Biri Vefat Etmiştide Hoca Er Kişi Niyetine Diye Bağırınca Arkalardan Birisi Er Değildi Orgeneraldi Diye Bağırıyordu.. Ilginç Diilmi.:) Ha Ordunun Her Kesimi Böle Değil Elbette Ama Böle Olanlar Yaş Kararında Ayıklanıyor..ayıklananlar Ordudan Atılıyor Ama Kayıklananlar Da Işte Böle Ergenekonda Mayıklanıyor...

Geri