3Kuyu, 3Ev [CeVaBı VaR]

RiSiLaC

New member
Reaction score
0
Eski bir soru çoğu kişi biliyordur. Ama bilmeyenler için, 3 kuyunun her birinden 3 eve su taşıyacak boru döşüyeceksiniz, fakat borular birbirini kesmeyecek. Herbir kuyudan 3 evede boru döşenecek.

Yani;

1) Her kuyu, 3 evede su verecek.
2) Su boruları kesişmeyecek. (Birbirlerinin altından veya üstünden geçmeyecek)

Maviler Kuyu, Kırmızılar Ev
2822wsn.jpg

.....::::Cevabı 15 Nolu Mesajda::::.....​

önce su borularını birer boruyla birleştiririm daha sonra hepsinden birer tane boru çıkartarak evlere dağıtırım resimli olarak şöyle :
4453.bmp

arkadaşlar bunlar kesişmeden almaz
en azından biri kesişiyor bize hoca sormuştu

Bİr Yolu Vardi Ama Hatirlayamadim AÇiklama Yapacak Misin Rİsİlac Merakla Beklyorum

İyİ AkŞamlar Herkese Konu İÇİn TeŞekkÜrler Yillaar Öncesİne DÖndÜm Bİr An...

yoq arkadaşım istersen evde kağıdın üstüne dene 3 ev , 3 de kuyu çiz yerlerini nereye koyarsan koy her kuyudan evlere birer boru döşenecek dene gör (dediğim gibi kuyular ve avlari istediğin yerlere koyabilirsin n şekilde yaparsan yap 1 boru kesişecek;))

yoq arkadaşım istersen evde kağıdın üstüne dene 3 ev , 3 de kuyu çiz yerlerini nereye koyarsan koy her kuyudan evlere birer boru döşenecek dene gör (dediğim gibi kuyular ve avlari istediğin yerlere koyabilirsin n şekilde yaparsan yap 1 boru kesişecek;))

Bu Kadar Emin Olmayın Bugün Buldum Zaten Cevabını Millet Şaşırdı.
Herkez Olmaz Dedi Ama Millete Kapak Oldu!..​

inanmasın ama daha öncede denedim sonuç aynı çok merak ettim kapak olsun artık

Şimdi itirazlar için kuralların altını çizerim.

Kuralar;

1) Her bir kuyudan her eve su gidecek.
2) Su boruları kesişmeyecek. (Birbirinin altından ve üstünden geçmeyecek)

Resimdede Gördüğünüz Gibi 2 Kuralada Aykırı Bir Durum Yok
Borular Evin İçinden Geçemez Die Bir Kural Yok

bu şekide onlarca olasılık var:D bu muydu yani sorunun cevabı boşuna düşünmüşüz.

bu oyunun flasını yapmışlar burda senin dediğin yolla çözülmüyor istersen sen dene birde

"http://www.mantiksorulari.com/zeka-oyunlari/2-3-ev-3-kuyu.html"

efet bak öyle bi kural yok hep merak ederdim... merakımı giderdin. Teşekkürler...

risilac benimm dediğim öle değil evlerin içinden geçmeyecek borular o halde bir sürü çözüm yolu wardır ama evlerin içinde boru geçmesse kesinlikle 1 boru kesişecek

Geri