Dünyadan yalnızca 40 ışık yılı (400 trilyon kilometre) uzaktaki Ophiuchus (Yılancı) takımyıldızında,bir kızıl cüce güneşin etrafında dönen GJ1214b gezegeninin dörtte üçü denizlerle kaplı. Kötü haber ise kumsalın 204 derece sıcaklıkta olması!
Alınan verilere göre gezegenin atmosferi gazlardan oluşuyor ve güneşinin etrafında bir dönüşünü 38 saatte tamamlıyor. Çoğu su ve diğer buzlardan oluşan GJ1214b’nin dörtte biri de kayalarla kaplı. Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden Zachory Berta’ya göre yüksek ısıya rağmen bu gezegenin bir “su dünyası” olduğu anlaşılıyor; bilinen diğer gezegenlerle karşılaştırıldığında çok daha küçük, daha soğuk ve Dünya’ya daha çok benziyor.
Konuyla ilgili diğer bir sevindirici unsur, bu gezegenin amatör astronomlarca da yaygın olarak kullanılan Apogee U42 CCD sensöre sahip 8 adet 16″ optik teleskop ile keşfedilmiş olması. Bu teleskop kümesi MEarth projesi tarafından 2000 kadar kızıl cüceyi izlemek için kullanılıyor.
Gezegen keşfedildiğine göre bundan sonraki adım, Hubble uzay teleskobunu gezegene yönlendirmek ve atmosferini incelemek.