41 MP Kameralı Nokia 808 Pureview

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Nokia, Mobile World Congress’te beklenmedik bir duyuruda bulundu. Firmanın Windows Phone anlaşması sonunda Symbian’ın bittiği düşünülürken Nokia, şimdiye kadar bu işletim sistemiyle yapılmış en iyi telefonunu tanıttı.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir tanıtım filmiyle Nokia’nın müthiş bir çekim kalitesine sahip ürünü hakkında tüketicilerde beklenti oluşturulmuştu. Firma bu beklentiyi Nokia 808 Pureview adlı cihazla karşılayacak. Telefonda 41 MP’lik Carl Zeiss kamera bulunuyor.

Apple’ın iPhone 5 için düşündüğü önce çekim yapıp sonra fotoğrafı netleme teknolojisi Nokia 808 Pureview’de bulunuyor. Telefon ayrıca dosya paylaşımı NFC’le yaparak büyük fotoğrafların daha hızlı gönderilmesini sağlayacak. Nokia, bu yeni Symbian’da Dolby Digital Plus 5.1 ses sistemi kullanıyor.

Kullanıcılar çektikleri videoları 5.1 hoparlörlere bağlayıp rahatça izleyebilecek. HDMI çıkışı bulunan telefon Symbian Belle'yi kullanıyor. Telefonda, tek çekirdekli 1.3 Ghz işlemci bulunuyor. 512 MB RAM ve 16 GB hafızası olan telefon yurtdışında 450 euro'ya satılacak.

[video=41 MP Kameralı Nokia]10149[/video]

her şartta her koşulda her türlü nokia...

Tam N9 almayı planlarken bu telefonu gördükten sonra vazgeçtim. Türkiye'ye gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum ;)

yav ben de yeni çıkacak olan Sony Ericson Xperia S ten almak istiyorum

ne zaman çıkacak bilmiyorum fiyatı ne kadar olur

bilen varsa söylesin

vay anasını avradını sayın seyirciler :p türkiyeye gelir gelmez alacağım :)

Geri