30 Kasım ve 1 Aralık'ta Cemal Reşit Rey'de performans sergileyecek olan cazcı Metheny, sahneye kendi tasarladığı 42 telli gitarıyla çıkacak
Grammy Müzik Ödülleri'ne 33 kez aday gösterilen ve tam 17 kez Grammy alan caz müziğinin ünlü ismi Pat Metheny; dünya turnesi kapsamında 30 Kasım ve 1 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konser verecek. Metheny; sahneye kendi tasarladığı Picasso adındaki 42 telli gitarıyla çıkacak. Son albümü 'What's It All About'ta; 'The Sound of Silence', 'Cherish' gibi ünlü şarkıları gitarıyla tekrar yorumlayan sanatçı; müziği ve kendisi hakkında samimi açıklamalar yaptı.
8 YAŞINDA TROMPETE BAŞLADIM
Ailem müzikle iç içeydi ve bu beni çok etkiledi. Büyükabam, babam, büyük ağabeyim hepsi trompet çalardı ve doğal olarak ben de 8 yaşımda trompet çalmaya başladım.
18 yaşımdayken Kansas City'de yüzlerce grupla ve pek çok önemli müzisyenle beraber sahne almıştım. Bu benim için o yaşta inanılmaz bir deneyim olmuştu.
Küçükken kahramanım gitarist Wes Montgomery'ydi. Kendisiyle 1968 yılında, ölmeden önce tanışma şansını elde ettim.
Bir caz gitarının nasıl olması gerektiğiyle ilgili ciddi çalışmalarım oldu. Caz gitarı; hem caz dilini ve kelimelerini ifade edebilmeli, hem de bana özel olmalıydı. Tasarladığım 42 telli gitar bahsettiğim bu iki özelliğe sahip...
YAŞADIĞIM YERDE OLAĞAN DIŞI ÖRNEKTİM
Ben bağımsızlığıma çok düşkün bir insanım... Ama müzik söz konusu olduğunda çocukluğumdan beri çok sıkı çalıştım, kendimi geliştirdim. Ailemle beraber yaşıyordum ve onlardan da çok destek gördüm. Yaşadığım küçük kentte olağan dışı bir örnek olduğumu söyleyebilirim.
Müzik benim tüm hayatımı alıyor ama ailemle vakit geçirmekten de gerçekten çok hoşlanıyorum. Bu gerçekten benim yapmayı en çok sevdiğim şey.
HER AKIMDA ÇALMAK BÜYÜK ZEVK
Her akımda çalmak benim için büyük zevk. Larry (Grenadier) ve Bill (Stewart) gibi büyük müzisyenlerle birlikte çalmak, özellikle bir arada geçirdiğimiz zamanı da düşündüğümde, benim için büyük bir mutluluk...
kaynak