kuzay
Pesimist
- Reaction score
- 0

Zonguldak 2. Amatör Küme Çaycuma Grubu'nda mücadele eden Gökçebeyspor'un 42 yaşındaki kalecisi Çömlekçispor maçına damgasını vurdu.
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Filyos sahasında, Çömlekçispor ile Gökçebeyspor karşı karşıya geldi. Gökçebeyspor'un 42 yaşındaki kalecisi Hüseyin Berber, maça damgasını vurdu. Maçın ilk yarısının 37. dakikasında takımın 3 numaralı defans oyuncusu Fatih Poyraz'a saldıran ve aynı takımdaki orta saha oyuncusu Mehmet Uslucuk tarafından tutulan kaleci Berber, maçın ilk yarısının tamamlanması ile birlikte formasını çıkararak sahayı terk etti.
Çıplak halde saha dışındaki yolun kaldırımına oturan Berber, teknik kadro ve antrenörler tarafından dakikalar sonra güçlükle ikna edilerek yeniden sahaya döndürüldü. Maçın ikinci yarısının başlamasıyla birlikte kazanılan penaltıyı gole çeviren kaleci Berber'in bu dakikadan sonra keyfi yerine geldi. Rakip takımın ataklarını başarıyla engelleyen ve kalesinde gole izin vermeyen Berber'in mutluluğu, art arda gelen gollerle de doruk noktasına ulaştı. Son dakikalarda rakip takımın attığı penaltıyı da kurtaran kaleci Berber, maça damgasını vurdu.
Berber, maç sonrası yaptığı açıklamada, kendisine futbolcunun cevap vermesi üzerine sinirlendiğini ve tokat atmak istediğini söyledi. İlerlemiş yaşına ve kilolarına rağmen kalecilik yapmakta zorlanmadığını vurgulayan Berber, "25 yıldır kalecilik yapıyorum. Maçta stresimiz fazlaydı. İdman eksikliğimiz de vardı. Yine de iyiydik. Gol de attığım için sevinçliyim. Fatih, idmanlarda da böyleydi. Laf söylenince karşılık veriyor. Bende çok sinirlendim ve dışarıya çıktım" diye konuştu.
İlerlemiş yaşına rağmen kalecilik yapmakta zorlanmadığını anlatan Berber, bu sevgisinin gençlere örnek olmasını istedi.
Gökçebeyspor, deplasmanda karşılaştığı Çömlekçispor maçını 0-7 kazanarak şampiyonluk yolunda önemli bir engeli büyük bir averajla geçti.
Öte yandan Çömlekçispor'da oyuncu değişikliği ile dışarıya çıkarılan ve formasını üzerinden çıkaran bir oyuncu, tribüne oturmak isteyince saha görevlileri tarafından formayı giymesi istendi. Oyuncu, formasını ters giyerek görevlilere tepki gösterdi.
Maçta skorların yazıldığı tabelaların küçük olması ve önünde bulunan ağaçlar nedeniyle seyirciler tarafından takip edilememesi de dikkat çekti.