4gb ram 2,5 gözüküo vista 64 bit

emre_zk

New member
Reaction score
0
arkadaslar anakart modeli asus p5vd2-vm se 4gb ram destekli 2gb taktığımda normal 1 gb daha ekleme yapıncada 3gb gözüküo normal ama 2+2 takınca sapıtıyo 2560mb gözüküyo biostadada isletim sistemindede ramlerin modeli kingston 2gb ddr 2 667 mhz işletim sistemim vista ultimate 64 bit ekran kartı ati radeon x1550 512mb service pack 1 kurulu ram ler tek tek takınca sorunsuz calısıyo

ArkadaŞim Ben Vİsta 32 Bİt Kullaniyorum 4 Gb Ram Takili 2+2 Benİmkİde 3,5 Gb GÖrÜyo 32 Bİt İŞletİm Sİstemİ En Fazla Bunu GÖrÜr. Senİn Sİstemde 3,5 GÖrmelİ.

64 ßit VistaLI SistemLerde HataLar oLdugu iÇiN ßöyLe ßir Şey oLaßiLir. MicrosoftTan SP1 YamaSINI İNDirip Kurdugunda Sorunun OrtaDaN KaLKacaKTIR.

kx0cm.jpg

arkadaşım vista 32 bit 2 gb kadar ramı destekler fazlasını desteklemez

beyler işletim sistemim vista ultimate 64 bit 32bit nerden cıktı

yok mu 64 bit service pack 1 kurulu olmasına rağmen görünmeyen ram in nedenini bilebilen herkes google dan bakıp 64 bit kur gecer dio bu nasıl is kurulu simdi ne diceksiniz???? ram lerdede sorun yok kingston ikiside tek tek takınca normal ikisini takınca 2560 oluyo bios dada aynı sistemdede 2+1 takınca normal ne olabilir beyler isi bilen yazsın lütfen

arkadaşım 32 bit 2 gb zaten benimde 4gbddr2 lik bir makina vistaydı xpye çevirdim benimkide 3 gb gözüküyor normaldir

Arkadaşım service pack 1 yükle düzelecektir.Aynı sorun bende de vardı yükledim düzeldi.Tek yapacağın bu...

helal olsun ya defalarca vista 64 bit kurulu dememe rağmen hala bitlerden bahsedebiliyosun ya tebrikler dostum ayrıca xp 64 bit 32 bit de denedim onlardada ayrı gecin artık su bit muhabbetini vista 64 bit kurulu pc de ve google da arama yaparsan 4gb görmeme gibi bi sorun 64 bit de yok ve ayrıca bios ekranı görür en azından o da görmüyo 2560 olarak görüyo

ilk olarak taktiginiz ram' lar birbiri ile uyumlu mu?
ve ram' larin ozellikleri nedir?

ikinci olarak, asus p5 modelinde bir sorundur devam ediyor, daha oncede ram sectigini gormustuk,
cakisma olusuyor olabilir

son olarak, hatirladigim kadariyla onboard ekran karti mevcut,
ne kadar bir paylasim ayarlandigini kontrol edin,

kolay gelsin

kardes merhaba bugun aynı sorunu bende yasıordum asus leptopta 4 gb ram vardı 3.071 gb olarak goruyordu gta 4 kurdum sonra oyun bır guncelleme istedı microsoft un sıtesınden 35 mb lık bısey onu ındırdım kurdum ana bırde ne gorım ram 4 gb oldu benım tahmınım o programdan oldu ama bendekı 32 bir ultımate idi saygılr....

onboard ekran kartı deil 512mb ati radeon x1550 var ram den falan yemiyo ayrıca ramlarin modeli kingston 2gb ddr 2 667mhz ikiside aynı marka aynı model dediğim gibi tek tek takınca sorun yok slotlardada ramlerdede ikisini takınca sorun oluyo 2+1 takıncada bi problem yok 3gb normal görüyo

peki bios guncellemelerini denediniz mi?

cunku 2007 yilinda bu konu ile ilgili bol miktarda guncelleme sunulmus durumda,
+ 2008' de de guncellemeye gitmisler ama islemci ile ilgli bir update olmus.

bios modelinizi acilis esnasinda asagidaki gibi ogrenebilirsiniz...

rev_no2.gif

kolay gelsin

arkadaşım ramların hızına bir bak aynımı benım başıma geldi böyle bir olay bendekı sorun şoyleydi ramın birinın hızı 667 diğeri 533 bu şekıl çalışmış makına bir süre pc düşük olan ramı goruyor,32 bit vistada 64 de kurmuştum bir ara 3 ramı direk goruyordu remın biri 2 diğeri 1 toplam 3 direk gordu

hepinize cok tesekkür ederim ancak bios güncellemesini yapdım zaten cok yenide bi güncelleme deildi ama genede yaptım ramlerin ikiside aynı model 2gb dd2 667 mhz kingston anakart 4 gb destekli cok garip bi durum cünkü tek tek calısıolar karsısına baska model 1gb dd2 667mhz takıncada 3 gb görüyo ama ilginç ve saçma olan 2gb ı tek tek gören 2+2 birlikte iken 3 bile deil 2,5 görmesi ne service pack 1 nede 64 bit sorunu çözemedi

tüm güncellemeleri tam olarak yap + bios update yap düzelecektir bence 64 bit de sorun cıkmaması gerekıyor normalde

Geri