85'lik Dede Askere Gidiyor

BurakƷ5

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
Dünyanın neresinde olursan ol, bulunduğun yerde de

77905.jpg

85 yasındaki Mümin Özer, yaptığı başvuru üzerine askerlik yapacak.

Bursa'da yaşayan 85 yaşındaki Mümin Özer, yıllar önce Bulgaristan'da yaşaması nedeniyle Türkiye'de askere gidemedi. Bu nedenle vicdanen rahatsız olan Özer, yaptığı başvuru üzerine, engelli vatandaşlarla bir gün temsili askerlik yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Mümin Özer, yaptığı açıklamada, 1950'de Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç ettiğini, Türk ordusunda askerlik yapamamasının her zaman içinde bir ukde olarak kalmasından dolayı bu yola başvurduğunu söyledi.

Hayatında 3 mutlu gün olduğunu belirten Özer, ''Bunlardan birincisi Bulgaristan'dan Türkiye'ye ayak bastığım gün, ikincisi ise torunumu komando olarak gördüğüm gün, üçüncüsü ise benim askere kabul edildiğim gündür'' dedi.

Bulgaristan'da yaşadığı dönemlerde ve Almanya'da çalıştığı zamanlarda çok vatan hasreti çektiğini anlatan Özer, bu durumun kendisine vatanın ve al yıldızlı bayrağın ne kadar önemli bir şey olduğunu öğrettiğini söyledi.

TRTHBR

Ekli dosyalar

• 78045.jpg
    78045.jpg
    18.5 KB · Görüntüleme: 307
Helal olsun be dedemize bizim Türk gençleri hala askerliğe gitmemek için elinden geleni yapıyorlar...

bu sabah haberlerde seyrettim,o dedeciğim ve engelli kardeşlerim o güzel üniforma içinde mutluluk kahkaları atarken anacıkları ve babacıkarıda mutluluk gözyaşları döküyorlardı.Duygulandım ve gururlandım gerçekten.

Siz onların engelli diye sınıflandırıldığına bakmayın,hiç bir şeyi olmadan çürük raporu alanlardan sağlam yürekleri var maşallah.

Geri