bLue__qirL
Banned
- Katılım
- 1 Ocak 2007
- Mesajlar
- 8,368
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Kıymalı Krep
Malzemeler Süre: 15 dk. Kaç Kişilik: 2 Yöntem: 60 gr un (7 yemek kaşığı)
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurta
10 gr margarin
1 Adet soğan
150 gr yağsız kıyma
1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
150 gr domates(konserve)
Kıyılmış yeşillik(fesleğen, nane, dereotu, maydanoz)
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Un, tuz, süt, yumurta ve 2 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik ile iyice çırpın.
* Tavada margarinin yarısını eritip, hazırladığınız karışımın yarısının koyun ve sallayarak her tarafına yayıp pişirin.
* Kalan karışımada aynı işlemi uygulayın.
* Rendelenmiş soğanla kıymayı sıvıyağda pembeleştirin.
* Domatesleri ilave edip,10 dakika pişirin.
* Tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı yeşillik ile tatlandırın.
* Kreplerin içine harcı koyup, ikiye katlayın.
* Üstlerine bir yemek kaşığı yeşillik serpip, servis yapın.
Reçelli Krep
Malzemeler Süre: 35 dk. Kaç Kişilik: 3 Yöntem: 1 Su bardağı un
1 Kahve fincanı bal
2 Çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
6 Çorba kaşığı vişne reçeli
Hazırlanışı
* Un, bal, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu orta boy bir kasede karıştırın.
* Süt ve yumurtaları unlu karışıma ekleyin.
* Bütün malzemeleri iyice karışana ve topaksız bir karışım elde edene kadar çırpın.
* Bir kepçe dolusu hamuru, yağlayıp ısıttığınız geniş bir teflon tavaya boşaltın.
* Üstünde kabarcıklar oluncaya kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
* Sonra spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da kızarıncaya kadar pişirin.
* Hazırladığınız her krebin ortasına vişne reçeli yada bal sürüp, rulo şeklinde kapatın.
* Açılmaması için bir kürdanla tutturup, hemen servis yapın.
Sosisli Krep
Malzemeler Süre: 25 dk.Kaç Kişilik: 4 Yöntem: 13 Adet sosis
6 Adet yumurta
Yarım su bardağı bira
250 gr un
Muskat
300 mantar
500 gr domates
200 gr taze soğan
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı sirke
40 gr margarin
1 Yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Sosisleri küçük küçük doğrayın.
* Yumurta, bira, un, tuz, karabiber ve muskatı karıştırıp pürüzsüz bir hamur hazırlayıp, sosisleri ekleyin.
* Hamuru dinlenmeye bırakın.
* Mantar ve domatesleri yıkayıp, temizleyin.
* Mantarları dörde, domatesleri sekize kasin.
* Soğanı halka şeklinde doğrayın.
* Mantarları kızgın yağda kızartın, domatesleri ve sirkeyi ekleyiphafif ateşte 6 dakika pişirin.
* Taze soğan, domates salçası, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın.
* Ateşten alıp, sıcak tutun.
* Tavada margarini kızdırın ve peş peşe iki tarafını da kızartarak 4 adet krep pişirin.
* Krepleri sebzeli karışım ile doldurup, servis yapın.
Çikolatalı Krep
Malzemeler Süre: 40 dk. Kaç Kişilik: 4 Yöntem: 250 milim elma suyu
2 Yemek kaşığı tozşeker
1 Adet limon
1 Adet çubuk tarçın
2 Adet armut
125 gr un(1 su bardağından biraz fazla)
250 milim süt (1 su bardağı)
2 Adet yumurta
20 gr margarin
2 Tatlı kaşığı sıvıyağ
100 gr sütsüz çikolata
4 Adet top dondurma
75 gr çikolatalı fındık ezmesi
40 gr kıyılmış antepfıstığı
Tuz
Hazırlanışı
* Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın.
* Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
* Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
* Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın.
* 20 Dakika dinlendirmeye bırakın.
* Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvıyağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun.
* Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün.
* Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin.
* Süzülmüş armut, dondurma ve antepfıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın.
Malzemeler Süre: 15 dk. Kaç Kişilik: 2 Yöntem: 60 gr un (7 yemek kaşığı)
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurta
10 gr margarin
1 Adet soğan
150 gr yağsız kıyma
1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
150 gr domates(konserve)
Kıyılmış yeşillik(fesleğen, nane, dereotu, maydanoz)
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Un, tuz, süt, yumurta ve 2 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik ile iyice çırpın.
* Tavada margarinin yarısını eritip, hazırladığınız karışımın yarısının koyun ve sallayarak her tarafına yayıp pişirin.
* Kalan karışımada aynı işlemi uygulayın.
* Rendelenmiş soğanla kıymayı sıvıyağda pembeleştirin.
* Domatesleri ilave edip,10 dakika pişirin.
* Tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı yeşillik ile tatlandırın.
* Kreplerin içine harcı koyup, ikiye katlayın.
* Üstlerine bir yemek kaşığı yeşillik serpip, servis yapın.
Reçelli Krep
Malzemeler Süre: 35 dk. Kaç Kişilik: 3 Yöntem: 1 Su bardağı un
1 Kahve fincanı bal
2 Çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
6 Çorba kaşığı vişne reçeli
Hazırlanışı
* Un, bal, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu orta boy bir kasede karıştırın.
* Süt ve yumurtaları unlu karışıma ekleyin.
* Bütün malzemeleri iyice karışana ve topaksız bir karışım elde edene kadar çırpın.
* Bir kepçe dolusu hamuru, yağlayıp ısıttığınız geniş bir teflon tavaya boşaltın.
* Üstünde kabarcıklar oluncaya kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
* Sonra spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da kızarıncaya kadar pişirin.
* Hazırladığınız her krebin ortasına vişne reçeli yada bal sürüp, rulo şeklinde kapatın.
* Açılmaması için bir kürdanla tutturup, hemen servis yapın.
Sosisli Krep
Malzemeler Süre: 25 dk.Kaç Kişilik: 4 Yöntem: 13 Adet sosis
6 Adet yumurta
Yarım su bardağı bira
250 gr un
Muskat
300 mantar
500 gr domates
200 gr taze soğan
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı sirke
40 gr margarin
1 Yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
* Sosisleri küçük küçük doğrayın.
* Yumurta, bira, un, tuz, karabiber ve muskatı karıştırıp pürüzsüz bir hamur hazırlayıp, sosisleri ekleyin.
* Hamuru dinlenmeye bırakın.
* Mantar ve domatesleri yıkayıp, temizleyin.
* Mantarları dörde, domatesleri sekize kasin.
* Soğanı halka şeklinde doğrayın.
* Mantarları kızgın yağda kızartın, domatesleri ve sirkeyi ekleyiphafif ateşte 6 dakika pişirin.
* Taze soğan, domates salçası, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın.
* Ateşten alıp, sıcak tutun.
* Tavada margarini kızdırın ve peş peşe iki tarafını da kızartarak 4 adet krep pişirin.
* Krepleri sebzeli karışım ile doldurup, servis yapın.
Çikolatalı Krep
Malzemeler Süre: 40 dk. Kaç Kişilik: 4 Yöntem: 250 milim elma suyu
2 Yemek kaşığı tozşeker
1 Adet limon
1 Adet çubuk tarçın
2 Adet armut
125 gr un(1 su bardağından biraz fazla)
250 milim süt (1 su bardağı)
2 Adet yumurta
20 gr margarin
2 Tatlı kaşığı sıvıyağ
100 gr sütsüz çikolata
4 Adet top dondurma
75 gr çikolatalı fındık ezmesi
40 gr kıyılmış antepfıstığı
Tuz
Hazırlanışı
* Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın.
* Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
* Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
* Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın.
* 20 Dakika dinlendirmeye bırakın.
* Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvıyağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun.
* Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün.
* Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin.
* Süzülmüş armut, dondurma ve antepfıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın.