Aşırı Hız Yapan Bakan, İstifa Etti!

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

Aşırı hız yapan bakan, istifa etti!

Alman bakan, 50 kilometre hız sınırı olan yerde 109 kilometre hızla araç kullanırken yakalanmıştı.

Almanya'da, aşırı hız nedeniyle trafik cezası yiyen Kuzey Ren Vestfalya (KRV)
Eyaleti Ulaştırma Bakanı Oliver Wittke, görevinden istifa etti.

Oliver Wittke, yaptığı yazılı açıklamada, ceza nedeniyle ulaştırma bakanı olarak gerekli olan örnek kişi rolüne sadık kalamayacağını belirterek, eyalet başbakanı Jürgen Rüttgers'e istifasını sunduğunu ve istifasının kabul edildiğini bildirdi.

Wittke'nin, eyalet meclisi üyeliği ve parti içindeki görevlerini ise koruyacağı ifade edildi.

Almanya'nın Meschede kentinde geçen yılın kasım ayında radara yakalanan Wittke, 50 kilometrelik hız sınırlaması olan yerde 109 kilometre hızla araç kullanırken yakalanmıştı.

Diğer parti temsilcilerinin yanısıra üyesi olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partili
(CDU) başbakan Rüttgers, Wittke'yi sert bir dille eleştirmişti.

Kaynak

helal olsun ne diyim, yaz ortalarında ilgiltere'de iktidar olan işçi partisinin bir millet vekili de bahcıvanının maasını devlet kasasından ödediği icin skandal olusmustu ve adam istifa etmişti, adamın dediği ben öyle birsey yapmıyordum ama adım cıktı ve istifa etmek yakısır dedi ve etti, ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle adamlarda var demek ki! bizimkiler wurucak yer arıyor :)

acaba avrupa nın bu yönünü de örnek alsak ...!

varmı böyle delikanlı siyaseci ?

bizimkiler adamı ezse, ezilen suçlu olur. len ne işin var bakanın geçtiği yerde derler... kapatırlar meseleyi.... ceza bile almaz...

Geri