Aşk neden ...

bonjovi17

New member
Reaction score
0
Selam herkeze. Bu konu aLıntı değiLdir :) Aşk aşk aşk. Peki tamam aşk vardır, güzeldir, heyecanlıdır. Aşkın neden var oLduğu sorusunun biraz daha detaya iniLmiş haLi. ??
Neden bir erkek bir kadına yada bir kadın bir erkeğe karşı hisseder bu duyguyu ? Diyeceksiniz avrupada var erkek erkeğe kadın kadına evlilikler. Bahsettiğim oLay hormonLarı düzgün çaLışan insanLarLa aLakaLıdır. Bana göre aşkın temeLinde öyLe bir sebeb vardırki; sağlıklı iki aynı cins arasında değil karşı cinsler arasında olur. Bence aşkın ve duygusal sevginin temeLindeki sebeb cinseLLikdir. Bir insan kız arkadaşı ile gezer tozar eğlenir ve sex yapar. Sex dışındaki hepsini erkek arkadaşıyla da yapabiLir. Hele bâzı muhabbetLer vardırki iki dost arasından başka yerde geçmez :) Sadede geLeyim. CinseLLik oLmasaydı aşk da oLmazdı diyorm. DüşünceLerinize ve EleştriLerinize açığım Cvp bekLiyorm. Ha ayrıca Seven ***emez ***en sevemez sözünü kim söyLediyse kınıyorm.
Bana göre "SEVGİ + CİNSELLİK = MUTLULUK"

Bu nasıl bi bakış açısıdır ki aşkı bu kadar değersiz kılabilmişsiniz... Aşk ne kimyasal bi olay nede sadece sex ten ibaret bir şey değildir..

Bu zamanda aşkı o kadar cok ucuzlaştırmışız ki şahsi meyillerimizi heveslerimizi arzularımızı aşk olarak nitelendirmişiz... herkes yaşadıkları tek gecelik ilişkilerde aşkı aramaya başlamış...

Halbuki aşk muhabbetin en üst noktasıdır... aşık olunca gözünüz hic bir şeyi görmez... doyum yoktur aslında sevgilinizi öperken yüzünü özlersiniz, yüzüne bakarken öpmeyi özlersiniz, elini tutar gözüne bakmayı özlersiniz... sevginiz bu kadar üst noktaya varmışken sadece cinsel açıdan bakmak aşkın doğasına aykırı kalır...

Ben bunLardan bahsetmiş oLsam ve bunLarı yaLansam dedikLerin doğru oLurdu. Ancak ben bunLardan önce aşkın sebebinden bahsediyorm. GerçekLeşme oLuşma sebebi.

Çok üzgünüm ama bu yazından ben aşkın oluşma sebebiyle ilgili hic bir şey algılayamaıdm...

Yada diyelim senin dediğin gibiyse, o zaman aşkın oluşma sebebi cinsellikmidir? Gercekten aşık olmuş kaç tane insan bunu kabul edebilir?

Eğer aşkta cinsellik önemli diyorsanız Türkiye'deki evli çiftlerin %90'ı boşanmak zorunda kalırdı.Ne erkek ne de kadın cinselliği bilmiyor ülkemizde.Haaa global olarak soruyorsan cinsellik aşkın daha evvelki halinde yani tutkuda önplana çıkıyor diye düşünüyorum.Tutkular aşka ve sonra sevgiye dönüştükçe cinsellik artık fiziki bir ihtiyaçtan öte gitmiyor.Ya konuşturmayın beni gece gece....

Pff... Demek istediğim şey kadın ve erkek arasında cinseLLik deniLen bi husus oLmasaydı yinede aşk oLurmuydu

ikili konuşma ya da tartışma boyutuna gelebilecek postlar atmayalım..

kişisel yorumunuzu yapmanız yeterlidir..!

bence sexten bagımsız da aşık olnur..aksıne eger cinsellik icin yanı sex icin aşık olunuyorsa ozamn sorun vardır bence...yanı cinsellik dısındakı her şeyi hemcinsinle yaptıgını dusunuyorsun...ama sevdigine sarılmak onu opmek bence cogu kişiye gore cinsellikten once gelir...hem sex ne oldugu hakkında bilgisi pratıgı olmayanlar asık oluyorsa demekkı bu teorin yanlış..kesinlikle katılmıyorum

Uyarın için teşekkür ederim Kırmızıkız ama forumların amacı sadece konu paylaşımı yapmak olmamalı, paylaştığımız konular üzerine kendi yorumlarımızı karşıklıklı paylaşmak eminimki hepimize daha cok şey katacaktır...

Bu konu üzerine samimi olarak görüşlerini paylaştığı içinse Chemicall a özellikle teşekkür etmek istiyorum...

Burası cok güzel bir forum ve herkes farklı fikirlere daha cok acık olmalı...

Soruya gelirsek eğer; bence cinsellik denen şey olmasa yinede AŞK olurdu:goz:
Sonuçta en büyük örnek olarak verilen Leyla ve Mecnun yada diğer aşıkların hikayelerinde de bunu görmüyormuyuz?

Tek bir cümle:
70 yaşında elele tutuşmuş bir çift gördüğünüz zaman bunun adı nedir acaba?

yorumlarınızı yapmayın demiorum..farkında olmadan tartışma boyutuna girmeyin diorum..sonuçta burası romantizm..

herneyse..

Tartışmak için açıLmadı. Sanırım tam anLatmadığımdan oLsa gerek yanLış anLşıLmaLar oLdu. Amacım sadaece düşünceLerimi payLaşmakdı. Ve benm gibi düşünenLerin oLup oLmadığını sorguLamakdı. YorumLarınız için hepinize teşekkür ederim

Geri