SpYCeZa
O Bir İdeoloji
- Katılım
- 12 Şub 2006
- Mesajlar
- 3,137
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 36
- Yaş
- 30
ÜL YAPRAKLI PİLAV
Cok eski zamanlardan beri gül, aşk ve güzelliği temsil ediyor. Günün birinde Yunan mitolojisindeki Tanrıçalardan Cloris çiçek olmuş, Afrodit bu çiçeğe neşe ve cilve vermiş. Tanrı Dionissio ise hoş kokusunu bağışlamış. Ondan sonra bu çiçek aşk Tanrısı Eros'a verilmiş ve o da adını çiçeklerin kraliçesi " gül " adını koymuş.
Her gülün rengine göre farklı anlamı vardır. ( Aman! yanlış gül almayın
Mercan rengi: Arzu
Şeftali: Gizli aşk
Kırmızı: Tutku
Koyu pembe: Minnet
Beyaz: Saflık
Sarı: Kıskançlık
Artık pilavınızı yaparken koyacağınız gül yaprağı rengini size bırakıyorum. Sizin duygularınız kadar güzel bu pilavı hazırlarken kullanacağınız gül yapraklarının rengi de duygularınızı ele verecek. Ona göre!..
Malzemeler
1 Su bardağı pirinç (yasmin kokulu)
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Su bardağı et yada tavuk suyu
1 Su bardağı pirinç
Tuz
Yapılışı:
Derin bir tencerede yağı eritin.
Pirinci ekleyip yağı çekene kadar karıştırın.
Ateşi kısıp şarabı ilave edin ve buharlaşmasını bekleyin.
Daha sonra et suyu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce gül yapraklarını ilave edip karıştırın.
Pilavınız demlendikten sonra servis tabağınıa alın.
Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Cok eski zamanlardan beri gül, aşk ve güzelliği temsil ediyor. Günün birinde Yunan mitolojisindeki Tanrıçalardan Cloris çiçek olmuş, Afrodit bu çiçeğe neşe ve cilve vermiş. Tanrı Dionissio ise hoş kokusunu bağışlamış. Ondan sonra bu çiçek aşk Tanrısı Eros'a verilmiş ve o da adını çiçeklerin kraliçesi " gül " adını koymuş.
Her gülün rengine göre farklı anlamı vardır. ( Aman! yanlış gül almayın
Mercan rengi: Arzu
Şeftali: Gizli aşk
Kırmızı: Tutku
Koyu pembe: Minnet
Beyaz: Saflık
Sarı: Kıskançlık
Artık pilavınızı yaparken koyacağınız gül yaprağı rengini size bırakıyorum. Sizin duygularınız kadar güzel bu pilavı hazırlarken kullanacağınız gül yapraklarının rengi de duygularınızı ele verecek. Ona göre!..
Malzemeler
1 Su bardağı pirinç (yasmin kokulu)
1 Çorba kaşığı tereyağ
1 Su bardağı et yada tavuk suyu
1 Su bardağı pirinç
Tuz
Yapılışı:
Derin bir tencerede yağı eritin.
Pirinci ekleyip yağı çekene kadar karıştırın.
Ateşi kısıp şarabı ilave edin ve buharlaşmasını bekleyin.
Daha sonra et suyu ve tuzunu ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Ocağın altını kapatmadan 5 dakika önce gül yapraklarını ilave edip karıştırın.
Pilavınız demlendikten sonra servis tabağınıa alın.
Gül yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
AŞIKLAR PASTASI
Öpücüklerle sunulacak çikolatalı, yumuşacık bu pasta size sihirli ve unutulmaz bir akşam geçirtecek
Malzemeler
200 Gr acı çikolata
200 Gr tereyağ
100 Gr tozşeker
1 Paket vanilya
4 Adet yumurta ( sarıları ayrılmış)
Ve mümkünse "kalp "şeklinde bir kalıp
Yapılışı :
Bir kabın içerisinde çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin (soğumaya bırakın). Daha sonra yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Soğutulmuş çikolata ile karıştırın. Diğer tarafta yumurta beyazlarını el mikseri ile iyice çırpın, çikolatalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Hazırladığınız karışımı önceden yağladığınız kalp şeklindeki kalıbın içine boşaltın. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Öpücüklerle sunulacak çikolatalı, yumuşacık bu pasta size sihirli ve unutulmaz bir akşam geçirtecek
Malzemeler
200 Gr acı çikolata
200 Gr tereyağ
100 Gr tozşeker
1 Paket vanilya
4 Adet yumurta ( sarıları ayrılmış)
Ve mümkünse "kalp "şeklinde bir kalıp
Yapılışı :
Bir kabın içerisinde çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin (soğumaya bırakın). Daha sonra yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile birlikte beyazlaşıncaya kadar çırpın. Soğutulmuş çikolata ile karıştırın. Diğer tarafta yumurta beyazlarını el mikseri ile iyice çırpın, çikolatalı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Hazırladığınız karışımı önceden yağladığınız kalp şeklindeki kalıbın içine boşaltın. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
SEVGİ SALATASI
Mozzarella, domates ve fesleğen... Bu basit ve doğal malzemeleri hiç bir şey yapmadan bu şekilde bile sunsanız müthiş bir afrodizyaka dönüşeceklerdir. Çünkü fesleğen ve karabiber antik Roma'dan beri meşhur afrodizyaklar olarak bilinirler.
Şimdi.. Siz siz olun; domates ve mozzarellayı kalp şeklinde kesmeyi sakın ha unutmayın!
Malzemeler
1 Top mozzarela peynir
2 Adet domates
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı taze fesleğen
Tuz
Karabiber
Yapılışı :
Peynirleri ve domatesleri dilimlere ayırdıktan sonra kalp şeklinde kesin.
Servis tabağına bir peynir bir domates şeklinde yerleştirin
Ortasını fesleğen yaprakları ile süsleyerek üzerine zeytinyağı gezdirin.
Tuz ve k.biberi kendi damak zevkinize göre ayarlayın.
AFİYET OLSUN
Mozzarella, domates ve fesleğen... Bu basit ve doğal malzemeleri hiç bir şey yapmadan bu şekilde bile sunsanız müthiş bir afrodizyaka dönüşeceklerdir. Çünkü fesleğen ve karabiber antik Roma'dan beri meşhur afrodizyaklar olarak bilinirler.
Şimdi.. Siz siz olun; domates ve mozzarellayı kalp şeklinde kesmeyi sakın ha unutmayın!
Malzemeler
1 Top mozzarela peynir
2 Adet domates
2 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı taze fesleğen
Tuz
Karabiber
Yapılışı :
Peynirleri ve domatesleri dilimlere ayırdıktan sonra kalp şeklinde kesin.
Servis tabağına bir peynir bir domates şeklinde yerleştirin
Ortasını fesleğen yaprakları ile süsleyerek üzerine zeytinyağı gezdirin.
Tuz ve k.biberi kendi damak zevkinize göre ayarlayın.
AFİYET OLSUN
NOSTALJİ GREYFURT
Tatil resimlerinize birlikte bakarken bir iki öpücük arasında yenilebilecek hoş ve hafif bir tatlı. Onu bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
Malzemeler
2 Adet orta boy gereyfurt
2 Çorba kaşığı kahverengi şeker
2 Çorba kaşığı kakao likörü
Bir tutam tarçın
Yapılışı :
Greyfurtların kabuklarını soyup iyice temizledikten sonra dilimlere ayırın.
Servis tabağına alıp üzerine sırasıyla önce likör, şeker ve tarçın serpiştirin.
Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN
Tatil resimlerinize birlikte bakarken bir iki öpücük arasında yenilebilecek hoş ve hafif bir tatlı. Onu bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
Malzemeler
2 Adet orta boy gereyfurt
2 Çorba kaşığı kahverengi şeker
2 Çorba kaşığı kakao likörü
Bir tutam tarçın
Yapılışı :
Greyfurtların kabuklarını soyup iyice temizledikten sonra dilimlere ayırın.
Servis tabağına alıp üzerine sırasıyla önce likör, şeker ve tarçın serpiştirin.
Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN
SEN VE BEN MUSLİSİ
Eh! Artık bir de kahvaltı olsun. İnsanın tatlı tatlı sözcükler fısıldayarak birbirini uyandırması kadar güzel ne olabilir ki?
Ama acıktınız. İşte size hareketli bir gün geçirtecek enerji dolu bir kahvaltı.
Malzemeler
4 Çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 Adet muz ( doğranmış)
5 Adet çilek (dilimlenmiş)
1 Adet kivi (dilimlenmiş)
2 Çorba kaşığı kıyılmış fındık
1 Kutu yoğurt
2 Çorba kaşığı kahverengi şeker
1 Kutu yoğurt
Yapılışı :
Derin bir kabın içerisinde yulaf ve meyveleri, kıyılmış fındığı karıştırın.
Üzerine istediğiniz kadar yoğurt ve şeker gezdirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN
Eh! Artık bir de kahvaltı olsun. İnsanın tatlı tatlı sözcükler fısıldayarak birbirini uyandırması kadar güzel ne olabilir ki?
Ama acıktınız. İşte size hareketli bir gün geçirtecek enerji dolu bir kahvaltı.
Malzemeler
4 Çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 Adet muz ( doğranmış)
5 Adet çilek (dilimlenmiş)
1 Adet kivi (dilimlenmiş)
2 Çorba kaşığı kıyılmış fındık
1 Kutu yoğurt
2 Çorba kaşığı kahverengi şeker
1 Kutu yoğurt
Yapılışı :
Derin bir kabın içerisinde yulaf ve meyveleri, kıyılmış fındığı karıştırın.
Üzerine istediğiniz kadar yoğurt ve şeker gezdirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN