A.L.O. ( böyle aşk görülmedi )

FeryaL

~ÖğretmeN~
Reaction score
0
Kendimi de koysam ey aşk ayaklarımın altına yine d

2vvt00p.jpg

Neden Alo diyoruz veya neden Alo demeye mahkum kalmışız bakalım ;)

Telefonda hemen hemen hergün kimbilir kaç kez kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti.
Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo'dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz "Allessandra Lolita Oswaldo" diyordu. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı ve telefonu her açışında onu "Ale Lolos" diye karşıladı.

Çalışmaları uzadıkça Graham Bell, sevgilisinin adını daha da kısalttı ve öne iki heceli bir ad buldu. Bu kısa ad "Alo" idi.
Allessandra Lolita Oswaldo, geliştirip, tüm kente yaymaya çalıştığı telefondan başka birşey düşünmeyen sevgilisinin bitmek tükenmek bilmeyen deneylerinden rahatsız olmaya başlayınca Graham Bell'i telefonuyla başbaşa bırakıp onu terketti.Yaşlı Bell, sevgilisinin birgün onu arayacağı umuduyla telefonun başından ayrılmadı. Kentte çekilen telefon hatlarının sayısı da giderek artmaya başlamıştı.
Graham Bell'i artık başka kişiler de arıyordu. Fakat o, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkes "Alo" diyordu. O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü işte o günlerden günümüze uzanmaktadır.

hadi yaa.. bunca kişinin ağzına düşmüş bir sevgilimi olur bee..))) graham bell hakkında iyi düşünmüyorum artık:)

Yok öyle bi şey Alo hello kelimesinin kısaltımışıdır. Uydurmuşlar..

Ferhat Şirini İçin DağLarı DeLer Graham ALosu İçin Hat Çeker...
Ne Büyük Aşk :hhuzgun

PayLaşım için teşekkürLer.. :)

alo :saskin valla senelerdir bunu çözmeye çalışıyodum. "alo" ne yaa? anlamlı kelime de değil ki diyodum. şimdi anladım aşk hikayesi varmış. =)

yazıda anlatılanlar sadece şehir efsanesi. gerçek değil yani.
yabancı filmleri orjinal dilinde izlerseniz "ALO"dendiğini hiç duymazsınız. çünkü inglizce'de alo idye bir kelime yok.

bu kadının ismi google'da aratılınca sadece türkçe sayfalarda geçer.
bir tane bile yabanci sayfada yok.

hayır uyduran kişiye ne gibi bir getirisi olabillir ki lan!
niye saçmalamakta ustayız?

kendisine hakettiği değeri sanırım sadece türkler vermiştir. kadir kıymet kıymet bilmez avrupalılar bu güzelim hatunun isminin baş harflerinden oluşan "alo" ünlemi yerine "hello" , "hallo", "hola" gibi şaçma ünlemler kullanmışlar.
internette dolaşan abuk sabuk maillerden birinin sanal kahramanı.
baş harfleri alo yu oluştursun diye ortaya atılmış bir kader kurbanı.
bu efsaneye göre kurtlar vadisi dizisindeki halo dayıda graham bell'in bacanagı oluyor

sonuç olarak:eek:rtalıkta dolaşan her maile inanmayın. gerçeği yansıtmayan bu konu entellektühell bölümüne hiç yakışmıyorç

nerdeyse butun sıtelerde bu varya sıktı artık

yazıda anlatılanlar sadece şehir efsanesi. gerçek değil yani.
yabancı filmleri orjinal dilinde izlerseniz "ALO"dendiğini hiç duymazsınız. çünkü inglizce'de alo idye bir kelime yok.

bu kadının ismi google'da aratılınca sadece türkçe sayfalarda geçer.
bir tane bile yabanci sayfada yok.

hayır uyduran kişiye ne gibi bir getirisi olabillir ki lan!
niye saçmalamakta ustayız?

kendisine hakettiği değeri sanırım sadece türkler vermiştir. kadir kıymet kıymet bilmez avrupalılar bu güzelim hatunun isminin baş harflerinden oluşan "alo" ünlemi yerine "hello" , "hallo", "hola" gibi şaçma ünlemler kullanmışlar.
internette dolaşan abuk sabuk maillerden birinin sanal kahramanı.
baş harfleri alo yu oluştursun diye ortaya atılmış bir kader kurbanı.
bu efsaneye göre kurtlar vadisi dizisindeki halo dayıda graham bell'in bacanagı oluyor

sonuç olarak:eek:rtalıkta dolaşan her maile inanmayın. gerçeği yansıtmayan bu konu entellektühell bölümüne hiç yakışmıyorç

bunu milyonalrın izledği bir kültür programında duydum... ve o şekilde açtım niyetimiz milleti kandırmak değil.
yakışıp yakışmadıgına gelince bölüm modu okur ve eger yakışmıyorsa siler :goz:

bunu milyonalrın izledği bir kültür programında duydum... ve o şekilde açtım niyetimiz milleti kandırmak değil.
yakışıp yakışmadıgına gelince bölüm modu okur ve eger yakışmıyorsa siler :goz:

milyonların izlemesi haberi doğru yapmıyor maalesef. biraz araştırma yapınca bu haberin romantik bir uydurma haber olduğu ortaya çıkıyor.

Vay zampara manitayla sohbet icin makina yapıyon ondan sonra her şey bilim icin sen var ya sen az deyilsin

Evet bunu daha önceden biliyordum paylaşman güzel olmuş.Ben bunu insanlara anlatırken malum sevgilinin adını ALi Osman olarak söylüyorum :D 1 dakikaya yakın gülüşüyoruz :)

Geri