Abd’nin Niyeti Karadeniz’e Demir Atmak

alperenccc

Banned
Reaction score
0
Yolundayız REİS.. Bırak eşkiya bellesinler.
ABD’NİN NİYETİ KARADENİZ’E DEMİR ATMAK

Boğazlardan ABD gemilerinin geçişini eleştiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi, ABD’nin Gürcistan’a yardım bahanesiyle Karadeniz’e demir atmak niyetinde olduğunu söyledi.

Şanverdi’nin basın açıklaması

AKP hükümetinin ABD’nin savaş gemilerinin boğazlardan geçmesine izin vermesi son derece yanlış bir politikadır ve milli menfaatlerimize aykırıdır.

Zira bu durum gözünü Kafkaslara diken ABD’nin Gürcistan’a yardım bahanesiyle Karadeniz’e de demir atması demektir. Boğazların statüsü Montrö sözleşmesiyle zaptu kayd altına alınmıştır. Bu anlaşmaya gore Türkiye belli tonajların üstündeki savaş gemilerinin boğazları kullanmasına müsaade edemez. Ancak Möntrö sözleşmesinden de öteye ABD savaş gemilerinin Karadeniz’de dolaşmasının hem bölgeye hem de Türkiye’ye zararı olacaktır. Zira ABD’nin yapmak istediği şey Karadeniz’e demir atmak Rusya’ya göz dağı vermektir. Bu ise başlı başına bir provokasyondur. Eski varşova paktı ülkeleri vasıtasıyla Rusya’yı Batıdan kuşatan ABD, Karadenize girmek süretiyle bir bakıma Rusya’yı güneyden de kuşatmak istemektedir. Son derece provokatif özellikler taşıyan ve bölge için tehlikeli sonuçlar doğuracak böyle bir girişime Ankara’nın destek vermesi kabul edilebilecek bir hareket değildir. Zira Türkiye müstemleke değildir. Bir başka ülkeye insani yardım götürdüğünü iddia eden ABD, bu işi neden sivil gemi ile yapmamaktadır? Binlerce kilometreden savaş gemileri ile gelip ben insani yardım götürüyorum demek inandırıcı değildir. Gerçeklerle de uyuşmamaktadır.

Türkiye’nin yapması gereken Möntrö sözleşmesi kurallarına uymak ve buradan geriye adım atmamaktır. Unutulmamalıdır ki bölgede vuku bulacak nahoş olaylardan en fazla zarar görecek ülke Türkiye’dir. Dolayısıyla bölgede tansiyonu düşürmeye çalışması gereken Ankara’nın tam tersine bir işlev görecek bu gemilere izin vermesi en azından başka devletlerin ayak oyunlarına hizmet etmektir. Devlet olmanın geregi ise bu değildir. Devlet olmanın gereği kendi bölgenizde cereyan eden olaylarda başka devletlerin planlarının uygulayıcısı olmak değil aksine kendi insiyatifiyle belirleyici olmaktır. Malesef Kafkas ittifakı denilen proje de dahil bölge üzerinde Türkiye’nin kendi insiyatifi ile yürüttügü ciddi hiçbir bir proje yoktur.

Aslında çok Doğru
Başka Hiçbir şekilde Bu Savaş Gemileri Karadenize Giremezlerdi
Sadece çok Kısa Süreli Ziyaretlerine Izin Veriliyordu
Genelkurmay Tarafından
şimdi Bizim Deniz Kuvvetleri De Işi Gücü Mecburen Bırakıp Bunların Peşine Takılacakkk

ABD

karadenize demir atmak isteğinde değil de

RUSYA karadenize çıkmasın diye

uydu ülkeler kurmak istiyor

gürcistan gibi

RUSYAda karadenize çıkmak için kendine uyan ülke istiyor

abazya gibi

ya abd yada rusya ıkı sansın var dünyada bırınden yana taraf olmalısın bencede abd daha mantıklı

su karadenizden petrol cıkmasaydı bugun birbirlerini vuracakları pehhh

dünyada tek olmak var niye hala sürünüyoruz be

ah be Ata olsan şimdide alayına gider yapsak be

öl de öliyim

Rusyadan taraf olup abd ye karşı olmaktansa abdyi kontrol altında tutmak bence de iyi rusların türk askerlerinin gözlerini oyarak yaptığı işgenceleri unutmadık sarıkamışta...

Geri