GebzeLi
Altın Üye
Pelin otu, yeşil anasondan üretilen %80'lere kadar çıkabilen alkol oranıyla en sert içkilerden biridir. Sık kullanılan iki türlü içim şekli vardır. Birincisi rakı gibi bir miktar su katılarak içilir. Ayrıca içiminde kullanılan özel bi kaşık vardır. Kaşık kullanmaktaki amaç Absinthe'in yakıcı tadını bi nebzede olsa hafifletmektir. Kaşığın üzerine bi adet küp çeker konur ve alttan çakmak yardımıyla ısıtılır. Bu arada Absinthe'ten bir miktar şekerin üzerine ilave edilir aynı anda ısıtılarak eriyen şekerle birlikte ağza atılır.
Bildigim kadarıyla resmi olarak sadece satışı sadece Çek Cumhuriyeti ve Slovenya'da serbest. Çoğu ülkede yasak olmasının sebebi ise pelin otu'nun vücuda verdiği olumsuz etki olarak gösteriliyor. Türkiye'de el altından bulabilmeniz mümkün bu içkiyi fakat genellikle çakma oluyor dikkat edin
Ayarını fazla kaçırdıgınızda halüsünasyonlar görmeniz kaçınılmaz.
Bildigim kadarıyla resmi olarak sadece satışı sadece Çek Cumhuriyeti ve Slovenya'da serbest. Çoğu ülkede yasak olmasının sebebi ise pelin otu'nun vücuda verdiği olumsuz etki olarak gösteriliyor. Türkiye'de el altından bulabilmeniz mümkün bu içkiyi fakat genellikle çakma oluyor dikkat edin
Ayarını fazla kaçırdıgınızda halüsünasyonlar görmeniz kaçınılmaz.