Acil lütfen yardım!!!

gizmo3277

New member
Reaction score
0
2004 yılında gıda denetimlerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na devrine dair 5179 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesi ile eşitlik ilkesine riayet edilmeksizin ilk etapta “gıda denetici kimliğine sahip 500 Çevre Sağlığı Teknisyeni Sağlık Bakanlığından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na geçişi yapıldı devamında ise bütün Çevre Sağlığı Teknisyenlerinin geçişi yapılacağı ifade edilmesine rağmen 500 kişi ile sınırlı kalmıştır. Ve halen 3500 civarında Çevre Sağlık Teknisyeni Sağlık Bakanlığındaki görevine devam etmektedir.
Sağlık Bakanlığında gıda denetçisi iken Tarım ve Köyişleri Bakanlığına geçişimiz sağlandıktan sonra denetçi hakkımız alınarak, gıda denetim yardımcısı olarak unvanımız değiştirilmiştir.
13.06.2010 tarih ve 27609 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5996 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle “Denetçi Yardımcılığı” unvanımız da hiçe sayılarak denetim hakkımız tamamen yok sayılmıştır. Kanunun tamamen yürürlüğe girdiği 13.12.2010 tarihinden itibaren de denetimlere yetkim olmadığı gerekçesiyle çıkarılmıyorum. Kazanılmış haklar geri alınamaz.
Hakkımı geri alabilmek için ne yapmalıyım nasıl bir dava açmalıyım?

Geri