acil yardım bilgisayar uyku moduna giriyor

mk3838

New member
Reaction score
0
selam arkadaşlar
yaklaşık 1 yıldır windows 7 kullanıyorum ancak son 1 haftadır laptop kendşkendine uyku moduna giryor ve güç ayarlarını değiştirmeme rahmen hiçbir sonuç elde edemedim konu hakkında bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum

BiLgisayarı uyku moduna geçir" seçeneğini ''hiçbir zaman'' olarak ayarladınız mı?

ewet hiçbir zaman seçtim ama hiçbir faydası olmadı yine uyku moduna geçiyor ne yapacağımı bilmiyorum

Büyük bir ihtimaLLe uyku modunu bozan bir uyguLama nedeniyLe bu sorunLa karşıLaşıyorsunuz..

-Başlat >> Çalıştır'a girin."cmd" komutunu yazın

-Gelen ekrana powercfg -devicequery wake_armed yazın. (kopyala/yapıştır)

-Ardından fare,klavye,ağ kartı vb. olan bir Liste geLecektir.(Bu Liste bilgisayarınızı uyku modundan neyin başlattığının göstergesidir)

-Aygıt yöneticisi açıLır.Bu Listedeki aygıtları, aygıt yöneticisinden buLup üzerine sağ tıkLayarak --ÖzeLLikLerine-- gidin.--Güç yönetimi-- sekmesinden "Bu aygıt, bilgisayarı başlatsın." seçeneğini (işaretini) iptal edin.

-Bunu tek tek deneyerek uyku modunu bozan şeyi buLabiLirsiniz..

Bu yöntem de işe yaramazsa biLgisayarınızda teknik bir probLem var demektir,servise götürmeniz en iyisi oLur..

Büyük bir ihtimaLLe uyku modunu bozan bir uyguLama nedeniyLe bu sorunLa karşıLaşıyorsunuz..

-Başlat >> Çalıştır'a girin."cmd" komutunu yazın

-Gelen ekrana powercfg -devicequery wake_armed yazın. (kopyala/yapıştır)

-Ardından fare,klavye,ağ kartı vb. olan bir Liste geLecektir.(Bu Liste bilgisayarınızı uyku modundan neyin başlattığının göstergesidir)

-Aygıt yöneticisi açıLır.Bu Listedeki aygıtları, aygıt yöneticisinden buLup üzerine sağ tıkLayarak --ÖzeLLikLerine-- gidin.--Güç yönetimi-- sekmesinden "Bu aygıt, bilgisayarı başlatsın." seçeneğini (işaretini) iptal edin.

-Bunu tek tek deneyerek uyku modunu bozan şeyi buLabiLirsiniz..

Bu yöntem de işe yaramazsa biLgisayarınızda teknik bir probLem var demektir,servise götürmeniz en iyisi oLur..

"cmb" komutuna powercfg -devicequery wake_armed yazdım karşıma
HDA CX11254 YAZ geliyor başka bir komut gelmiyor şimdi ne yapabilirim

powercfg -devicequery wake_armed yazdıktan sonra bazı donanımLarın buLunduğu Listenin geLmesi Lazım..HDA CX11254 sanırım modeminizin adı.

Bu yöntem işe yaramıyorsa kLavyenizde bir probLem oLabiLir(TakıLı kaLan tuşLar vs)

Onda da bir sorun yok diyorsanız ekran kartı vb parçaLarında sorun oLma ihtimaLi oLabiLir.YetkiLi servise götürüp göstermeniz en iyi seçim oLacaktır..

Geri