Acil yardım gerekli arakdaşlar!!!

samuhack

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar bilgisayarın kasasından ses geliyor.Bu ses elektrik kesildiğinde güç kaynağından gelen sese benziyor. Ve ses gelmesiyle beraber ekrana görüntü gelmiyor sürekli ekrandaki power duğmesi yanıp sönüyor. O ses ise hiç kesilmiyor. // Bu ses, bilgisayarın kasması sonucu kitlenmiş ve reset atılıp tekrar açılacakken gelmeye başlamış. Ve hiç bir şekilde tepki vermiyor şuan bilgisayar önerileriniz bekliyorum. Sorun ne olabilir ve nasıl çözülebilir?

1 - Ekran kartının yerine tam oturup oturmadığını kontrol et.
2 - Ramleri çıkart. İletken yerlerini temizle güzelce yeniden tak.

1 - Ekran kartının yerine tam oturup oturmadığını kontrol et.
2 - Ramleri çıkart. İletken yerlerini temizle güzelce yeniden tak.

Eyvallah abi...Ekran kartının takılı olduğu yeri daha önceden kontrol etmiş olsaydım belki yaptıklarımın hiç birine gerek kalmayacaktı ama o anda aklıma gelmedi işte (Yaptığım şey ise şu bilgisayarın kasasını aldım söktüm parçaladım. İşlemcinin fanını aldım temizledim dış fanı temizledim. Ardından anakartı söküp işlemci fanını taktım falan sonra pc'yi toparladım sonra kablolarını -ekran kartını dahil- doğru yerlere takarak bilgisayarın çalışmasını sağladım. Sesi kestim ve görüntüyü getirdim. //Yalnız ekran kartı ilkten aklıma hiç gelmemesinin sebebi şuydu; daha önce kablolarla hiç oynanmamış ve bilgisayarcının taktığı gibi takılmış. Ve çalışıyordu sonralardan başladı çalışmamaya-işte bu yüzden yoksa bakardım ekran kartına yine // Saol yardımlar için çözdüm halletim meseleyi :victory :clap

adam hızlı..

birdahaki konu açışımızda daha dikkatli olalım.. Başlıkları forum kuralları dahilinde açmaya özen gösterelim..
iyi geceler.

adam hızlı..

birdahaki konu açışımızda daha dikkatli olalım.. Başlıkları forum kuralları dahilinde açmaya özen gösterelim..
iyi geceler.

Adamın hızlı olmasına bir şey demedim zaten. Ama benim bekleyecek fazla vaktim yoktu sadece o kadar. Yine de sağ olsun bundan sonra aynı sorunu yaşarsam bir daha ilk önce onun dediklerine başvuracağım. İlgili alana konu açma meselesi ise şu şekilde : ben zaten ona çok özen gösteriyorum. Hatta konu açmadan önce o konuya benzer bir şey var mı diye araştırıyorum. Eğer benzer konu çıkmazsa bakıyorum neresi hangi kategorige bilgisayarın sorunlarını yazabileceğimize...Bir mesaj buldum dün arama sonuçlarından " bilgisayar kapanıyor" şeklinde dedim bilgisayarla ilgili sorununu yazmış arkadaş herhalde buraya belirtiliyor dedim ve açtım. Eğer kategori yanlışsa doğru kategorinin nerede olduğunu öğrenebilir miyim?

Adamın hızlı olmasına bir şey demedim zaten. Ama benim bekleyecek fazla vaktim yoktu sadece o kadar. Yine de sağ olsun bundan sonra aynı sorunu yaşarsam bir daha ilk önce onun dediklerine başvuracağım. İlgili alana konu açma meselesi ise şu şekilde : ben zaten ona çok özen gösteriyorum. Hatta konu açmadan önce o konuya benzer bir şey var mı diye araştırıyorum. Eğer benzer konu çıkmazsa bakıyorum neresi hangi kategorige bilgisayarın sorunlarını yazabileceğimize...Bir mesaj buldum dün arama sonuçlarından " bilgisayar kapanıyor" şeklinde dedim bilgisayarla ilgili sorununu yazmış arkadaş herhalde buraya belirtiliyor dedim ve açtım. Eğer kategori yanlışsa doğru kategorinin nerede olduğunu öğrenebilir miyim?

konuyu açtığınız yer doğru fakat başlık konuyla alakalı olmalı bölüm kurallarımız dahilinde =)

adam hızlı derken bu kadar hızlı ilgilenmesi ve bana bırakmamasına kızdım =)
ilgin merakın ve duyarlılığın için çok çok teşekkürler.. iyi günler =)

Hep sizmi hızlı davranacaksınız :) bu seferde böyle olsun .)

konuyu açtığınız yer doğru fakat başlık konuyla alakalı olmalı bölüm kurallarımız dahilinde =)

adam hızlı derken bu kadar hızlı ilgilenmesi ve bana bırakmamasına kızdım =)
ilgin merakın ve duyarlılığın için çok çok teşekkürler.. iyi günler =)

Peki teşekkür ederim bilgilerinden dolayı... Başlığı da bundan sonra ilgili açarım meraklanmayın...iyi forumlar.... :goz:

Geri