Adalet Bakanı Şahin, Şehit Annesine Verdiği Okul Yaptırma Sözünü Tuttu

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, şehit annesine yaptığı taziye ziyaretinde oğlu adına okul yaptırma sözünü tuttu.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Çardak köyünde Şehit Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal adına yapılacak 12 derslikli okulun temeli atıldı. Okulun temelini Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Abdullah Işık, şehit annesi Nefise Uysal ile şehit eşi Meral Uysal birlikte attı. Şehidin kızı Beyza Uysal, babası ile ilgili yazıya döktüğü duygularını 'Ben şehit kızıyım' diyerek törene katılanlara okudu. Dağlıca şehidi Mustafa Uysal adına yapılan okul inşaatı 21 Temmuz'da bitirilerek, 2008-2009 eğitim ve öğretim sezonunda ders başı yapılacak. Hayatının en heyecanlı ve gurur vereci temel atma törenine katıldığını belirten Bakan Şahin, 27 Ekim 2007 şehit anasına verdiği sözünü yerine getirmenin mutluğu ve kıvancını yaşadığını ifade etti.

Şehit annesi Nefise Uysal'a taziye ziyaretinde bulunduğunda şehit annesinin ve eşinin kendilerine ev satın alalım teklifi kabul etmediklerini hatırlatan Mehmet Ali Şahin, onun yerine oğlunun ismini taşıyan bir okul yaptırılması isteğinde bulunulduğunu ifade etti. Mehmet Ali Şahin, "12 derslik olarak yaptıracağımız okul ile Dağlıca şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın ismi ebediyen yaşayacak. İnşaatı 21 Temmuz'da bitecek olan okulumuzda 233 öğrencimiz eğitim ve öğretim görecek. Şehit annesi Nefise Uysal kendisi için bir şey istememiştir. Nefise Uysal sadece şehidimizin annesi değil, hepimizin annesidir. O asil bir Anadolu kadınıdır. Mustafa Uysal'da hepimizin evladıdır ve gönüllerimizde hep yaşayacaktır." diye konuştu.

Şehitliğin Allah katında yüce bir makam olduğunu ve 1071'den bu yana aziz Anadolu topraklarında binlerce Mehmetçiğin şehit düştüğünü ifade eden Şahin, hiç bir zaman şehitlerin ölmeyeceğini vatanın bölünmeyeceğini belirtti. Törene katılanlara hep bir ağızdan 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' diye haykırmalarını isteyen Şahin, PKK'lı teröristlerin 'Güneş operasyonu' bitti diye sevinmemelerini isteyerek, "Sanmasınlar ki güneş batıda gurub (batar) eder, yarın sabah Doğu'ndan yeniden doğacaktır." dedi. Şahin, terörle mücadelede kararlı olduklarını tekrarladı. Antalya'nın 12 bin 500 derslik sayısının bulunduğunu belirten Şahin, 2008 yılı sonunda bu rakamı 15 bine çıkararak sınıflarda öğrenci sayısının 25'e ineceğini ifade etti. Bakan Şahin, tören sonunda okulun yapımında emeği geçenleri plaket ve şiltle ödüllendirdi.

Bakanın samimiyetine inanmıyorum ...

Geri