Afgan Kadınların Objektifinden Afganistan..

Tunyukuk

New member
Reaction score
0
Ya yağmur gibi yağarsınız yada lağım gibi akarsını
Fotoğraf sanatçısı Leslie Knott, Afganistan’a giderek farklı bir çalışmaya imza attı. Daha önce hiç resim çekmemiş Afgan kadınlara fotoğraf makineleri dağıtan Knott, onların gözünden Amerikan işgali ile yaralı bu ülkeye farklı bir bakış açısı sundu. Independent'ta yer alan fotoğraflar...

18449.jpg

Bu adam evleri 22 sente temizliyor. Kazandığı parayla, kör karısı ve kendisi için günde 4 dilim ekmek alabiliyor. Fıkıh Herat.

18450.jpg

Ramazan’da iftar günün en önemli öğünüdür. Aile o kadar fakirdir ki sadece eski bir ekmek ve çay bulabilir. Tüm aile yetersiz beslenmeden muzdariptir. Feriştah Herat

174_1.jpg

Bu fotoğrafa baktığımda, toplumumuzda başka bir eğitimsiz kadın görüyorum. Çocuklara ve yetişkin kadınların kafeslerinden çıkması için eğitilmesi gerektiğine inanıyorum”. Hatice Herat

174_2.jpg

Arkadaşım okula gitmedi. Bunun yerine annesiyle birlikte suya gitti ve evi temizledi. Eğer okula gitseydi, okuma yazma öğrenmek için daha iyi bir şansı olurdu. Pervin Celalabat.

174_3.jpg

Bu fotoğrafı seviyorum çünkü toz renginde açık kırmızı güzel duruyor. Bu fotoğrafı köyümüzde bir adamın nasıl para kazandığını anlatmak için çektim. Bu arabayı iterek ve çekerek insanlara gelip domates almaya çağırarak hayatını kazanmaya çalışıyor. Hamide Herat

174_4.jpg

Bu pompa köyümüze su sağlıyor. Bu iyi bir şey. Ancak etrafı çamur ve lağımla dolu. Bu suyun taşınmasını çok zorlaştırıyor. Şeyma Celalabat.

174_5.jpg

İki özürlü kuzenim, doğuştan böyleler. İlaç ve sağlıklı yiyecek yokluğu kısa bir hayatları olacağı anlamına geliyor. Aileleri için de çok zor zira zamanla bir yük oluyorlar. Yine de onları çok seviyorum, çok iyi insanlar. Şeyma Celalabat

174_6.jpg

Bu fotoğraftaki günde 2 dolara çalışan bir inşaat işçisi. İran’dan birçok mülteci geri döndüğü için iş bulmak çok zor. Yapılacak işten çok işçi var burada. Faiz Herat.

N'olacak bu afganistanin hali onlaraca yildan beri savas, insallah birgün hersey düzelicek

Geri