Ahırda sanat

Acemi Şef

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0

IHA_20111008_146040.jpg

Samsun'un Havza ilçesine bağlı Başpelit köyünde 17 yıldır heykeltıraşlık sanatıyla uğraşan emekli öğretmen Fazlı Çakır, babasından kalan evin altındaki ahırda yaptığı eserleriyle görenleri şaşkına çeviriyor.

Emekli öğretmen Fazlı Çakır, Havza'nın Başpelit köyünde babasından kalan evinin altındaki ahıra kurduğu atölyede heykel ve büst yapıyor. Doğuştan yetenekli olduğunu belirten Çakır, yaptığı işle ilgili hiçbir eğitim almadığını, Samsun için çok önemli projelerinin olduğunu, imkan verilmesi halinde bunu yapabileceğini belirtti.

Çakır, "Heykelcilik masraflı bir iş. Masrafları da karşılamak için benim maddi imkanlarım el vermiyor. El vermediği için de daha güzel projeler çıkartamıyorum. Selimiye Kışlası'nda, Bursa'da, Balıkesir'de, İstanbul Beykoz ve Havza'da yaptığım heykeller var. Köyde açık arazide babamın yaptığı evin yanındaki ahırda çalışmalarımı sürdürüyorum. Öldüğüm zaman hayatta birkaç eserim olsun istedim" dedi.

Fazlı Çakır, bugüne kadar yurdun dört bir yanında heykellerini sanatseverlerle buluşturduğunu, imkansızlıklardan dolayı düşündüğü ve yapmak istediği birçok eseri de yapamadığını dile getirdi.

İHA

önemli olan mekanın nere olduğu değil, o mekanı yaşanabilir kulanılabilir yapmakmış demek ki.

Geri