Ahmak

LOOPUSED

Altın Üye
Reaction score
0
Ahmak

İyi de benim güzel kardeşim, biz polis dayağını tartışmıyoruz ki...

Kılıçdaroğlu’nun kalemşorları söylenmesi gerekli her şeyi söyledi; “Jop demokrasisi” dedi, “Recep Bey düzeni” dedi, “Yaklaşan faşizmin ayak sesleri” dedi, “Bu vahşetin hesabı sorulmalıdır” dedi.

Her bir şey “fazlasıyla” söylendi...
Merak buyurmayın, ben de

söylüyorum...

Polisin göstericilere yönelik sert mukavemeti yanlış olmuştur.

Dolayısıyla, o nahoş görüntüyü ortaya çıkaranları kınıyorum.

Gösteri hakkı, demokratik bir haktır. İsteyen, zararsız tarafından yumurta atar. İsteyen poposunu gösterir. İsteyen slogan çığırır. İsteyen pankart açar. İsteyen nümayiş yapar...

Bırakın protesto etsinler.

Bırakın bağırıp çağırsınlar, kurtlarını döksünler.

Tabii, bütün bunların, “hukuk” çerçevesinde ve ötekinin hürriyetini kısıtlamadan, ötekinin “söz söyleme hakkını” ortadan kaldırmadan yapılması gerekiyor.

Türk edebiyatının yüz akı Adalet Ağaoğlu’na yumurta atmışlardı. Osman Can’a küfürler yağdırmışlardı. Masaları devirmişlerdi. Görevlileri tartaklamışlardı. Polisin müdahalesini engelle
mişlerdi.

Nerden mi biliyorum?

Fakirin üzerine de bir sürahi su boca etmişlerdi, ordan biliyorum.

Suçumuz, referandumda “evet” oyu kullanacağımızı açıklamış olmamızdı.

Şimdi gel de bunu protestoyla, “gösteri hakkı”yla, söz söyleme hürriyetiyle tevil et!

İki sokak ötede, “hayır”cıların standı vardı ama hiçbirimiz orayı basmadık.

Kimseyi tartaklamadık.

Kimseye yumurta atmadık.

Kimsenin üzerine su dökmedik.

Rezalet çıkarmadık. Afiş yırtmadık. Eşşek şakası yapmadık.

Başbakan, Dolmabahçe’de rektörlerle bir araya gelmiş... Bunu protesto etmek için Ankara’dan otobüslerle öğrenci yolluyorlar.

Böyle bir toplantı “protesto nedeni” midir?

Bir Başbakan rektörlerle toplantı yapamaz mı? Esnaf odalarını ziyaret edemez mi? Sivil toplum örgütleriyle
bir araya gelemez mi? Bürokratlarla aynı masaya oturamaz mı?

Hadi diyelim ki öğrenciler demokratik haklarını kullandılar ve mahut toplantıyı protesto ettiler.

Etsinler...

Peki, niçin sadece “sivil siyaset erbabı” söz konusu olunca “protesto hakkı” akla geliyor?

Eski YÖK Başkanı Genelkurmay karargâhından çıkmazdı. Kafasına göre kamusal alan tarifleri yapardı. “Parlamento iktidarına karşı devlet iktidarını korumamız gerektiğini” söylerdi. Asayiş konularına girerdi.

Ortada öğrenci filan göremezdik...

Elan “Ergenekon sanığı” bulunan bir general, arada sırada rektörleri toplayıp nutuk atar, “akıllar fikirler” verirdi.

Rezalet uygulamalarıyla dillere destan Rektör, “Amacımız eğitim değil, kamu düzenini sağlamaktır” şeklinde vecizeler yumurtlar, “Üniversite olarak emir ve görüşlerinize hazırız Paşam” cümlesini ağzından düşürmezdi.

Tamam, polisi kınayalım, orantısız güç kullandığı için eleştirelim de, oturduğu yerden “jop demokrasisi” diye atıp tutan bir Allah’ın Kılıçdaroğlucusu da çıksın, anasının karnından “protesto hakkı”yla doğmuş öğrencilerin hafızasızlığına ve “zamanlama sorununa” dikkat çeksin...

Ahmet Kekeç / Ahmak - En Doğru ve Güncel Haber

Başbakanı protesto ediyonuz neden başkasını protesto etmiyonuz? Sanane? Adam istediğini protesto eder istediğini etmez sanane? Madem rahatsızsın çık sen protesto et! Bu öğrencileri kim göndermiş, ne işleri varmış falanmış fişmanmış... Orda olcak tabi. Konu bumu? Yahu robokoplara çocuk dövdürdünüz, bebek öldürttünüz! Kınıyolarmış mış... Hadi ordan!

Sizin protestolarıda görüyoruz her seferin de elçilik yakmaya çalışıyonuz. Gerçi bir seferinde yazarları yaktınız. Bu çocuklar başbakan yakmayamı gidiyodu tekme tokat daldınız öğrencilere? Bağırıp çağıracaklar o kadar neden korktunuz ki bu kadar? Eli molotoflu, havaifişekli pkklılara 100 metre yaklaşamıyonuz ya? Neden bu çifte standart?

Yerde tekmelenen kız türbanlı olsaydı yeri göğü inletirdiniz yakardınız polisi. Gerçi ne türbanlıların nede hamas terör örgütü yandaşlarının gösterilerinde polisten böyle şiddet görülmez. Yandaşlarını dövdürürmü hiç???

oscs , yavaş gell ..polis canını fazla sıkmış belli.. sakin ol kardeş... öğreneceksiniz bu işleri.. kız dediğin öğrenci değil, salondaki yumurtacı(sakallı yaşı geçmiş ,polise koltuk fırlatanda 68 kuşağından kalma bir öğrenci ,36 yıldır bir okulu bitirememiş ama her eylemde provakatör olarak sol cephenin maaşlısı çıktı)..

şimdi onu yaktı bunu yaktı ayaklarını geçinde, askeri müzede ortaöğretim çocuklarını bombalamayı düşünen omzu apoletlilere de aynı tepkiyi göster daha sonra gel yaz.. )

yukarda toz kaldırmışsın ama ben sağında solunda anarşistine hep aynı kafadan ANARŞİST derim.. sen seviyorsun diye senin cepheyi es geçemem... azıcık öğrenin artık bu işleri canım. 2 yıldır siyaseti de üslubuda öğretemedik size.. her yorumunuz saldırı kokuyor ama postal sesini duyuncada askerede polisede faşist diye saldıranda yine sizin cephe oluyor ne hikmetse.

İnan loopused gerçekten birşeyleri öğretme potansiyelin olsaydı taktir edilirdin. En çok küfür edilen üye olmazdın. Aslında birşeyler öğrettin, küfür edip de banlanmaya değmeyecek bir kişi olduğunu öğrettin. 2 yıl boyunca buda büyük bir başarı. "Çok doğru konuşuyorum, çok küfür ediliyorum" havalarındasın ama işin aslıda o değil. Biraz da hakedip haketmediğini düşünmelisin.

Hükümet verdi elinize kozları her konuyu ergenekona bağlayarak sıyrıldığınızı sanıyorsunuz. Yıllardır süren bir dava, yok ergenekoncu yok balyozcu yok cami vurcaklarmış yok atom bombası atcaklarmış falan filan... "Gizli tanıklar" varmış, belgeler varmış, ses kayıtları varmış falan. Başbakanında ses kaydı çıktı, apo itine "sayın" şehitlerimize "kelle" dedi. Ama üstün vatansever pozları veren sizleri hiiiç rahatsız etmedi. Neyse sonuça bakıyoruz dava hala sürüyor, cezası kesinleşmiş tek bir kişi bile olmadığı gibi teker teker çıkıp doğru insan hakları mahkemesinin yolunu tutuyorlar. Ama siz bu adamları direk suçlu ilan ettiniz verseler elinize idam edeceksiniz. İşte bu yüzden de bu mahkemelere ve savcılara güvenmiyoruz.

Belgeler var dersiniz. Evet var, wiki belgeleride var. Hem öle varlığı şüpheli gizli tanıklardan değil abd diplomatlarından tastikli belgeler. Dedikodu dersiniz işinize gelmez çünkü. Şüpheli samimiyetinizde şaşırtır bizi.

Sizide anlıyorum aslında, fettullahcı kardeşlerinizin ele geçiremediği orduyu karalamak, paşalarını tek tek hapsetmek sizin için keyif verici muhtemelen.

Diri diri yakılan yazarları geçelim tekme tokat dövülen öğrencilere gelelim, gelelimde ne oldu keyfinizimi kaçırdı o konu? Dün yazar yaktılar bugün öğrenci dövdüler. Demokrasi çoook ileri gidiyor gerçekten. Bebeği öldürülen kız öğrenci olmasa ne olur? Ne değişir? Polisin yaptığı şiddet haklımı olur? Savunmanız bumu yani? Kız öğrenci değil dövün... Araba yakan, otobüs yakan, masum öğrencileri yakan pkklılara da şeker dağıtın... Bu Türk polisimi yoksa cemaatin polisimi gerçekten düşündürücü...

Geri