AHMET ALTAN Bu son büyük hatanız olur

BaLaTLy

New member
Reaction score
0
Devlete dokunun…

Eğer Türkiye’de “devlet” bir insan olsaydı, o insan “padişah” denirdi. Ancak padişah yasaların üstünde olabilir çünkü. Ancak bir padişah kendisini bu kadar dokunulmaz görebilir. Ancak bir padişah kendi toplumuna hesap vermekten böyle böyle kaçınabilir. Dün, Şemdinli davasının Askeri Mahkemedeki duruşması vardı. Bir kitapçı dükkanını bombaladıkları sırada suçüstü yakalanıp sivil mahkemede 39 yıla çarptırılan ikisi asker üç sanık, biliyorsunuz, daha sonra Askeri mahkemeye sevk edildiler ve orada tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Evrensel hukuk açısından baktığınızda, bu suçun Askeri Mahkemeyle ne alakası var?

İki astsubay bir sivil dükkanı bombalamaktan yargılanıyor. Olayın, sanıkların asker olması dışında askerle hiçbir ilgisi yok. Eğer bu sanıklar, işledikleri iddia edilen suçu “askeri bir emirle” işledilerse, o zaman da bu suç “askeri” olmaz, emir verenlerde “doğal” mahkemede yargılanır. Sadece sanıkların sayısı artar. Ama mahkeme değişmez. Bizde öyle olmuyor.

Sivil mahkemenin 39 yıllık bir ceza öngöreceği kadar ağır bir suç Askeri Mahkemeye taşınabiliyor. Sanıklar tahliye edilebiliyor.

Bu sanıklar Şırnak’ta bir Kürde ait dükkanı değil dei haraç almak amacıyla İstanbul’da bir dükkanı bombalasalardı…Ya da kızıp sokakta bir adam vursalardı.
Gene Askeri Mahkemede mi yargılanacaklardı? Eğer “evet, Askeri Mahkemede yargılanacaklardı” diyorsanız, evrensel huku açısından bunun açıklaması nedir?
Niye başka her mesleğin üyeleri böyle bir suç işlediklerinde “sivil” mahkemede yargılanıyorlar da askerler “Askeri” mahkemede yarılanıyor? Bir mühendis suç işlediğinde onu mühendisler mi yargılıyor? Askerlerin niye kendi meslektaşları tarafından yarılanmak gibi bir ayrıcalıkları var?Bir ülkede “ayrıcalıklı” meslekler olabilir mi? Olamaz.

Ama bizim devlet “olabilir” diyor ve toplum da devlete sözünü geçiremiyor. Bu ülkede, Danıştay’ın başsavcısı “darbeyi” öven bir konuşma yapabiliyor. “Darbe” bir anayasal suçtur. Suçu övmekte suçtur. Başsavcı yargılanıyor mu? Hayır.
Başsavcı görevinde uzaklaştırılıyor mu? Hayır.
Başsavcı meslektaşları tarafından kınanıyor mu? Hayır.
Eğer devlette görev yapmayan birisi suçu övseydi ne olurdu? Yargılanırdı.
Ama Danıştay başsavcısı devlet görevlisi., ona dokunamazsınız.

Biliyorsunuz, Dağlıca’da korkunç bir olay yaşandı. On üç asker şehit düştü, sekiz asker esir edildi. Bu olayın nasıl gerçekleştiği bu topluma açıklandı mı? Bu olayda hatası bulunanlar toplumun önüne çıkarıldı mı? Yargılandı mı? Kınandı mı? Hayır.
Niye? O çocukların nasıl ve niye öldüğünü bilmek bu toplumun hakkı değil mi? Hakkı. Ama bu hakkı talep edemezsiniz. Türkiye’de devler kendi görevlerini “hukukun” dışında tutuyor.
Susurluk skandalının devletin içinde nerelere kadar uzandığını hala bilmiyoruz. Ergenekon çetesinin kimler tarafında korunduğunu bir türlü öğrenemiyoruz. Hrant dink’i vuranlara devletin bir “muhbirinin” akıl hocalığı yaptığını biliyoruz ama onu kimin yönettiğini bir türlü ortaya çıkartamıyoruz. Hukuk, devletini içini bir türlü aydınlatamıyor. Orada hep karanlık, ışık girmeyen bir bölüm kalıyor.
Sonra o karanlığın içinde darbe hazırlıkları yapıldığını, generallerin birbirlerinin önünü kesebilmek için çeşitli kulisler düzenlediklerini öğreniyoruz.

Türkiye, dünyayla bütünleşmeye çalışıyor. Toplum bunu bir şekilde beceriyor.Zorlanarak da olsa kendini değiştirmeye çalışıyor. Ama devlet değişmemek, evrensel hukuka uymamak için direniyor. Ve, ben bu yazıyı yazarken televizyonlar alt yazı geçiyor: “Yargıtay, AKP için kapatma davası açıyor.” 28 Şubat’ı andıran yeni bir dönemin başlaması için atılan ilk adıma benzeyen bir girişim. Halkın oyuyla gelmiş siyasi iktidarı, bir hukuk darbesiyle kenara itme hazırlığı belli ki..
Sonuç açılır mı?
Eğer AKP’yi kapatırlarsa…
Yerine kurulacak parti yüzde elliyi de aşan oyla iktidara gelir…
Ve artık bu sefer, devleti “padişah” rolünden çıkartacak değişimler yapılır.
Bu son girişim, saınırım bizim eski usul devletin yaptığı son büyük hata olacak.

KAYNAK http://www.haberturk.com/haber.asp?id=61363&cat=160&dt=2008/03/15

YORUMSUZ VALLA HAKSIZ DA DEĞİL ASLINDA YA TEKRAR GELEN PARTİ %50 ALIRSA VEYA DAHA FAZLA ARTIK YORUMLARI SİZE KALMIŞ

Hadi ordan Ahmet Altan.Sen Cumhuriyetin temel degerlerine saldırıldıgını görme,kurumlarına saldırılıp ele geçirilme çalışmalarını önemseme,Laik bir ülkenin halkını şeriat kanunlarını uygulamaya kalkan ama kıblesini ABD'ye çeviren iktidarın niyetinden şüphe etme ama Orduya saldır.Yargıya saldır.Merak etme biraz daha ne sana nede başkasına gerek kalacak uzman diye oturdugun ve yalakalık yaptıgın o koltuga yakında imamlar oturmaya başlıyacak.Tabi Amerika dan yemlenip görevini yaptıktan sonra Amerikaya gitmeyeceksen?
Sana bir örnek vereyim sen onların peşine düş ama düşebilirsen çünkü o devletin çıkarına sen onu gözetmezsin.Bilirsin danıştay iktidarın yargıyı elegeçirme çabalarından dolayı savcı-hakim mülakat olayını durdurma kararı vermişti ve benim yegende o sınava girmişti ve 900 küsur tane alınması gereken sınavda 250. olmuştu ve ben dedim ona mülakatta kazanma şansın yok diye çünkü ben işin bilincindeyim ve fethullah ekibi yapıyor o listeyi ve dogal olarak mülakatı kazanamadı ve haklı çıktım.senin gibilerinin kıblesi ABD ve besininiz ABD doları ,hizmetinize devam.

Hadi ordan Ahmet Altan.

ya Altan aldın mı cevabını?
sen kimsin ki böyle bir yazı yazıp Fetullahçılara hizmet ediyorsun.
sen kimsin mi,orduyu küçük gösterip sivil halkla karşı karşıya getirebiliyorsun.
Sen kimsin?Ahmet Altan,
düşüncelerini demokratik bir ülkede açıklayabiliyorsun?
düşünce açıklamak yada düşünmek sadece Chp lilere aittir bu ülkede.
ama biliyoruz ki;
düşünebilen sadece Chp liler değildir.
Kabaramazsın !!!!!!

Hey Allahım ne günlere kaldık ya.
Bozacının şahidi ahmet altan olmuş.
Şuan akp denen partiyi savunanların neredeyse hepsi Türk devletiyle sorunu olan insanlardır.

Ahmet Altan'ı Oldum Olası Çok Severim Benimle Tıpatıp Aynı Görüşte Çünkü...

Şuan akp denen partiyi savunanların neredeyse hepsi Türk devletiyle sorunu olan insanlardır.
Bütün anketler AKP %70 diyor...
Ne kansız bir milletmişiz de bu kadar nefret ediyormuşuz.
Ne kadar sorunlu insanlarmışız demek ki....

Yanlış bir cümle usta..
O bahsettiklerin DTP lilerdir.

bu nasıl bir kelime ya resmen hepsini vatanhaini ilan ettin kardeşim Türk devletiyle sorunu olanlar yazmışsın bu ne ya
Onlar Mehmetçiklerimizi Bile Vatan Haini İlan Etmişken Sizde Bu lafa mı Takıyorsunuz!!
İyice Sulandırdılar Artık Bu Lafı Kim Dikkate Alıyorki??
Ya Bu Devletle Sorunu Olmayan mı Var?Ne Konuşuyosun Sen Allah Aşkına?Herkesin Bir Sorunu Var Bu Devletle!!
Yazıyı İyi Oku!!!!
Gerçekler Yazıyor Orda!!
Kimse Sizin Gibi Hayal Dünyasında Yaşamıyor!!!
Herkesin Canı Yandı Bu Ülkede!!!
Adaletmiş!!!!
Bu Ülkede Adaletmi Var?Diyen 30 Yıllık Başsavcının İtirafları Yankılandı Türkiyede!!
Siz Daha Gerçeklerden Kopuk Hayal Dünyasında Yaşamaya Devam Edin!!!

tabii canım biz hayal dünyasında yaşıyoruz ve de Türk halkı nın canı yandı diye mi %47 oy verdi

hayal dünyasında olduklarından mı %47 oy verdiler
AKP Hükümetinden Bahsetmiyorum...
O Yine Bişeler Yapmaya Çalışıyor..
Bazılarıda Takdire Şaayan

İnsanlarla sorunumuz çok. Sorun yaratıyorlar.
Ama bizim devletimizle sorunumuz yoktur olamaz.

Yani Bu Baştan Aşağı Darbe Ürünü Olan Anayasadan Memnunum Diyosun..
100 Kere Darbe Yedim Sindirdim Bidaha Yerim Diyorsun...
Bu Darbeler Bu Kapatma Skandalları Ülkeyi Her Seferinden Kaç Yıl Geriye Götürüyor Ve Ekonomiyi Etkiliyor Hiç Düşünen Yok Tabi!!

Sorun yaratıyor dediğiniz insanlar, devletin temel değerlerini korumaya çalışan insanlardır buna emin ol.
Örnek olarak : 301. maddenin Türklüğe hakeretin ceza yasasından kaldırılması senin hoşuna gidermi, bi Türk olarak benim hoşuma gitmez.
Peki kimin hoşuna gider,
Ee peki bu anayası değiştirmeye çalışan kim.
Bu sadece minicik bi örnek.

Yani Bu Baştan Aşağı Darbe Ürünü Olan Anayasadan Memnunum Diyosun..
100 Kere Darbe Yedim Sindirdim Bidaha Yerim Diyorsun...
Bu Darbeler Bu Kapatma Skandalları Ülkeyi Her Seferinden Kaç Yıl Geriye Götürüyor Ve Ekonomiyi Etkiliyor Hiç Düşünen Yok Tabi!!
Ülkeler geriye gidiyor masalına nasıl oluyorda inanıyorsun.
Hadi onu geç bu ekonomi kötüyede gitse iyiyede gitse bir işçiye faysaı nedir,
nedir koskoca bir sıfırdır. Ekonomi iyiykende bişey kazanmıyordum kötüykende, bunlar patron ağızları ekonomo çok aşırı parası olanı ilgilendirir.

Sorun yaratıyor dediğiniz insanlar, devletin temel değerlerini korumaya çalışan insanlardır buna emin ol.
Örnek olarak : 301. maddenin Türklüğe hakeretin ceza yasasından kaldırılması senin hoşuna gidermi, bi Türk olarak benim hoşuma gitmez.
Peki kimin hoşuna gider,
Ee peki bu anayası değiştirmeye çalışan kim.
Bu sadece minicik bi örnek.
Ya Arkadaşım Adam 301 i Değiştireceğiz Dedi Kaldıracağız Demedi Her Seferinde Saptırıyorsunuz Siz Ya Sizinle Siyasetmi Tartışılır

apoyu yücelten mehmetçiklere hakaret eden bir adam...teröre ne hacet dedirtecek ve bütün Türkiyeyi göstere göstere satan bir yönetim..üstüne üslük buna bayılan bir halk :)

tabi insan seveni sever,seveni daha cok sever :)

Ülkeler geriye gidiyor masalına nasıl oluyorda inanıyorsun.
Hadi onu geç bu ekonomi kötüyede gitse iyiyede gitse bir işçiye faysaı nedir,
nedir koskoca bir sıfırdır. Ekonomi iyiykende bişey kazanmıyordum kötüykende, bunlar patron ağızları ekonomo çok aşırı parası olanı ilgilendirir.
Masalmı?
Ya Allah Aşkına Neyi Savunuyon Sen?
Koministmisin İşçi Sınıfını Önüme Sürüyon?
Kemalistmisin?
Yani Anlamadım Neyi Savunuyon?
Bikere Olan Bitene Nasıl Masal Dersin Onuda Anlamış Değilim?
Ne Diyon Kısaca Sen???
Bir Darbenin Ülkeye Getirdiği Sonuçları Hiç Yaşamadınmı Hadi Yaşamadın Hiç mi Araştırıp Okumadın?

Masalmı?
Ya Allah Aşkına Neyi Savunuyon Sen?
Koministmisin İşçi Sınıfını Önüme Sürüyon?
Kemalistmisin?
Yani Anlamadım Neyi Savunuyon?
Bikere Olan Bitene Nasıl Masal Dersin Onuda Anlamış Değilim?
Ne Diyon Kısaca Sen???
Bir Darbenin Ülkeye Getirdiği Sonuçları Hiç Yaşamadınmı Hadi Yaşamadın Hiç mi Araştırıp Okumadın?
Ben Türk Milliyetçiliğini savunuyorum (kesinlikle iki yüzlü mhp değil).
Soruya soruyla cevap vermişsin.
Yani diyorumki herşey ekonomi değildir,
Ülkede eski huzur olmadıktan sonra yemişim ekonomosini.

Bıktı bu halk artık yasakçı zihniyetlerden,üstü kapalı darbelerden,azınlığın çoğunluğu yönetme çabalarında,halk iradesinin hiçe sayılmasından...50 yıldır "yok ülke satıldı,yok ülke şöyle oldu yok ülke şöyle olacak" şeklindeki "öcü" siyasetlerden,içi boş muhalefetlerin gölgesinden bıktı usandı.Bari dava açın meclisteki "egemenlik,kayıtsız şartsızdır milettindir" yazısını egemenlik belirli bir zümrenindir diye değiştirin...Hatta Erdoğanlara seçim yasağı koymak yetmez bizlere de seçme yasağı koyun.Yıl 2008 ama milattan önce mi sonra mı belli değil...

Geri