by.erce
New member
- Reaction score
- 0

Premier Lig'in dengesiz takımı Tottenham Hotspur ne yapmaya çalışıyor? Önce Jermain Defoe, Pascal Chimbonda, şimdi de Robert David Keane. Londra ekibi etrafa saçtığı yıldızları paraya kıyarak takıma toplamaya devam ediyor. Sezon başında Liverpool'a 23 milyon avro bonservis bedeliyle satılan İrlandalı golcü Robbie Keane 14.5 milyon avro bonservis bedeliyle yeniden Tottenham'a transfer oldu.
Ara transfer döneminin son gününde yaşanan ilginç gelişmelerden biri de Spurs'un bu hamlesi oldu. Spurs eski öğrenciler Jermain Defoe'yu Porstmouth'dan, Sunderland'den de Pascal Chimbonda'yı ara transfer döneminde kadrosuna katmıştı. Özellikle Defoe'nun 9 milyon avro'ya satılması ve 19 milyon avro'ya geri alınması ilginçti.
28 yaşında tecrübeli golcü ise transferinden sonra yaptığı ilk açıklamada "Yazın buradan ayrılmak gerçekten zor oldu. Taraftarların beni tekrardan bağrına basacaklarını düşünüyorum" diyerek az da olsa tedirginliğini ön plana koydu.
Keane ile 4 yıllık bir sözleşme imzalandığı açıklanırken, Tottenham başkanı Daniel Levy "Onu asla satmak istemedik. Geri dönüşünden dolayı muhteşem bir mutluluk yaşıyorum" diyerek taraftarını heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu. Liverpool'a sezon başı gelen, 19 maçta 5 gol kaydeden Keane 2002-2008 yılları arasında formasını giydiği Tottenham'da 197 maçt 80 gollük bir performans sergilemişti.
Kaynak : Sporx.com dış haberler