AKP’nin oyları en düşük seviyesinde

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
SONAR Araştırma şirketinin yaptığı seçim anketine göre, AKP’nin oyları 2002’den bu yana en düşük seviyeye indi.

ANKARA (ANKA) - SONAR Araştırma şirketinin yaptığı seçim anketine göre, AKP’nin oyları 2002’den bu yana en düşük seviyeye indi. Ankete göre bugün seçim olması durumunda AKP yüzde 28.47, CHP yüzde 26.70, MHP yüzde 21.15, BDP ise yüzde 6.71 oranında oy alıyor.

SONAR Araştırma şirketinin 15-21 Nisan tarihlerinde yüz yüze anket yöntemi kullanarak yaptığı araştırma, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun ve Van illerinde farklı ekonomik ve yaş gruplarından tesadüfi yöntemle seçilen 3 bin kişiyle gerçekleştirildi. Araştırmanın hata payının yüzde 1,73 olduğu belirtildi. Araştırmada birleşik oy pusulası kullanılarak kararsızların payının düşük olmasının sağlandığı ifade edildi. SONAR’ın birleşik oy pusulasında alfabetik sıraya göre AKP, BDP, BBP, BTP, CHP, DP, DSP, HEPAR, Hak ve Özgürlükler Partisi, İşçi Partisi, LDP, MHP, ÖDP, Saadet Partisi, TKP, Türkiye Partisi ve Yeni Parti seçenekleri yer aldı.

Buna göre kararsızlar ve görüş belirtmeyenlerin dağıtılmamış haliyle AKP yüzde 25.03, CHP yüzde 23.47, MHP yüzde 18.60, BDP yüzde 5.90, SP yüzde 4.43, DP yüzde 3.60, DSP yüzde 3.53, BBP yüzde 1.53, diğer partiler ise 1.83 oranında oy alıyor. Ankette kararsız oy oranı ise yüzde 12.08 çıktı.

Kararsızlar ve görüş bildirmeyenler dağıtıldığında ise oy oranları şöyle:

AKP yüzde 28.47, CHP yüzde 26.70, MHP yüzde 21.15, BDP yüzde 6.71, SP yüzde 5.04, DP yüzde 4.09, DSP yüzde 4.02, BBP yüzde 1.74, diğer yüzde 2.08.

-HALKIN EN ÖNEMLİ SORUNLARI İŞSİZLİK VE PAHALILIK-

Araştırmaya göre halkın büyük çoğunluğu Türkiye’nin en önemli sorununun işsizlik ve pahalılık olduğunu düşünüyor. Araştırmaya katılanlara birden fazla cevap verebildikleri “Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusu sorulduğunda yüzde 71.20 oranında “İşsizlik/İstihdam” yanıtı verilirken yüzde 70.30 oranında da “Ekonomik sorunlar/pahalılık” denildi. “Devlet kurumlarındaki son gelişmeler - TSK-Yargı” yanıtını verenlerin oranı yüzde 25.73 olurken Kürt açılımının en önemli sorun olduğunu belirtenlerin oranı ise yüzde 20.17 oldu. Son haftaların siyasi gündemini oluşturan Anayasa değişikliğinin, Türkiye’nin en önemli sorunu olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 18.6 oldu.

Katılımcılara “Önümüzdeki 6 ay içerisinde kendi ekonomik durumunuzun nasıl olacağını düşünüyorsunuz?” sorusu sorulduğunda ise yüzde 40.40 oranında “Bugünden daha kötü”, yüzde 26.40 oranında “Bilmiyorum”, yüzde 19.80 oranında “Bugünden daha iyi”, yüzde 13.40 oranında da “Aynen böyle kalacak” yanıtı alındı.(ANKA)

AKP?nin oyları en düşük seviyesinde - Mynet Haber

Her seçimden önce görülen 'hayal' bunlar. Her seferinde en düşük, her seçimde en yüksek, yüksek !

İşsizliği ekonomik sıkıntıyı düşünenmi var açılım yapmak varken kendi yargılanacakları mahkemeleri kontrolleri altına almak varken anketi yapan ayıp etmiş gerçekler acıtır tam ar namus olanı acıtır

Daha bunlar iyi günleri........

yüzde 19.80 oranında “Bugünden daha iyi”

hükümet yalakası nın oranı..

ben de bi açılım yapayım..yukarıda yazmış oldugum söz ile ilgili..

tayyeap başa gelmeden önce bisiklete bile binemeyen ama sonra ne olduysa altlarına son model arabalar çeken en lüks sitelerde oturmaya başlayan işleri bi anda 100 de 300 artan ve tabiki karşılıgında baş örtüsüne bürünen zat-ı muhtaremler i kastediyorum

Adam gibi bir meclisimiz yokki,akp ye oy veren milletime de hak veriyorum.Umarım bu seçimlerde Hepar meclise girerde Türk halkı siyasetin nasıl yapıldığını görür...Araştırmalar değil dışardaki gerçek halk,onlarda oyunu gerçeklere değilde dini kullanarak oy isteyen partilere veriyor ne yazikki!

Bi çeyrek altın 2 torba kömüre yine tüm anketler tersine döner.Bizim millet böyle.Beleşe kim verirse oyu ona verir.Ne yazıkki böyle....

Çok lara saygı duymak lazım o halde ...
Her zaman ve yine .. number one

Satılmış insanlar olduğu sürece.Bu parti gene 1. olur

Haddini bil arkadaşım ... Yorumlarınızı yaparken saygıyı aşmayınız ...
Akp sevmek zorunda deilisiniz ... Bu durumunuz hakaret etmenizi meşru kılmaz ...
Sizin gibi seviyesiz muhalefet olduğu sürece bizim gibiler hep üstte kalacakltır bunuda o kafana sok !!!!

göbeğini kaşayan adamlr çok oldukça değişen birşey olmaz. akp yine ve maalesef 1. olur.

Bi çeyrek altın 2 torba kömüre yine tüm anketler tersine döner.Bizim millet böyle.Beleşe kim verirse oyu ona verir.Ne yazıkki böyle....

Satılmış insanlar olduğu sürece.Bu parti gene 1. olur

efendi olun terbiyenizi takının saygısız insanlar

bu arada akp'nin oyları düşebilir yurdum demokrasi ile yönetiliyor

seçimden önce seviyesiz tavırları yerin dibine sokuyor onları ...
Aşağıdan da en fazla satılmış göbeğini kaşıyan bilmem ne gibi acayip terimler kullanıyorlar ...
E malum yer altında oksijen olmuyor .. Beyinede oksijen gitmeyince böyle saçma sapan bir fikir beyanı yorum ortaya çıkıyor ... Birileri elinde fazla varsa bi oksijen tüpü göndersin yeraltına ... Bunlar eyce saçmalayıp forumu berbat etmeden yetiştirsinler rica edecem ...

bi torba kömür oldukça

:)

Her seçimde çarşaf , yada asma kesme olduğu halde yine muhalif yine muhalif =)

Ama nedense AKP seçim olmadığı zamanlarda da kömür dağıtıyor bakın bakalım
hangi hbaer bülteninde çıkıyor şimdilerde.
Ama seçim yaklaştığı zaman her yerde görebiliyoruz bunu ?

Ama bakın bakalım şimdilerde var mı asıp kesme yada çarşaf ?
Daha doğrusu çarşaf yırtıp BDP'liye geçmiş olsun köçum diyorlar.

Sırf burdan durum sentezi yapılabilir =)

Anket konusuna gelince bence AKP'nin bu kadar zaman bile bu kadar farkla iktidar olması büyük başarıdır.
Ama sonsuza dek iktidar kalamayacaklar tabikide.
Bir şekilde değişecek bazı şeyler.Şu anda iktidara yakıştırdığım tek parti Sarıgül'in Türkiye değişimi.
Başka hiçbir parti kaldıramaz Türkiye'de iktidarı

Her seçimde çarşaf , yada asma kesme olduğu halde yine muhalif yine muhalif =)

Ama nedense AKP seçim olmadığı zamanlarda da kömür dağıtıyor bakın bakalım
hangi hbaer bülteninde çıkıyor şimdilerde.
Ama seçim yaklaştığı zaman her yerde görebiliyoruz bunu ?

Ama bakın bakalım şimdilerde var mı asıp kesme yada çarşaf ?
Daha doğrusu çarşaf yırtıp BDP'liye geçmiş olsun köçum diyorlar.

Sırf burdan durum sentezi yapılabilir =)

sanki sizinkiler geçmiş olsun demedi sizinkiler bdp lileri haburda serbest

bırakmadılarmı. açılımı yapan siz değilmisinizgerçi ne açılımıysa adamlar
zafer bayramında 4 askerimizi şehit etti

, sizin tayyip değilmi öcalana sayın diyen

ya siz ... ne diecemi bilemiyorum nasıl bi partiyi destekliyorsunuz

neyse geçelim o konuyu sadede gelirsem

ikinci defa türban tartışmaları ve kapanma davası ile kendini acındırarak ikditara geldi akp

şimdide kürt açılımını denedi olmadı, romanlara hatta elinizden gelse bi kaşık suda boğmak istediğiniz alevilere kadar açılıma indiniz

ne yapacağınızı şaşırdınız ama son yani gitmeden önce askerden asvcılardan tarikatlerin vs. vs.intikamlarınızı aldınız o da tamam

ama yeter akp artık gidici

stv de spikerin biri olaya öyle kaptırmışki kendini madendeki patlamayı bile ergenekon a buluyor

akp yerinede sarıgülmüş :) o Yol-Al, Sın ankerlerde bile bi seviyeye gelebilmişmi

sanki sizinkiler geçmiş olsun demedi sizinkiler bdp lileri haburda serbest

bırakmadılarmı. açılımı yapan siz değilmisinizgerçi ne açılımıysa adamlar
zafer bayramında 4 askerimizi şehit etti

, sizin tayyip değilmi öcalana sayın diyen

ya siz ... ne diecemi bilemiyorum nasıl bi partiyi destekliyorsunuz

neyse geçelim o konuyu sadede gelirsem

ikinci defa türban tartışmaları ve kapanma davası ile kendini acındırarak ikditara geldi akp

şimdide kürt açılımını denedi olmadı, romanlara hatta elinizden gelse bi kaşık suda boğmak istediğiniz alevilere kadar açılıma indiniz

ne yapacağınızı şaşırdınız ama son yani gitmeden önce askerden asvcılardan tarikatlerin vs. vs.intikamlarınızı aldınız o da tamam

ama yeter akp artık gidici

stv de spikerin biri olaya öyle kaptırmışki kendini madendeki patlamayı bile ergenekon a buluyor

akp yerinede sarıgülmüş :) o Yol-Al, Sın ankerlerde bile bi seviyeye gelebilmişmi

AKP'nin durumu her zaman aynıydı.
Bütün çabalar bir tane dahi olsa şehit kurtarabilmek içindi ancak
Türkiyede bu medya bu muhalifler olduğu sürece açılım dediğin gibi olamıyor zaten.
AKP hiçbir zaman sert açıklamalarda bulunmadı ama CHP ve MHP'nin tavrını hepimiz biliyoruz.
Ancak o malum olaydan sonra sövdüğü adama geçmiş olsun kardeş diyince komik oluyor
Ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol diye bir sözüüz vardır bunlarda eser yok.
Riyakarlık diz boyudur.
Türban konusundaki tavrını çok doğru buluyorum.Liberal demokrat yüzünü çok iyi gösteren bir tutum sergilediler.İsteyen istediğini giyer dedi.
Kapatma davasını da kendi kendilerine açmadılar herhalde.Baş savcının biri hukuki yolu denedi
ama hukuk ona yanlış yoldasın dedi ve kapanmadı parti.Diyorum ya böyle muhaliflerin içerisinde AKP'nin bu zamana kadar tak başına iktidar olması büyük başarı diye =)

Bu zamana kadar o saydığın romanlar kimliğini gizliyorlardı.Ayrıca ilk defa bir başbakan o kişilerle özel olarak görüştü.
Bunlar tabiki sizin için hiçbirşey ifade etmiyor.Boşver anlatmasamda olur.

ERGENEKON'u savunan adamla ikili sohbete girmem bu konuda ;)

Bende Sarıgül iktidar demedim zaten kişisel görüşümü belirttim. ;)

Geri