AKP:22 Temmuz'dan ders almamışlar

mehmetünlü

New member
Reaction score
0
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ekim'deki referandumun iptalini isteyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, "Neden karşı çıkıldığını çok iyi biliyoruz. Bunun nedeni millet korkusudur. CHP'nin bugün yaptığı yanlıştır. Demek ki seçimden gereken dersi almamışlar" yanıtını verdi.
AKP grup toplantısında, pazar günü yapılacak referanduma değinen Erdoğan, referanduma gitmenin milli iradeye başvurmak, bunun da doğrudan demokrasi anlamına geldiğini kaydetti. "Bugüne kadar katılımcı demokrasi kavramını ağızlarından düşürmeyenler, bugün katılımcı demokrasinin yaygın müesseselerinden biri olan referanduma ters düşüyor" diyen Erdoğan, referanduma halkın yüksek bir katılımla destek vermesini istedi.
Erdoğan şöyle devam etti: "Bundan sonra artık milletvekilleri 4 yıllığına seçilecek. Tüm çıkarılacak kanunlarda artık 367'ymiş, şuymuş, buymuş, böyle bir şey yok. 184'le bu iş yapılabilecek. Yani 184, toplantı yeter sayısı olacak. Bir de şunu bilecek; bundan sonra cumhurbaşkanını bizzat millet seçecek. Buna doğrudan demokrasiyi diyoruz. Bundan daha güzel ne olur? Kimse de bunun üzerinde spekülasyon yapmasın. İnanıyorum ki mayıs ayından beri yaşadığımız sıkıntılar, cumhurbaşkanlığı seçiminin bir daha kriz sebebi olmaması için en kesin yolun, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi olduğunu ortaya koymuştur. Krizlerin mimarı olan CHP'den, böylece çok önemli bir konuda da Türkiye kurtulacaktır."
milliyet

sende birgün ders alacan tayyip efendi hiç şüphen olmasın yani %47 dışındada bizler varız ona göre elbet millet uyanacak o oran %1 e düşek unutma şimdiden düşün napacam diye hatta

Sayın Erdoğan bir daha insanların kendi tuzağına düşmeyeceklerini bildiği için, 22 temmuz dan örnekler veriyor. Lakin insanlar öyle bir gözlerini kapatmışlar ki, açılması için zorluk görmeleri gerekiyor. Devletin satılan yerlerinden gelen ganimetle refah olmuyor.

Sayın Erdoğan bir daha insanların kendi tuzağına düşmeyeceklerini bildiği için, 22 temmuz dan örnekler veriyor. Lakin insanlar öyle bir gözlerini kapatmışlar ki, açılması için zorluk görmeleri gerekiyor. Devletin satılan yerlerinden gelen ganimetle refah olmuyor.

düşer arkadaşım düşer bu millet 2 torba kömüre oyunu satar şimdi seçim olsun gene akp ye verir 2002-2007 arasında da akp baştaydı o dönemde şehitler olmadımı...oldu borç artmadımı...arttı heryer peşkeş çekilmedimi...çekildi....seçim oldu kim başa geldi gene akp

rahip kardeş senin kadar bu milletinde kafası basıyor.kimse frmlarda nifak tohumu ekmesin.ben oyumu akp ye atmadım ama sadec ben bilirim diye de bir şey yok .saygı duyacan yada tek partili bir devlet sistemine gidecen.napalım saygı duyacaz.

Erdoğan yine bir dediğini ertesi gün unuttu !

Erdoğan seçimden önce ve sonra bas bas bağırdı propagandasını Türban ile yaptı çok sevgi değer sivil anayasasının...

Sonra 22 temmuzdan ve sonrasında ki 2.5 3 aylık sürede aynı 3 4 madde üzerinde 3 kez oynama yaptı. hepsinde çoğunlukla kabul etti. Anayasayı isveç peyniri gibi delik deşik eden Erdoğanın Amacı nedir ?

sınır ötesi hareket öncesinde halkın desteğini sınamak mı yoksa ? Yoksa sadece fuzuli bir masraf mı ?

Erdoğan bunun açıklaması yok başka... Bu refandumun açıklaması yok !

Refandumun bana göre geçerliliği yoktur. Basından takip ettiğim kadarı ile iç komisyon ve meclise gelene kadar tüm İç tüzük kuralları ihlal edilmiş ve Refandum kararı alınan metin değiştirilmiş. Buna rağmen refandum yapılmıştır...

Bu refandumun Meşrutiyeti yoktur. Bu refandum yine herzamanki erdoğan işi gibi tek ayağı sakattır !

Erdoğan yine bir dediğini ertesi gün unuttu !

Erdoğan seçimden önce ve sonra bas bas bağırdı propagandasını Türban ile yaptı çok sevgi değer sivil anayasasının...

Sonra 22 temmuzdan ve sonrasında ki 2.5 3 aylık sürede aynı 3 4 madde üzerinde 3 kez oynama yaptı. hepsinde çoğunlukla kabul etti. Anayasayı isveç peyniri gibi delik deşik eden Erdoğanın Amacı nedir ?

sınır ötesi hareket öncesinde halkın desteğini sınamak mı yoksa ? Yoksa sadece fuzuli bir masraf mı ?

Erdoğan bunun açıklaması yok başka... Bu refandumun açıklaması yok !

Refandumun bana göre geçerliliği yoktur. Basından takip ettiğim kadarı ile iç komisyon ve meclise gelene kadar tüm İç tüzük kuralları ihlal edilmiş ve Refandum kararı alınan metin değiştirilmiş. Buna rağmen refandum yapılmıştır...

Bu refandumun Meşrutiyeti yoktur. Bu refandum yine herzamanki erdoğan işi gibi tek ayağı sakattır !

Dediklerin dogru dielim, referandum sizin dediğiniz kurallar çerçevesinde ve aynı maddelerle tekrar yapılsa sizce sonuç deişirmi ??

Sonucun değişip değişmemesi önemli değil kardeşim.

erdoğan Türk Milletini inatlaşma ile çekişme kamplaşma ile vedediğim dedik astığım astık demokrasi gereği dışında yönetmektedir.

Şimdi yeni anayasaya hazır dediler. Sözde seçimden 1 ay sonra metni herkese yollayacaktı(Yollamamasını anlayabilirim malum terör olayları) ama Erdoğan sırf inatlaşma uğruna refandumu gerçekleştirmiş. Kendisinin yeni anayasayı anlatırken iki şeye vurgu yapmıştı.

1. Anayasanın askeri yeşil olduğunu sivilleşmesi gerektiğini
2. Anayasa sürekli değiştirilerek yamalı bohça ya döndüğü

Erdoğanın 2 mazereti ile aynı maddeler üzerinde 2 3 ayda 3 değişiklik yapması Erdoğnan tezat hareketlerinden biridir. Bunu izahı şudur....

Efendiler ben sizinle kafa buldum. Yeni anayasa felan yok. Bendede bu anayasayı değiştirme yetkisi var meclis koridorlarında ve anayasa metninde at koşturur canınıza okurum !

Bu gereksiz manasız refandumun ülkemin hazinesinden götürüsü nedir ?
Bu gereksiz refandumun ülke siyasetini germesinin faturasını halkımın yine 22 temmuzdaki gibi yarıya bölünmesinin faturasını kim ödeyecek ?

Kimse kusura bakmasın benim fatura ödeyecek dermanım yok...

Çünkü Erdoğan sürekli şunu sölüyor terör olayları ile ilgili...

BEDELİ NE İSE ÖDERİZ...

Biz bedelleri canımız ile ödedik...

Bu refandumu ve anayasa değişkliğini ödeyecek ne canımız var ne vergi verip bunun maliyetinin faturasını ödeyecek GÜCÜMÜZ !

ANLAŞIL DIMI ERDOĞAN ve Sonucu kutsayan arkadaşlar.

sende birgün ders alacan tayyip efendi hiç şüphen olmasın yani %47 dışındada bizler varız ona göre elbet millet uyanacak o oran %1 e düşek unutma şimdiden düşün napacam diye hatta

-teesüf ederim gerçekten bu millet %47 verdiyse bi bildği vardır ne sandın bu halkı zır cahilmi yoksa hhheheeh....

-ayrıca bu millet iki torba kömüre bi çeyrek altına tenezzül edecek kadar şerefsizmi ki oy unu satsın hheheehheheh

-cahil olmayan bi halkımız var ve eğriyi doğruyu ayırt edebiliyor merak etme hehheehh unutmaki insanların seçimleri kendilerini geleceğe taşır sen seçimlerinde doğru olursan kendin kazanırsın fazla takma kafaya

chp ile akp nin tek farkı dinl dinsiz olayımıdır eger bu dogruysa ikiside sağcı olmus olmuyormu chp neden solcuyum diyor

Geri