akp Hükümetinin (Aralık 2002- Haziran 2005 arası ) Sattıkları

turqteam

New member
Reaction score
0
>1-TAKSAN,
>2- GERKONSAN,
>3-SEKA Afyon İşletmesi ,
>4- SEKA Balıkesir İşletmesi,
>5- SEKA Çaycuma İşletmesi,
>6- SEKA Kastamonu İşletmesi,
>7- SEKA Aksu İşletmesi,
>8- SEKA Taşucu Tersane Alanı,
>9- SEKA'ya ait 4 taşınmaz,
>10- TZD Sakarya İşletmesi,
>11- THY USAŞ,
>12- TDİ Trabzon Limanı,
>13- TDİ Dikili Limanı,
>14- TDİ Kuşadası Limanı,
>15- Sümer Holding'e Ait Merinos Halı Fabrikası,
>16- SÜMER HOLDİNG'E Ait ERYAĞ,
>17- SÜMER HOLDİNG'E Ait Adıyaman İşletmesi,
>18- SÜMER HOLDİNG'e ait 117
adet taşınmaz,
>19- KBİ'ye ait 103 arsa, 89 lojman,
>20- EBÜAŞ-MEYBUZ,
>21- EBÜAŞ'a ait 54 taşınmaz,
>22- TEKEL Kaya Tuz,
>23- TEKEL'e ait 30 taşınmaz,
>24- ESGAZ,
>25- BURSAGAZ,
>26- ETİ BAKIR,
>27- ETİ GÜMÜŞ,
>28- ETİ KROM,
>29- ETİ ELEKTROMETALURJİ A.Ş,
>30- Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş,
>31- KBİ Samsun İşletmesi,
>32- KBİ 65 adet taşınmaz,
>33-DİV-HAN A.Ş,
>34- Amasya Şeker Fabrikası,
>35- Kütahya Şeker Fabrikası,
>36- SÜMER HOLDİNG'e ait TÜMOSAN,
>37- SÜMER HOLDİNG Malatya İşletmesi,
>38- SÜMER HOLDİNG Bakırköy İşletmesi,
>39- SÜMER HOLDİNG Diyarbakır İşletmesi,
>40- SÜMER HOLDİNG Çanakkale Deri İşletmesi,
>41- SÜMER HOLDİNG'E Ait 108 Adet Taşınmaz,
>42- SÜMER HOLDİNG Ortadoğu Teknopark A.Ş,
>43- SEKA Karacasu İşletmesi,
>44-
SEKA Ankara Alım Satım Binası Müdürlüğü,
>45- SEKA Ardanuç İşletmesi Varlıkları,
>46- TÜGSAŞ,
>47- TÜGSAŞ Gemlik Gübre San. TAŞ,
>48- TÜGSAŞ-İGSAŞ HİSSELERİ % 100,
>49- TÜGSAŞ Urfa Depoları arazisi,
>50- TÜGSAŞ'a ait 23 taşınmaz,
>51- İGSAŞ Kütahya Gübre Varlıkları ,
>52- TEKEL Alkolü İçkiler San. A.Ş,
>53- TEKEL'e ait 60 adet taşınmaz,
>54- TEKEL İnegöl Kibrit Fabrikası T.A.Ş,
>55- TEKEL Gemlik Sun.İp.Mües. T.A.Ş,
>56- TEKEL Tuzluca Tuzlası,
>57- TEKEL Sekili Tuzlası,
>58- EBÜAŞ Samsun Soğuk Hava Deposu,
>59- EBÜAŞ Manisa Kombinası,
>60- EBÜAŞ Manisa Arsası,
>61- EBÜAŞ'a ait 101 adet Taşınmaz,
>62- TDİ ANKARA FERİBOTU,
>63- TDİ Samsun Feribotu,
>64- PETKİM 2adet taşınmaz,
>65- TEDAŞ 1 arsa, 1 adet trafo binası,
>66- TEDAŞ 1 adet taşınmaz,
>67- ATAKÖY
Turizm A:Ş,
>68- ATAKÖY Otelcilik A:Ş,
>69- ATAKÖY Marina Ve Yat İşletmesi,
>70- SÜMER HOLDİNG Beykoz İşletmesi,
>71- SÜMER HOLDİNG İstanbul İmar LTD.ŞTİ,
>72- SÜMER HOLDİNG 2 adet Taşınmaz,
>73- TDİ Karadeniz Gemisi,
>74- TEKEL Kristal Tuz Rafinerisi,
>75- TEKEL Kağızman Tuzlası,
>76- TEKEL'e ait 49 adet taşınmaz,
>77- TÜPRAŞ 2 adet taşınmaz,
>78- TDİ 1 Adet Taşınmaz,
>79- SEKA 5 Adet taşınmaz,
>80- KÖY HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (Tasfiye Edildi),
>81- SSK Hastaneleri (Tasfiye Edildi),
>82- SSK Eczaneleri (Tasfiye Edildi),
>82- SEKA Kocaeli Fabrikası ve arsası
>
>AKP'nin SATMAK ÜZERE OLDUĞU ve 2005 YILINDA SATMAK İSTEDİKLERİ
>1-Sümer Holding Sarıkamış İşletmesi, Sümer Holding Bergama Pamuk
>İpliği Fabrikası,
>2-Sümer Holding Sivas Dokuma Fabrikası,
>3-
Sümer Holding Manisa Pam. Men. A:Ş,
>4- Sümer Holding Makine Ve Teçhizat,
>5- Sümer Holding 32 Adet Taşınmaz,
>6- TÜGSAŞ Samsun Gübre Sanayi A.Ş,
>7- Tekel 5 Adet Taşınmaz,
>8- Araç Muayene İstasyonları 1. Bölge,
>9- DSİ ERCİYES Sosyal Tesisi,
>10-Bayındırlık Ve İskan Bakanlığı ERCİYES Sosyal Tesisi,
>11- Karayolları ERCİYES Sosyal Tesisi,
>12-TEKEL Sigara Fabrikaları,
>13-TEKEL Sigara Fabrikalarına Ait Taşınmazlar,.
>14-TEKEL Puro Fabrikaları,
>15-TEKEL Alkol İşletmelerine Ait Taşınmazlar,
>16- Tercan Ayakkabı İşletmesi,
>17-TCDD Mersin Limanı,
>18-Adapazarı Şeker Fabrikası,
>19-Ereğli Demir Çelik Fabrikası,
>20-İskenderun Demir Çelik Fabrikası,
>21-Ereğli Limanı,
>22- İskenderun Limanı,
>23-Yarımca Limanı,
>24- Yarımca Porselen Fabrikası,
>25- Romanya'daki
Silisli Sac Fabrikası,
>26- Divriği Demir Madeni,
>27- Hekimhan Demir Madeni,
>28- Kırıkkale Çelik Çekme Boru Fabrikası,
>29- BORÇELİK,
>30-TÜPRAŞ, (satıldı)
>31- PETKİM,
>32- TÜRK TELEKOM, (satıldı)
>33- KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI,
>34- TÜGSAŞ Toros Gübre Fabrikası,
>35- TÜGSAŞ Tekirdağ, Tarsus, Fatsa Depoları,
>36- Seydişehir Eti Alüminyum A.Ş,.
>37- OYMAPINAR BARAJI,
>38- ETİ Alüminyum'a Ait Madenler,
>39- Emekli Sandığı Ankara Emek İşhanı,
>40-Emekli Sandığı İstanbul Hilton Oteli.
>
>ÖZETLE: MİLLİ EKONOMİMİZİN TEMEL TAŞLARI, ULUSAL VARLIKLARIMIZ...

evet arkadaşllar a.k.p bu kadar satdığı mallardan elde eddikleri toplam gelir 19.8 milyar dolar
Erbakan Hocam 1996 hiç bir şey satmadan tam 31 milyar dolar kaynak sağlamışdı işde aradaki gömlek varkı

bunlar TÜRKİYE CUMHURİYET'ini satıyor arkadaş.... uyuma!!! uyandır artık kendini ve cevrendekileri

Daha ßunLar 2005 arasi satiLanLar ßugün 11 Mart 2007 ßi ßu kadarı daha gitti.. Satin Satin gün geLir ßizde Sizi satariz..

bu konuların bu sitede işi ne anlayamadım

kardeş bizim ne işimiz varsa onlarında o işi var eğer yakında vatan satılırsa bi sitemiz bile olmıcak al bayrağa imrenerek "way bea, ne günlerdi ,daha gençtim o zamanalar . . ." demek istermisin

Satmaktan kastınız özelleşmekmi? Peki AK Parti hükümetinin IMF'e olan borcların ne kadarını kapattığının listesi varsa onuda yayınlarmısın? Veya hükümete gelmeden önceki ekonomik kriz çizelgesiyle şu andakini? Veya TL'den atılan 6 sıfırın bize kazandırdıklarını?

hiç borç ödenmedi ki, hep borç alındı, borç alındı, borç alındı...

CasperBjK' Alıntı:
Satmaktan kastınız özelleşmekmi? Peki AK Parti hükümetinin IMF'e olan borcların ne kadarını kapattığının listesi varsa onuda yayınlarmısın? Veya hükümete gelmeden önceki ekonomik kriz çizelgesiyle şu andakini? Veya TL'den atılan 6 sıfırın bize kazandırdıklarını?

Bunların yaptığı özelleştirme değil "güzelleştirme" sattıkları işletmelerin neredeyse tümü faaliyetine son verdi satın alanlar bu işletmelerin gayrimenkul ve iş malzemelerini satarak verdikleri paranın 3-4 mislini geri aldılar geride kalan tonla işsizde cabası.İmf ye ödediği para 15 milyar dolar devlete yüklediği borç 200 milyar dolar :D ne güzel borç ödemişler değil mi.Tl den 6 sıfır attılar ne değişti eskiden 100 milyon kazanan şimdi 100 lira kazanıyor.ekmeğe 350.000 lira ödüyordun şimdi 35 kuruş ödüyorsun ilerleme ekonomide yaşattığı kolaylık ne acaba sorması ayıp? 6 sıfır altıldıda senin cebine daha fazla para mı girdi.

Gören de hepinizi ekonomist zannedecek, ben değilim, iddia da etmiyorum. Öyle uzaktan konuşması kolay, madem çok istiyorsunuz onların tekerine çomak sokmayı, madem bu kadar seviyosunuz vatanınızı, madem bu kadar istiyorsunuz vatanınızı kurtarmayı, gidin aday olun, milletvekili olun, siyasetçi olun. Sizi tutan mı var ? Oy vermeyen namerttir. Kurtarın ülkeyi, bi de sizi görelim, IMF borçlarını kapatın, faizleri yarıya indirin, memurun maaşını 5 bin ytl yapın, işsizliği bitirin, asgari ücreti 1.500 ytl'ye yükseltin, Ülkemizin sorunlarını iki günde çözün bakalım. Öyle uzaktan konuşması kolay.

o özelleştirdikleri yerden bide bizim memlekette vardı niye özelleştirdiler fabrika zara yapıyordu ne kar işçi varsa yatıyordu oturduğu yerden 1750 milyon para alıyorlardı özel sendikalıları sabahtan akşama kadar çalıştırıyorlar 350 milyon para veriyorlardı nerde adelet en iyisini yaptılar ama bazı sektörleri özelleştirmeklede yalnış yaptılar.

osiris_cemo' Alıntı:
Bunların yaptığı özelleştirme değil "güzelleştirme" sattıkları işletmelerin neredeyse tümü faaliyetine son verdi satın alanlar bu işletmelerin gayrimenkul ve iş malzemelerini satarak verdikleri paranın 3-4 mislini geri aldılar geride kalan tonla işsizde cabası.İmf ye ödediği para 15 milyar dolar devlete yüklediği borç 200 milyar dolar :D ne güzel borç ödemişler değil mi.Tl den 6 sıfır attılar ne değişti eskiden 100 milyon kazanan şimdi 100 lira kazanıyor.ekmeğe 350.000 lira ödüyordun şimdi 35 kuruş ödüyorsun ilerleme ekonomide yaşattığı kolaylık ne acaba sorması ayıp? 6 sıfır altıldıda senin cebine daha fazla para mı girdi.

Hangi malzemelerini sattılar allah aşkına. Turk Telekom özelleşti konuştuğun telefona zammı geldi? Aksine özelleştiği için rekabet ortamından dolayı hizmeti daha ucuza alıcaksın. Ama özelleşmeseydi bu sefer rutin zamlar Ak Parti'nin suçu olurdu dimi? IMF'e olan borç şu kadar devlete yüklediği borç bu kadar diyosun peki neye dayanarak? Ben direk maliye bakanının ağzından dinledim istatistiği ya sen nerden dinledin? He paradan 6 sıfır atıldıda ne oldu 350.000 TL olan ekmek 35 YTL oldu bişi değişmedi diyosun. Kardeş 1 doların karşılığı 1 Milyon Liranın üzerindeydi şimdi 1 Dolar = 1.4 YTL! Buda = paranın değeri bir anda yükseldi. KapiŞ?

CasperBjK' Alıntı:
Hangi malzemelerini sattılar allah aşkına. Turk Telekom özelleşti konuştuğun telefona zammı geldi? Aksine özelleştiği için rekabet ortamından dolayı hizmeti daha ucuza alıcaksın. Ama özelleşmeseydi bu sefer rutin zamlar Ak Parti'nin suçu olurdu dimi? IMF'e olan borç şu kadar devlete yüklediği borç bu kadar diyosun peki neye dayanarak? Ben direk maliye bakanının ağzından dinledim istatistiği ya sen nerden dinledin? He paradan 6 sıfır atıldıda ne oldu 350.000 TL olan ekmek 35 YTL oldu bişi değişmedi diyosun. Kardeş 1 doların karşılığı 1 Milyon Liranın üzerindeydi şimdi 1 Dolar = 1.4 YTL! Buda = paranın değeri bir anda yükseldi. KapiŞ?

Puhahahhaha kardeş sen vallahi billahi üzerinde tez hazırlanacak ekonomik birikime sahipsin yahu Yazdıklarından 1 tanesi dahi doğru değil.:D

Türk telekom özelleşti zam mı oldu diyosun dünyadan haberin yok daha bu ay gömdüler zammı :D yapılan hesaplamalara göre Türk(arap)telekom 720 milyon dolar ek zam yaptı hemde indirim yapıyoruz diyerek uyuyusan uyandırayım seni.

Benim söylediğim rakamlarda DİE nin (Devlet istatistik kurumunun) Yani senin maliye bakanında aynı rakamları söylüyor.Ama sen yanlış algılamış olabilirsin.

1 dolar 1.400.000 tl idi şimdi oldu sana 1.40 ne farkı var :D Kardeşim bırak ya :D 2 gram bilmiyosun gelmiş bana ekonomi öğretmeye kalkıyosun.Bilmiyosan bile birazcık kendini geliştir.Oku öğren "bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp".

CasperBjK' Alıntı:

akıl akıl gel bana takıl :durdurun

Sen AKP döneminde Türkiye'nin borçlarının ne kadar arttığını biliyor musun Casper BJK kardeş?IMF'ye olan borç azaldı ama iç borçlar dağ gibi arttı ve AKP hâlâ milleti keriz yerine koyuyor siz de inanıyorsunuz.Yazık bu ülkenin geleceğine valla.Ekmek fiyatını göstereceğine git diğer malların fiyatına bak her şey ateş pahası ayrıca Telekom yine bindirmeye hazırlanıyor bilgilerine sunulur.Şunu da unutma ki bu ülkede bazı kurumların mazisi var bi gecede oluşmuyor bu birikimler.Biraz da BİZ alalım yabancıların varlıklarını bakalım n'oluyor onların "küresel" sistemlerine,feryadı basarlar.

Geri