AKP, içkiye zam yaptı!

GebzeLi

Altın Üye
Reaction score
0
İçkiye ÖTV zammı geldi
2011 bütçesinde içkide vergi artışı yapılacağının sinyalini veren Hükümet, beklenen zammı yaptı ve bugünden itibaren geçerli olmak üzere asgari maktu vergi oranlarını artırdı.

090331-Alkol-HM.widec.jpg

ntvmsnbc ve Ajanslar

Güncelleme: 01:49 TSİ 28 Ekim. 2010 Perşembe

ANKARA - Maliye Bakanlığı’nın, içkilerden alınan özel tüketim vergisinde bu yıl içinde artışa gideceği açıklamasının yapıldığı gün, vergi artışı geldi.

2011 bütçesinde içkide vergi artışı yapılacağının sinyalini veren Hükümet, beklenen zammı yaptı ve bugünden itibaren geçerli olmak üzere asgari maktu vergi oranlarını artırdı.

İiçki türlerine göre değişen artışlar, birada litre başına yüzde 26; rakı, cin, votka ve likörde yine litre başına yüzde 30 oldu. (2009’un son ayında rakıya yapılan zam yüzde 10’du. Son artışla, 70'lik rakının fiyatının 40 lira sınırına dayanması bekleniyor.)

Kaynak: İçkiye ÖTV zammı geldi - Ekonomi Gündemi- ntvmsnbc.com

Asgari ücrete de bu oranlarda ZAM bekliyoruz sayın başbakanım.

içki ve sigaraya yapılan zammı herzaman desteklerim

içki ve sigaraya yapılan zammı herzaman desteklerim

Al işte... Mantığın yerlerde süründüğü bir cümle...

Bağımlı olan insanlar zaten bırakmaz sen ne kadar zam yaparsan yap.. Çocugunun rızkından kısar genede alır.. Ama umrunda değil ki senin.. Zaten dinen yasak arkadaşta müslüman!! ya ondan destekliyor.. Eğitim verelim ya da insanları bırakmaya teşvik edelim demiyor zam yapalım hem günahta zaten kolay yoldan çıkarız işin içinden diyor.. Dİyorum ya mantık falan yok zaten cümlesinde...

Sigara üreticileri bile illallah etti Türkiyedeki zamlardan.. Yersiz yersiz zam yapılıyor.. Bazılarına göre ekonomisi iyi giden Türkiye bir türlü maaşlarda göremiyor zammı... Ben desteklemiyorum zammı falan.. ZAten doğuda kontrol falan yok bütün paralar kaçak sigara ve alkole dolayısıyla pkkya gidiyor.. Devlette acısını batıdan çıkarıyor..

sigaraya zam yaptılar her tarafta kaçak sigara satan adamlar türedi ne yaptıkları belli diil adamlar sigara diye her şeyi satıyolar şimdi sıra içkiye geldi ne olur bilmem artık

Bence siz Akp'nin yaptığı herşeyi destekliyorsunuz ;)

Sen mantığın yerlerde süründüğü cümleleri tespitten sorumlu devlet bakanı mısın ? Üyelerin fikirlerini aşağılama hakkını sen kimden aldın ?

Bağımlı olan insanlar zaten bırakmaz sen ne kadar zam yaparsan yap.. Çocugunun rızkından kısar genede alır.. Ama umrunda değil ki senin.. Zaten dinen yasak arkadaşta müslüman!! ya ondan destekliyor.. Eğitim verelim ya da insanları bırakmaya teşvik edelim demiyor zam yapalım hem günahta zaten kolay yoldan çıkarız işin içinden diyor.. Dİyorum ya mantık falan yok zaten cümlesinde...

Sigara üreticileri bile illallah etti Türkiyedeki zamlardan.. Yersiz yersiz zam yapılıyor.. Bazılarına göre ekonomisi iyi giden Türkiye bir türlü maaşlarda göremiyor zammı... Ben desteklemiyorum zammı falan.. ZAten doğuda kontrol falan yok bütün paralar kaçak sigara ve alkole dolayısıyla pkkya gidiyor.. Devlette acısını batıdan çıkarıyor..

Al işte, saçma sapan bir yorum ! desem çok da yanıltıcı olmaz sanırım.

Nokta.

Çocuğun rızkından kısacak kadar düşmüşse o kişi bence insanlığını kaybetmişdir...

Sen mantığın yerlerde süründüğü cümleleri tespitten sorumlu devlet bakanı mısın ? Üyelerin fikirlerini aşağılama hakkını sen kimden aldın ?

Nokta.

Komik çocukk....

Çocuğun rızkından kısacak kadar düşmüşse o kişi bence insanlığını kaybetmişdir...

İşte zam yapmakla adamın insanlığı geri gelmiyor.. Siz diyorsunuz ki adam zaten insanlıgını kaybetmiş bide zam yapalım ya birine zarar verir hapse girer ya da kendini vurur bizde kurtuluruz.. E o zaman yapın 100 lira zam komple kurtulalım.. O yüzden diyorum ya zam çare değil. Zaten yazdıgım gibi devletin amacı hadi sigarayı alkolü bıraksınlar falan değil. Maksat daha çok vergi gelsin.. Doğunun açıgını kapatmak.. Nasıl kaçak elektrik bizim faturalara yansıyor buda öyle...

İnsanlık bagımlı insanın zaafları ile degil
Bagımsız insanın fikirleri ile ölçülür.

aLKOL ve sigaraya yapılan zammı hangi mantık ve ekonomik göstergelerin sonucu ile yapıldıgını açıklamayan zihniyeti makul kabul edip bağımlı insanın bu bağımlılığının getirdiği zaaflar nedeniyle davranışlarına devam edeceği yorumunu yapan insan hakkında yorum yapmak zayıflığı ise ayrı bir düşünce sisteminin ürünüdür.

4. mURAD bile engel olamadı bagımlıya

adı üstünde bağımlı . Ve bu yasaklar zamlar ile değil tedavi ile istendik davranışlar edinir.

Eğer alkol ve sigaraya yapılan zamlar günümüz tarım ve sanayi giderlerinde ortaya çıkan maliyetler ile orantılı olarak yapılıyorsa amenna

ancak

Kasten yapılıyorsa o zaman art niyet vardır ..

aRT niyete ortak olup destek verende art niyetlidir....

Madem tarımsal ve sanayi sektöründe maliyet girdilerinde bir artış var diğer ürünlerede yansımalı...

Yok eger girdilerde artış yok sadece vergi zammı yapılıyor gelirleri yükseltmek için neden tek taraflı yapılıyor.

Bence siz Akp'nin yaptığı herşeyi destekliyorsunuz ;)

Ne aLakası var ben içki içmeyen biri oLarak arkadaşLarımda zamlanırsa beLki imez düşüncesiyLe destekLedim bunu çünkü en iyi arkadaşlarım içiyo acıyorum

Ne güzeL oLmuş :) Çeşke daha çok zam yapılsa da millet almasa artık bu malları :)

Ne aLakası var ben içki içmeyen biri oLarak arkadaşLarımda zamlanırsa beLki imez düşüncesiyLe destekLedim bunu çünkü en iyi arkadaşlarım içiyo acıyorum

Arkadaşlarının cebinden fazla para çıkmasını istermisin?
Bağımlı insan içer, zam gelse de içki/sigara kalitesini düşürür yine içer adı üstünde BAĞIMLI bunun önüne bu şekilde geçilemez. Hükümetin de bıraksınlar amaçlı zam yaptığını düşünmüyorum. İnsana gülerler :smile:

Bağımlı olan insanlar zaten bırakmaz sen ne kadar zam yaparsan yap.. Çocugunun rızkından kısar genede alır.. Ama umrunda değil ki senin.. Zaten dinen yasak arkadaşta müslüman!! ya ondan destekliyor.. Eğitim verelim ya da insanları bırakmaya teşvik edelim demiyor zam yapalım hem ..

bilip bilmediğiniz halde ezber cümlelerle hemen hüküm vermeyi kesin artık

ben de yıllarca sigara içtim bir defa bıraktım sonra başladım yaklaşık 1,5 yıl önce yine bıraktım şimdi eğer tekrar başlamıyorsam sebebi sigara fiyatlarının yüksek olması benim içtiğim sigara 5.5 TL olmuş ve bu meblağ benim tekrar sigaraya başlamayışımda caydırıcı oluyor fiyat daha yüksek olursa caydırıcılık okadar artar

pavlovun klasik koşullanmacıları gibi her olaya inan inanmayan penceresindn bakmayın

Evet dademin maLibu aLırken farkettım bende zammı.. Sigaraya zam aLkoLe zam.. Artık dıyecek bısey buLamıyorum..Kahretsın..!!

Kimsenin şahsi zevklerine karışılmamalı bence zevkler ve renkler tartışılmaz. Dinimiz zinayıda yasaklıyor. AKP karıyada zam yapsın o zaman :D .. Karaköy'ü neden kapatmıyor? :)
:p

Geri