Akp ile bdp bir elmanın iki yarısı

aysunnnn

New member
Reaction score
0
Hürriyet yazarı Yalçın Doğan, AKP ile BDP’nin rol icabı zaman zaman atıştıklarını, aslında bir elmenın iki yarısı olduklarını, BDP’nin kritik süreçlerde hep AKP’nin yanında olduğunu yazdı.
Yalçın Doğan’ın bugünkü yazısının “Büyük anlaşma: Kürtlerden ‘Evet’” başlıklı bölümü şöyleydi:

“DEVLETTEN birilerinin İmralı ziyareti Apo’nun iki işaretiyle sonuçlanıyor. En yalın haliyle:
1- Referandum sonrasına kadar ateşkes.
2- Referandumu boykot yanlış, referandumda evet demek gerek.
Gerisi ayrıntı. Bayılıyorum şu yorumlara. PKK aslında ateşkes kararı ile adamlarını geri çekmiyor, biz çatışma yerimizdeyiz, sadece ateş etmeyeceğiz, diyormuş. Bu ateşkes değil, eylemsizlik kararı imiş. Ne demekse.
Apo ile anlaşmanın zamanlaması çarpıcı. Referanduma giderken çatışma yok, ölüm yok. Türkiye sanki gül bahçesi.
Apo’nun ateşkes kararına katkısı büyük. BDP’nin boykot kararını ortadan kaldırmasına önayak olması gibi.
Bu hafta sonunda Diyarbakır’da BDP “Demokratik Toplum Kongresi” adı altında referandumu tartışacak. Başlangıçta referandumu boykot kararı alan BDP, şimdi “evet’e” yatmaya hazırlanıyor.
Referanduma kadar terör yok, oylamada evet, daha ne olsun. Peki, bu iki büyük kıyak karşılığında AKP ne veriyor?
Kürtler Tayyip Erdoğan’ın 3 Eylül’de Diyarbakır’da yapacağı mitingi bekliyor. Orada ondan yeni sözler bekliyor. Örneğin, Terörle Mücadele Yasasında değişiklik, örneğin seçim barajının düşmesi, örneğin terörün sona ermesi için hükümetin AKP ile BDP bir elmanın iki yarısı. Rol icabı zaman zaman atışmaları normal. Kritik süreçlerde BDP her zaman AKP’nin yanında. Şimdi olduğu gibi.”
http://www.odatv.com/n.php?n=akp-ile-bdp-bir-elmanin-iki-yarisi-2008101200

Olaylara şöyle göz atalım :
1 ) AKP Referandum'a Evet diyecek bir insanı bile kazanma peşinde. Bu yola resmen kellesini koymuş ( 80.000 kişinin umresini engelleme cüretini bile gösterdi.)
2 ) pkk itleri ve apo iti devletle görüştük diyorlar.
3 ) Akabinde azan itler özerklik istiyor. Bunu baydemir , demirtaş ve öcalan itoğlu it topluluğu defalarca söylüyor.

Bu ne demektir ? bdp dolayısı ile pkk ile masaya oturdu.Herşeyden evvel bu itler Evet ya da Hayır oylarını AKP'nin tutumuna göre vereceğini apaçık gösterdi. Tabiiki Evet demeleri karşılığında zamanla istediklerinin yapılacağı söylendi. Şuraya bak arkadaş ya... Yazıklar olsun diyorum

bu apo iti orda yaşaması için kim hayatta bıraktı önce bana bu söyleyin bu bir

bu yaşaması garanti edip bu adamın (adam demeye dilim varmıyor ) orda durmasına zamanında izin veren zihniyetin bu tür planları yapılmadı mı sanıyorsunuz siz adamlar herseyi düşündü ülkeyi karsıtırmak için bir koz olarak onu oraya koydular buda 2

gelelim 3cü maddeye
ben birine düşman olsam parti olarak bende aynısı yapardım anlaştım derdim şunu yaptım bunu yaptım derdım akp döneminde en cok destgin verildigi dönem doğuya izmire 40 km uzaklıktaki köylere verilmein destek oraya verildi adamlarda bana eleman gelmiyor diye nice yalanlar üretiyorlar

bu apo iti orda yaşaması için kim hayatta bıraktı önce bana bu söyleyin bu bir

bu yaşaması garanti edip bu adamın (adam demeye dilim varmıyor ) orda durmasına zamanında izin veren zihniyetin bu tür planları yapılmadı mı sanıyorsunuz siz adamlar herseyi düşündü ülkeyi karsıtırmak için bir koz olarak onu oraya koydular buda 2

gelelim 3cü maddeye
ben birine düşman olsam parti olarak bende aynısı yapardım anlaştım derdim şunu yaptım bunu yaptım derdım akp döneminde en cok destgin verildigi dönem doğuya izmire 40 km uzaklıktaki köylere verilmein destek oraya verildi adamlarda bana eleman gelmiyor diye nice yalanlar üretiyorlar

kim hayatta bırakacak tabi ki gökkuşağı koalisyonu.tabi ki bunun içinde akp lilerde var

koz olarak oraya koydular vs vs ama dsp mhp zamanında apo iti türkiye tarafından koz olarak kullanıldı.terör olayları durduruldu.o 3.5 yıllık süre içinde kaç eylem var kaç şehit var iyi araştırın.

apo bir koz evet .zamanında bizim kozumuzdu akp zamanında ise verilen tavizler ile tamamen bu koz elimizden kaçırıldı

Zaten ABD ancak bu kadar taviz verebilecek bir kişi arıyordu onu da resmen saati kurar gibi kurdu ve bu ülkenin başbakanı yaptı. Yok gömlek değiştirmişler de yok kefenleriyle yola çıkmışlar da. Bunlar o kefenleri düşünseler , o itlere bu kadar taviz vermeden önce iki kere düşünürlerdi. Bir gün bu kefeni giydiğimizde o kadar kan döken aslan parçaları bizden hesap sormayacak mı diye düşünürlerdi.

Elamnın iki yarısı ama nedense hep birbirlerine küfrediyorlar hep karşı taraflarda yer alıyorlar ve hep çatışma halindeler..

Ama bi bakıyosun CHP ve MHP ile her zaman kolkola el ele göğüs geriyorlar her derdi hükümeti püskürtüyorlar.

Bu nasıl iş bende anlamadım ya bu yazarlar kör yada halk.?

kim hayatta bırakacak tabi ki gökkuşağı koalisyonu.tabi ki bunun içinde akp lilerde var

koz olarak oraya koydular vs vs ama dsp mhp zamanında apo iti türkiye tarafından koz olarak kullanıldı.terör olayları durduruldu.o 3.5 yıllık süre içinde kaç eylem var kaç şehit var iyi araştırın.

apo bir koz evet .zamanında bizim kozumuzdu akp zamanında ise verilen tavizler ile tamamen bu koz elimizden kaçırıldı

apo bizim kozumuz olmadı hiçbir zman neden olmadı bu adamı canlı bırakması isteyen bizim iç dinamiklerimiz degildi dısarıdan öyle emir geldi içeride uyguladı yani bu adam biliyordu bize geldiginde canı kalacagını o yüzden bu adam koz olmaz bize hiçbir zman

Geri