AKP medyasının "MHP Kurucular Kurulu" yalanı

aysunnnn

New member
Reaction score
0
Bugün yandaş ajans kaynaklı bazı gazetelerde ve haber sitelerinde yer alan "MHP Kurulucular Kurulu üyeleri Evet dedi." şeklindeki haberde ismi geçen isimler haberi yalanladı.

--------------------------------------------------------------------------------

ETİKHABER/ÖZEL

12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleşecek referanduma sayılı günler kaldı. AKP bu referandum sonucunu "EVET" yapabilmek için her yola başvuruyor. Yalan, iftira, siyasi tezgâh, şantaj AKP'nin propaganda sistemini şekillendirmektedir. Bugün yandaş ajansların kaynaklığında bazı gazetelerde ve haber sitelerinde yer alan "MHP Kurulucular Kurulu üyeleri Evet dedi." şeklindeki haberde buna bir örnektir. AKP'nin organize ettiği ve MHP ile hiçbir bağı kalmamış bazı kişilerin yaptığı açıklamada imza atanlar diye ismi geçenlerden EtikHaber olarak görüştüğümüz Hayrettin Başeğmez, Ahmet Özsoy, Mehmet Küçükince, Ali Sağır, Mehmet Gümüştaş böyle bir açıklama ile hiçbir ilgilerinin olmadığını ve kesinlikle imza vermediklerini bildirmiştir. Bu kişiler diğer ismi geçen birçok kişinin de AKP'nin Anayasa Değişikliği oyununa düşmeyeceğini ve onlarında bilgisinin olmadığını söylemişlerdir. EtikHaber

Etikhaber'in görüştüğü bu isimlerin ortak düşüncesi "Hiçbir Türk milliyetçisi, MHP'li, Ülkücü AKP'nin kendi kurtarmak için yapmaya çalıştığı Anayasa Değişikliğine destek vermez." yönündedir. EtikHaber

Kendi isimlerini kullanarak AKP'ye payanda olmaya çalışanlara büyük öfke duyan Hayrettin Başeğmez, Ahmet Özsoy, Mehmet Küçükince, Ali Sağır, Mehmet Gümüştaş hukuk yoluyla da bunlara gereken dersi vereceklerini söylediler.

Yazılı açıklama da yapan Mehmet Küçükince su sözlere yer verdi:

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Temmuz 1983 ilk kurucu üyelerindenim. 50 yıldır çizgimde hiç değişiklik olmadı. Türkiye sevdalısı olup, yurdumuzun bölünmez bütünlüğüne ve bayrağımıza hep sahip çıktım. Nesillerim de aynı duyguyu yaşamaktadır. Durum böyle olmakla beraber; kendisini sevmediğim çizgisini tasvip etmediğim Ramiz Ongun, 06/09/2010 tarihinde çeşitli haber sitelerinde kendisine koltuk değneği olarak beni de işaret etmiştir. Bir kere belki yüzünü Tercüman Gazetesinde genel koordinatör iken 19-20 yıl önce gördüğüm şahsın benimle sanki müşterek hareket etmişiz gibi evet bezirganlığına çıkması her türlü vicdan ve ahlak kurallarına aykırılık teşkil etmektedir. EtikHaber

Bu esef verici durumun tarafınızdan bilinmesinde fayda mülahaza ettiğimi, maksadını aşan bu keyfi durumun benimle ilgisi olmadığını ifade eder, saygılarımı sunarım.(İST.06/09/2010)

Not: Görüşüme göre, diğer kurucu arkadaşların da bu emrivaki durumdan haberleri yoktur. EtikHaber

Yeminli Mali Müşavir
Mehmet KÜÇÜKİNCE

Trabzon'da MHP'nin kurucu üyelerinden Ali Sağır, "Bu tam bir yalan" diyerek tepki gösterdi.

Trabzon'da MHP'nin kurucu üyelerinden Ali Sağır, "Bu tam bir yalan" diyerek tepki gösterdi. EtikHaber

Sağır yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: "MHP Türkiye'nin gerçeğidir. MHP önce milletim diyen bir anlayış partisidir. MHP önce milletim diyen bir anlayışın partisidir. Böyle bir partinin kurucusu ve mensubu olmaktan gurur duymaktayım. Ülkücüler, idealleri uğruna mensup oldukları millete hizmet uğrunda her türlü çileye rıza göstermiştir, karşılığında hiç kimseden beklentiye girmemişlerdir. Ülkücülük, disiplin, saygı ve itaat gerektirir. Ülkücü, asla başkalarının payandası olmaz, ülkücü için vatanın birliği, milletin bölünme bütünlüğü en önde gelen unsurdur. Ülkücü fikirde hür, emirde itaatkardır. "MHP'de Evet depremi" adı ile yayınlanan ve 16 MHP kurucusunun referandumda Evet diyeceği söylenen haberde MHP kurucusu olarak benimde adım yer almaktadır. Partinin kurucuları partinin üstünde değil, emrindedirler. Bu bildiriye adımı koyanlar benim bilgime başvurmamışlardır. Bu bildirinin doğru olduğu da meçhuldür. Bu da gösteriyor ki Evetçiler her yolu mübah saymaktadırlar. Bunları şiddetle kınıyorum. EtikHaber

Trabzon ve Türk kamuoyuna MHP'nin kurucu üyesi olarak bu anayasa değişikliğindeki tuzakları görerek, bala enjekte edilmiş zehirden bu milleti korumak için 12 Eylül'de bu anayasa değişikliğine HAYIR diyorum. Bütün ülküdaşlarımı, Trabzonluları ve aziz milletimizi hayırda birleşmeye çağırıyorum" EtikHaber

MHP kurucular kurulu üyesi Gümüştaş'tan Yalanlama

Bazı ulusal ve yerel medyada çıkan Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Kurucular Kurlu üyeleri de referandumda evet diyor haberi üzerine bir açıklama yapan MHP kurucular kurulu üyesi Mehmet Gümüştaş yapılan açıklamaların ahlaksız ve yanlı olduğunu söyleyerek bizlerin görüşü alınmadan yapılan etik olmayan bir açılamadır. Bu haberi yapan ve yaptıranlardan yasal yolardan hesap soracağını da belirten Gümüştaş 12 Eylül Referandumunda Hayır oyu vereceğini açıkladı. EtikHaber

Hayrettin Başeğmez'in yazılı açıklaması

Muhtelif gazete ve televizyonlarda yayımlanan haberlerde, MHP Kurucular Kurulu Üyelerinin bir kısmının ki benim adım da içinde zikrediliyor, referandumda evet diyecekleri ileri sürülmektedir. EtikHaber

Yıllarını Ülkücü Hareket içinde geçirmiş ve MHP-MP-MÇP ve adı değiştikten sonra yine MHP'de siyasi faaliyette bulunmuş biri olarak, hiçbir kişi ve kuruluşa referandumda evet diyeceğime dair bir beyanda bulunmadım. Herhangi bir dostuma arkadaşıma da böyle bir ifadede bulunmadım. Yazılan haber doğrudan doğruya masa başında yazılan uydurma yalan bir haberdir. Kendilerine Müslüman süsü veren bu yalancıları, sahtekarları nefretle kınıyorum.

Bu vesile ile açıklamak isterim ki referandumda oyum bin defa "hayır"dır.

Ramazan Bayramınızı kutlar "Hayır"lara vesile olmasını dilerim.

Emekli Alb. Hayrettin Başeğmez

AKP medyasının "MHP Kurucular Kurulu" yalanı - EtikHaber - Doğru Haberin Adresi

ÖZSOY; HAYIR OYU VERECEĞİM

MHPKurucu Üyesi ve Eski Milliyetçi Muhafazakar Partisi Genel Başkanı Ahmet Özsoy;
Özsoy; Hayır Oyu Vereceğim

DAVA AÇACAĞIM
6 Eylül’de, MHP’nin Kurucular Kurulu’nun toplandığı ve bu toplantı sırasında evet oyu verilip, bu toplantıya katılanlar arasında MHP Kurucu Üyesi Ahmet Özsoy’un da isminin geçtiğini ve Eski Genel Başkan olarak, böyle bir toplantıdan haberi olmadığını dile getirerek “Herhangi bir şekilde bu toplantıya katılan arkadaşlarla uzaktan yakından hiçbir şekilde irtibatım olmamıştır, bu konu hakkında dava açacağım” dedi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde konu ile ilgili bir basın toplantısı yapan MHP Kurucu Üyesi Ahmet Özsoy, referandumda partinin görüşleri esas olduğunu ve halkoylamasında hayır diyeceğini ifade ederek “İhtilal sonrası, 1983 yılında parti kurucusu oldum, genel başkanlık yaptım ve o günün sıkıntılarını yaşadığım gibi, 12 Eylül Anayasası’nın da değiştirilmesini istiyorum. AKP’nin yaptığı gibi karşı dayatmalı bir anayasa istemediğim için anayasanın büyük bir uzlaşma içerisinde hazırlanması gerekir” dedi.
12 Eylül yaklaştıkça AKP’nin heyecanlı ve telaşlı olduğunu, kaybedeceklerini anlayınca daha da hırçınlaşıp, bu korkunun yaptıkları yanlışların hesabını vermekten geçtiğini dile getiren Özsoy “RTÜK ve YÖK’te yaptıkları işgal hareketini Yüksek Mahkemelerde yapmak istiyorlar. Demokrasi’nin olabilmesi için yasamanın, yürütmenin ve yargının birbirine hükmetmemesi lazım.AKP zihniyeti yaptıkları yanlışlardan kurtulmak için, RTÜK’te ve YÖK’te olduğu gibi yargıyı denetim altına almak istiyor. Tüm bu endişelerimden dolayı halkoylamasında Anayasaya hayır oyu vereceğim” diyerek sözlerini tamamladı.

Özsoy; Hayır Oyu Vereceğim | Güncel | Mersin İstikbal

mhp de evet depremi adlı haberi veren ve o haberde mhp nin içinde çatlak olduğunu iddia edenler ...

nerdesiniz ???

yalan haberleriniz gibi olayların gerçek yüzü ortaya çıkınca sizlerde yalan oluyorsunuz.hani nerdesiniz ???

Geri