AKP o marştan "Atam izindeyiz"i çıkarttı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

fulus1000

New member
Reaction score
0
AKP o marştan "Atam izindeyiz"i çıkarttı mı?

4mn7ev5.jpg

Ercan Saatçi, AKP'nin Erzurum mitinginde çaldığı marştan "Atam izindeyiz" bölümünün çıkartıldığını söyledi. Işın Karaca ve Saatçi, marşın izinsiz kullanımı için AKP'ye ihtar çekti.

ERZURUM’da AKP’nin mitinge dönüşen, açılış törenlerinde, Işın Karaca’nın seslendirdiği “İşte Yeni Türkiye” marşının çalınmasının ardından Karaca’ya çok sayıda tepki mesajı ulaştı. Marşın Erzurum mitinginde çalındığını, kendisine gelen maillerden öğrenen Işın Karaca, olaya sert tepki gösterdi. Karaca, kendisinden izin alınmaması nedeniyle, dün AKP’ye, “marşın çalınmasını durdurun” diye ihtar çekti.

ATAM İZİNDEYİZ’E MAKAS İDDİASI

Işın Karaca’nın menajeri de olan kardeşi Akın Büyükkaraca, AKP’ye bu şarkıyı vermediklerini belirterek, şunları söyledi: Bu, TOFAŞ’ın Türkiye şarkıları çalışması çerçevesinde yapılmış bir şarkıdır. Işın Hanım’a tepki mailleri geldi. Işın Hanım çok üzüldü, müthiş rahatsız oldu. Çok ağır tepkiler aldı. AKP’ye ihtar çektik. Olayın peşini bırakmayacağız. Rastgele her yerde çalınsın diye okumadık.

Işın Karaca’nın yanı sıra, şarkının telif haklarını elinde tutan sanatçı Ercan Saatçi de marşın Erzurum mitinginde çalınmasına sert tepki gösterdi. Saatçi, hem marşın kendilerinden izinsiz çalındığını hem de “şarkıda tahrifat yapıldığı” gerekçesiyle, AKP’ye ihtar çekti. Saatçi, AKŞAMa yaptığı açıklamada, “Şarkının sözü, bestesi bana ait. AKP’nin bunu çaldığı bilgisi, bana cumartesi günü geldi. İzinsiz çalmışlar. Hiçbir şekilde onlara ben vermedim. ANAVATAN bizden istemişti, üç ay önce onlara vereceğimizi söylemiştim. AKP, ‘Atam İzindeyiz’ kısmını şarkıdan çıkarmış. Kendi kafasına göre üzerinde oynamışlar, böyle şey olmaz.”

AKP: MÜZİKLERİ BİZ SEÇMEDİK

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Erzurum'daki toplu açılış töreninde konuklara dinletilen müzikler ve bu müziklerin içerdiği sözlerin, AKP'nin tercihi ya da yönlendirmesiyle olmadığını bildirdi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Mayıs 2007 Cumartesi günü Erzurum'da yapılan toplu açılış programıyla ilgili olarak program süresince kullanılan müzikler ve bu müziklerin içerdiği sözlerle ilgili AKP'yi itham eden haber ve yorumların bazı gazete ve internet sitelerinde yer almasını üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.

Erzurum Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninin, AKP tarafından düzenlenen ve yürütülen bir program olmadığını belirten Kılıç, şunları ifade etti:
Toplu açılış töreni, resmi bir program olarak Erzurum Valiliği başta olmak üzere kamu kurumları tarafından organize edilmiş ve yürütülmüştür. Söz konusu programda konuklara dinletilen müzikler ve bu müziklerin içerdiği sözler, AKP'nin tercihi ya da yönlendirmesiyle olmamıştır.

Programla ilgili olarak herkesin bildiği veya asgari gazetecilik sorumluluğu ile rahatça ulaşılabilecek bu bilgileri ve gerçekleri yok sayarak kaleme alınan haberleri, yönlendirme amaçlı ve maksatlı haberler olarak değerlendiriyor, gazetecilik sorumluluğu ve basın ahlak ilkeleriyle bağdaşmadığını bildiriyoruz.
VALİLİK: ŞARKIYI FİRMA SEÇTİ, SORUMLULUK ONLARIN

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, "Erzurum Valiliğiyle ilgili spekülasyon yapmaya kimsenin hakkı yok" dedi. Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 Mayıs 2007 Cumartesi günü Erzurum’da yapılan toplu açılış programıyla ilgili olarak program süresince kullanılan müzikler ve bu müziklerin içerdiği sözlerle ilgili Erzurum Valiliğinin sorumluluğunun bulunmadığını söyledi.
Programın, Erzurum’da yapımı tamamlanan tesislerin açılış programı olduğunu belirten Güvenç, şunları kaydetti:
"Bu bir seçim propaganda çalışması değildir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın da katıldığı, Erzurum’da yapımı tamamlanan tesislerin açılış programıdır. YSK’nın kararı var, 12 Temmuza kadar resmi açılışlar yapılabilir. Türkiye bir hukuk ve kanun devletidir. Kimin nasıl davranacağı, hareket edeceği, Anayasa başta olmak üzere ilgili yasalarda belirlenmiştir. Erzurum’da yapılan resmi bir açılıştır. 12 okul, TOKİ konutları ve Adliye sarayı açıldı. Bu açılışın organizasyonu ilgili kurumlar tarafından bir firmaya verildi. Orada çalınan şarkı, türkü ve marş tamamen bizim bilgimiz dışında, organizeyi yürüten firma tarafından belirlenmiştir. Ben o yoğunlukta ne şarkı duydum. Ne de türkü duydum.
Şarkının bir kısmının çıkarılıp çıkarılmadığını da bilmiyorum. Erzurum Valiliğiyle ilgili spekülasyon yapmaya kimsenin hakkı yok." Yapılan işlemlerin rutin ve yasalara uygun olduğunu, herhangi bir sıkıntının bulunmadığını ifade eden Güvenç, "Işın Karaca’nın parçasını çaldılar mı çalmadılar mı bilmiyorum. Bunu yapan Erzurum Valiliği de değildir. İlgili firmanın böyle bir seçimi olmuştur. Toplu açılış töreninde çalınan şarkıyı seçen ilgili firmadır ve sorumluluk da onlara aittir " diye konuştu.
Başbakanın katıldığı programa, bir ilin valisinin katılmasından doğal bir şey olmayacağını ifade eden Güvenç, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanına gerekli ilgi, alaka gösterilmelidir. Hoşgeldin denilmelidir. Bu demokrasinin kuralıdır. Ancak, 12 Temmuz tarihinden sonra böyle bir şey yapılması söz konusu değildir" dedi.
Valilerin Başbakanları karşılayıp, gereken ilgiyi gösterdiklerini kaydeden Güvenç, "Kurallar bellidir. Her vali bundan önce olduğu gibi bugünde görev ve sorumluluğunun bilincindedir. Kimsenin bundan şüphesi olmasın" diye konuştu.

FİRMA: 15 ŞARKI ARASINDAN SEÇTİK

ERZURUM mitingini düzenleyen “Organizer'' firmasının sahibi Sermurat Küçükgül ise konuyla ilgili şunları söyledi: Her zaman çalınacak bir şey değil. Türkiye konulu olduğu için bu parçayı çaldık.
Bize 15 kadar CD geldi. Hepsi Türkiye’yle alakalı şarkıların olduğu eserlerdi. Arkadaşlarımız bunu çalmışlar. Daha başkalarını da çalmışlar. O anda olan bir şey olduğu için izin alınmamış olabilir.

HURRİYET
MİLLİYET

videoda sesin kaydı mevcut. Sayın başbakan kürsüye çıktığı sırada atam izindeyizin yer aldığı bölüm çalınıyor. Daha öncesinde Başbakanı beklerken nakarat kısımları tekrarlanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri