AKP'den mayın yasası kararına ilk tepki

ѕσηυη¢υ

кιℓℓ ƒσя &#
Reaction score
0
29gof2q.jpg

AKP'li vekillerden Anayasa Mahkemesi kararına tepki

ANAYASA Mahkemesi'nin Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi ile ilgili yasanın yürürlüğünü kısmen durdurmasına AKP Mardin Milletvekilleri Mehmet Halit Demir ve Gönül Bekin Şahkulubey tepki gösterdi.

AKP Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, zaman kaybından dolayı yaşanacak her riskin sorumlusu olarak başta CHP olmak üzere mayınların temizlenmesine karşı çıkanları gösterdi. Mayınlı arazilerin temizlenmesiyle bölgedeki insanların acılarının son bulacağını iddia eden Demir, "Mayınlardan dolayı sakat kalan yüzlerce kişiye başkalarının eklenme riski çok fazla. Mayın yasasına bu açıdan yaklaşmak gerekiyor. Mayınlı bölgenin temizlenmesinde bizim için önemli olan birinci öncelik insan hayatıdır. Buranın ekonomik getirisi ikinci önceliğimizdir. Bugün dünyanın her yerinde kiralama usulü hayatın her alanında uygulanmaktadır. Biz bölgedeki bu riski kaldırmayı düşünürken, yasaya karşı çıkanlar, bu riskin devamını istemektedir" diye konuştu.

İSRAİL NEFRETİNİ SİYASİ RANTA ÇEVİRDİLER

Muhalefetin, İsrail'e olan nefretini siyasi ranta dönüştürdüğünü belirten Demir, İsrail olayının manipüle edildiğini savundu. Demir, "CHP, toplumun İsrail'e duyduğu nefreti ranta dönüştürdü. Zaten bu yasayı Anayasa Mahkemesine götürmesi de siyasi bir rant" iddiasında bulundu. Yasaya karşı çıkan CHP ve DSP'nin bölgede tek bir milletvekilinin olmadığına işaret eden Demir, "Bölgedeki mayınlar temizlenmedikçe, bölge halkı zulüm ve eziyet görmeye devam edecek" dedi.

50 YILLIK FIRSATI KAÇIRMAYALIM

AKP Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise, mayın temizleme işinin gecikmesini ülkenin gelişmesi adına büyük bir kayıp olarak gördüğünü söyledi. 50 yıldan beri mayınlanan bu toprakların bölge için bir hazine değerinde olduğunu hatırlatan Şahkulubey, Anayasa Mahkamesinin kararına saygılı olduğunu ve kısmen iptal edilen yasanın mecliste yeniden düzenlenerek yürürlüğe gireceğini belirtti. Mayınlı arazilerin temizlenmesi konusunun Anayasa Mahkemesine götürülmesinin yasaya olan önyargının bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Şahkulubey, bölgede siyasi bir güce sahip olmayan CHP ve DSP'nin bölge üzerindeki etkisini arttırma hesaplarının ülkeye zarar verdiğini sözlerine ekledi.

VaTaN

Işte Chp Bu Hayırları Olmadığı Gibi Memleketin önünüde Tıkarlar

Vatan Toprağı Namustur Satılamaz !
iLkesini benimseyen biri olarak CHP Memleketin önünü nasıl tıkamış oluyor ?
Söyler misin ?

Vatan Toprağı 50 Yıllığına Elin Yahudisine Peşkeş çekilemeyecek di,ye hiçte üzülmüyorum
Ama siz neden üzülüyorsunuz onuda anlamıyorum .
:goz:

CHP başvurursa anaysa mahkemsi iptal etmez mi

Sezer boşuna mı atadı CHP yanlısı üyeleri oraya

Işte Chp Bu Hayırları Olmadığı Gibi Memleketin önünüde Tıkarlar

adamlar 50 yil kiraya veriyor topraklari bu sence dogru bir kararmi ? hangi ulkede var bole bir uygulama ? bence anayasa mahkemesi cok dogru bir karar vermis.. adamlar ulke topraklarini baskalarina peskes cekmeye alismisti..parasini ode temizlet.. onca vergi aliyorsun onca dis borc yapiyorsun nereye gidiyor bu para.. kasalarina soktuklari paralarla odesinler...

dedigim gibi dunyanin hic bir yerinde gel benim mayinimi temizle ben sana topragimi bedavaya vereyim sen ordaki petrolu cikar ek sonra bana sat diye birsey olmaz!!!!

Vatan Toprağı Namustur Satılamaz !
iLkesini benimseyen biri olarak CHP Memleketin önünü nasıl tıkamış oluyor ?
Söyler misin ?

Vatan Toprağı 50 Yıllığına Elin Yahudisine Peşkeş çekilemeyecek di,ye hiçte üzülmüyorum
Ama siz neden üzülüyorsunuz onuda anlamıyorum .
:goz:

ŞU VATAN TOPRAĞI NASIL SATILIYOR BİRİ BANADA ÖĞRETSİN HEM HÜKÜMET İSRAİLE VERECEĞİZ DEMEDĞİ HALDE CHP FERYADI BASTI KUYRUK ACISI VAR ÇÜNKÜ

25 YAŞINDAYIM BEN DAHA CHP NİN HAYIRLI BİR İŞ YAPTIĞINI GÖREMEDİM YAZIK BANA ?????

İsraile nefret Üzerinden siyaset yapmak Sadece One minute demekle olmuyor.
Biraz da Chp nasiplensin.

ŞU VATAN TOPRAĞI NASIL SATILIYOR BİRİ BANADA ÖĞRETSİN HEM HÜKÜMET İSRAİLE VERECEĞİZ DEMEDĞİ HALDE CHP FERYADI BASTI KUYRUK ACISI VAR ÇÜNKÜ

ÖZelleştirme adı altında Peşkeş çekilen kurumlardan bazıları
Nasılmı satılıyor ?
Turk Telekom 1 yıllık karına Elin Yahudisine satılarak

Oyak Bank - Hollandayı MAYIN Üreticisi bir şirkete satılarak
POAŞ Satılarak
Tüpraş Satılarak
Şeker Fabrikaları Yabancılara satılarak .

Antalya'da ALMAN Vatandaşlarının Evlerinin sayısı TÜRK Vatandaşlarının sayısını geçtiğinde.

Hepsi Akp'nin icraatlarıdır .
( daha çokta sayarım )

Sırada Direk 3 Kıbrıs Adası Büyüklüğündeki alanı YAHUDİ BİR ŞİRKETE - İHALE YAPMADAN - VERİLEREK .
49 YILLIĞINA KİRALANMASI !
Saçmalığı ANAYASA MAHKEMESİNDEN DÖNMÜŞTÜR .

25 YAŞINDAYIM BEN DAHA CHP NİN HAYIRLI BİR İŞ YAPTIĞINI GÖREMEDİM YAZIK BANA ?????

guzel kardesim birincisi bak diosun 25 yasindasin sen daha bebeksin sen daha 10 yil onceki siyaseti anca hatirlarsin.. ikincisi vatan topragi satiliyor israile vermeside onemli deil... 50 yil nedemek 50 yil yabanci insanlar senin ordaki butun zenginliklerini kullanip senin malini sana satmasi demektir.. yani adamlar o 50 yilda milyarlarca dolar kar edecek.. sen nie orlari devlet olarak kendin islemiyorsunda baskasina peskes cekiyorsun.. turk mayin temizleme firmalari aciklama yapti tayyipin dedigi fiyatlarin cok ucuk oldugunu fazla oldugunu soluyorlar.. adamlar metre karesini 8 dolara temizleriz diolar toprakta istemem dio.. tayip nie israrci sence ? devletin hic mi parasi yok odeyemeyecekmi ? yuz milyarlarca dolar borc alirken akp herseye zam yaparken devlet kasasi nasil olurda dolu olmaz? chp ulkeye bisi getirmemis olabilir.. ama akp gibi ulke dengelerini sarsip milleti vatani somurup her an her gun ulkeyi tedirgin etmemistir.. baskalarina ulke topraklarini peskes cekmemistir.. kendi katil oglunu zengin etmemistir.. altlarinda donlari yokken bir cok akp lilerin simdi dunya zenginler listesinde nasil oluyor bu hemde 5 yil gibi kisa surede ?

Hükümet israile vereceğiz dememiş olabilir
hepimiz biliyoruz bu tekneloji bulunduğumuz bölgede sadece onlarda var

Hükümet israile vereceğiz dememiş olabilir
hepimiz biliyoruz bu tekneloji bulunduğumuz bölgede sadece onlarda var

hukumet bugune kadar neyi dogru solemis ki bunu dogru solesin :)) israile vermem der ama israile peskes ceker.. yani vermez :)) peskes ceker :))

Geri