AKP'nin Açmazı: Hem Dinci Hem Liberal Olunur Mu?

64general1

New member
Reaction score
0
Aslında yazı başlığı her şeyi anlatıyor da " anlamayan " çok bir daha anlatayım...
Liberalizm; bilirsiniz, Batı'da şehir tüccarları (burjuvalar) ile halkın birleşerek var olan " kralcı/ dinci " iktidarı yıkmalarıyla gerçekleşmiştir...
Liberaller, iktidara gelir gelmez yaptıkları ilk iş, kendileriden olmayan KİLİSEYİ dışlamak, kiliseleri yakmak, yıkmak olmuştur....
Batı'da liberalizm, din sorgulamasıyla başlar. Doğru bir gelişimdir bu...
Çünkü Batı'da KİLİSE hep kralcı olmuş, var olan iktidarını böyle korumaya çalışmış, krala karşı gelen " burjuva ve halkı " da " afaroz " etmiştir...
Boşuna değildir... AB'nin Türkiye'den sorumlu kişisinin ben ATEİSTİM demesi...
Bizde ise, liberalizm hep " dinci " bir anlayışla birlikte yürümüştür... Bizim libareller, bir yandan özel sektörü, bir yandan özelleştirmeyi, bir yandan yabancı sermaye girişini desteklerken; bir yandan da ille de " DİNCİ " kalmayı yeğlemişlerdir...
Batı'da " muhafazakar " ve " liberal " partiler vardır da bizde "muhafazak-liberal" partiler ya da parti vardır...
DP / AP / ANAP / DOĞRUYOL / REFAH / AKP ... gibi...
Bunların içinde en liberal ANAP'ın unutulmaz lideri ÖZAL, NAKŞİBENDİ'dir... AKP yönetimi de NAKŞİBENDİ'dir... (Menemen'de KUBİLAY'ın kafasını kesenler de Nakşibendi idi...) ( Kaynak: Hürriyet Yazarı : SONER YALÇIN )

Bu partiler, ekonomi ve sosyoloji tarihi açısından gülünecek bir söylemi : " Biz MUHAFAZAR-LİBERALİZ " i geliştirmişlerdir....
Batı, bizim demokrasimize ondan gülüyordur ya....
Hiçbir Batılı'nın aklı hem " muhafazakar " hem " liberal " olmayı anlamıyordur çünkü....

Müslüman ülkeler de bizim demokrasimize ondan gülüyorlar ya.....
Hiçbir Müslüman ülkenin lideri bizim " liberal " olmamızı anlamıyor çünkü...

Yani, BATI' ya (Hıristiyanlığa) göre de saçma bir yerdeyiz; DOĞU'ya (Müslümanlığa) göre de saçma bir yerdeyiz......
İşte AKP'nin AÇMAZI bu...

Bir yandan " ATEİST " olduğunu söyleyen AB yetkilisiyle masaya oturup konuşacaklar; bir yandan da İSLAMCI, Ahmetdinecat'la, Suudi Kralıyla görüşme yapacaklar.
CHP ve BAYKAL, akıllı olsa; günlük siyasi çekişmeleri bıraksa, bu yazdıklarımı halka anlatsa; AKP'yi " muhafazakar / liberalliği " ile başbaşa bıraksa....

Kendisi de ben " liberal ve laik " bir partiyim dese...
50 yıldır göremediği iktidarı görür de...
CHP'de AKP'den farklı değil ki...
O da bir başka boyutta bürokrat / dikta partisi...
CHP'nin açmazını bir başka yazıya bırakalım...

Ufuk KESİCİ - Antalya

Yazının geneline katılmakla beraber bazı tespitlerinde yanlış oldugunu düşünmekteyim.

Mevcut olan kapitalist düzenin devamı açısından dinin önemi büyüktür.Çünkü din ile insanlar kaderine razı olmakta ve bu dünyada cok acılar çekip fakir biri olarak yaşasamda öbür dünyada güzel yaşayacagım umuduyla bekletilmektedir.
Zaten dünyanın yarısının açlık sınırı altında yaşamasına ragmen hala buna tepki göstermemesinin temel sebebide budur.

O yüzden muhafazakar-liberal o kadarda yanlıs bir kavram degildir.Liberal kesim dindar kesimden beslenir.ama pastanın çogunu o yer.Geri kalanlarada bir iki kırıntı ve cennette güzel günler yaşanacagı umudu bırakır sadece ...

Darbeci Libareller !..

İki yazısı için Soner Yalçın’a iki teşekkür borçluyum: “Kurtarıcı Subaylar Grubu”
( Hürriyet, 06.04.08 ) ve “Dinci-liberal ittifak, Temmuz Devrimi’ne neden karşı ? ” ( Hürriyet,27..07.08 ).
Tarihle yüzleşirken onun yazı tarafını öne çıkartıp tura tarafını es geçen ( ya da tersini yapan ) insan yığışımının sahtekárlığını sergilediği için bu iki teşekkürü borçluyum ona.

“Tarihimizle yüzleşelim !..” safsatası ortaya atıldığından, “resmi tarih” protestosu ile
Bizzat tarihin kendisi linç edilmeye başlanmasından bu yana, ya yazı ya da tura tarafını göstermek zorunda kalıyorum gerçeklerin.

Yalçın'a Teşekkürler !..

Soner Yalçın’ın adını verdiğim iki yazısını okumadıysanız mutlaka okumalısınız. Ben Soner Yalçın’ın bu iki yazısından sonra Tarık Zafer Tunaya’nın üç ciltlik “Türkiye’de Siyasal Partiler” ( Hürriyet Vakfı Yayınları, 1984 ) adlı dev yapıtının birinci cildi olan “İkinci Meşrutiyet Dönemi”ni yeniden okudum.

Meşrutiyet Dönemi liberallerinin cinayet, darbecilik, suikast ve fesatlarını aklıma getirdiği için de Soner Yalçın’a teşekkür ederim.
Efendim! İslamcı+liberal ittifakına göre: CHP, Kemalistler, devrimciler, solcuların bir bölümü darbecidir, TSK’cıdır, çünkü hepsi İttihat ve Terakki Cemiyeti’nden çıkmıştır. Dolayısıyla hepsi Ergenekoncu olabilir !..

Tamam mı? Tamam !..

Bu, tarihsel gerçeğin saptırılmış bir yüzü !.. ( yazı ya da tura tarafı )
Şimdi ben tarihsel gerçeğin öteki yüzünü hiç saptırmadan, aslına sadık kalarak okuyacağım:

CHP’nin göbeğini İttihat ve Terakki’ye bağlayan uyanıklar, sağ cepheyi yani AKP, FP, RP, MSP, MNP, ANAP, DYP, Adalet Partisi, Demokrat Parti ekürisini önce Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası ile Serbest Cumhuriyet Fırkası’na ve oradan gererek Ahrar ve Hürriyet ve İtilaf Fırkaları’na bağlarlar veeee Haláskár Zabitan Grubu’nu bile bile es geçerler.

Onlara göre İttihat ve Terakki ekseni ceberut, tepeden inmeci, devletçi devleti; Ahrar+Hürriyet ve İtilaf ekseni demokratik, liberal, özgürlükçü ekseni temsil eder.

İşte bu nedenle ekonomi-politiğin dáhi çocuğu İdris Küçükömer “Türkiye’de sağ soldadır, sol sağdadır” altın yumurtasını yumurtlamıştır. ( Taha Akyol’un kulağı çınlasın ! )

Arapça değil mi uydur uydur söyle misali, tarih değil mi saptırabildiğin kadar saptır !..

PRENS SABAHATTİN !..

İslamcılar sadece II. Abdülhamid’i tahtan indirdiği, 31 Mart ayaklanmasını bastırdığı için değil, aynı zamanda devletin yapısında gerçekleştirdiği yapısal reformlar yüzünden de II. Meşrutiyet’e ve İttihat ve Terakki’ye düşmandır. Liberaller neden düşmandır ve bu düşmanlık neden 1908′den 2008′e kadar sürmüştür ? Bu düşmanlığın nedenleri hep gizlendi; İttihat ve Terakki kurt, liberal Osmanlı Ahrar Fırkası koyun olarak sunuldu.

Peki Osmanlı Ahrar Fırkası’nın ve bu fırkanın manevi başkanı Prens Sabahattin’in 31 Mart olayına katıldığını, türlü çeşitli teröre karıştığını biliyor muydunuz ?..

Yarına !..

Özdemir İNCE

tebrikler general,
bazılarıda vakit ,takit gibi gazetedeki kana susamış yezid nemrut adamların yazılarını okutmaya benimsetmeye çalışıyor.

dostum bırakta okutmaya çalıssınlar okusanda bişey olmazki sadece sana ve bizlere yararlı olur iyi yada kötü taraflı bakmadan her iki tarafında hatalarını görerek dogruları bulmaya çalışmak önemlidir.

generalim güsel bi yazı emege saglık

Eğer size göre bu bir açmazsa bence bu açmazı CHP nin açmazları ile karşılaştırırsanız sonucu daha faydalı olur sizin için

1.Meslea hem solcu olunup hemde darbeci olunurmu? (zaten olunmadığı için Dünyada ki tüm sosyalist partiler CHP yi solculuk yerine faşistlikle suçladı ve dışladı)

2.Hem solcu olacaksın hemde özgürlükleri savunmak yerine yasakçılığı faşistliği savunacaksın(Dünyada sadece CHP başara bildi malesef)

3.Hem sosyalist olacaksın hemde çetelerin darbeci katillerin avukatlığına soyunacaksın (Buda sadece Deniz abimiizin bir yeteneği olsa gerek

4.hem solcu olacaksın hemde siyaseti milletin desteği ile değilde darbecilerin desteği ve tankların gölgesive bir takım kurumların kucağında yapacaksın. (CHP için en hazin sonda burada başlıyor zaten. O kurumlar yavaş yavaş CHP nin yörüngesinden büyük bir hızla uzaklaşmaya başladı. Tanklar desen yönü kışlaya dönmek üzere)
..............
...............

ya aslında anlayacağınızı bilsem bunları sayısız kere uzatabilirdim ama anlayamayacağınız için ne ben yazıp yorulayım ne de siz okuyup canınız sıkılsın:)

Eğer size göre bu bir açmazsa bence bu açmazı CHP nin açmazları ile karşılaştırırsanız sonucu daha faydalı olur sizin için

1.Meslea hem solcu olunup hemde darbeci olunurmu? (zaten olunmadığı için Dünyada ki tüm sosyalist partiler CHP yi solculuk yerine faşistlikle suçladı ve dışladı)

2.Hem solcu olacaksın hemde özgürlükleri savunmak yerine yasakçılığı faşistliği savunacaksın(Dünyada sadece CHP başara bildi malesef)

3.Hem sosyalist olacaksın hemde çetelerin darbeci katillerin avukatlığına soyunacaksın (Buda sadece Deniz abimiizin bir yeteneği olsa gerek

4.hem solcu olacaksın hemde siyaseti milletin desteği ile değilde darbecilerin desteği ve tankların gölgesive bir takım kurumların kucağında yapacaksın. (CHP için en hazin sonda burada başlıyor zaten. O kurumlar yavaş yavaş CHP nin yörüngesinden büyük bir hızla uzaklaşmaya başladı. Tanklar desen yönü kışlaya dönmek üzere)
..............
...............

ya aslında anlayacağınızı bilsem bunları sayısız kere uzatabilirdim ama anlayamayacağınız için ne ben yazıp yorulayım ne de siz okuyup canınız sıkılsın:)

tesbitlerin mükemmel olmuş.aynen katılıyorum.:)

Solun açmazı - Hem müslüman hemde marksist olunur mu ? kötü olur.

..............
...............

mükemmerl 10 munara olmuş

Chp sosyalist bir parti degilki.Bilmedigin konularda neden yorum yapıyorsun ?
Chp aynı akp gibi liberal ekonomiyi ve imf politikalarını savunan bir parti.Yani aslında akp nin biraz kültürlü ve laik versiyonu.

Bence yorum yapmadan önce bazı şeyleri iyi öğrenmek gerekiyor yoksa nasıl olsa kimsenin birşeyden haberi yok işkembeden atayım dersek bu forumun bir amacı olmaz.
Biraz daha dikkat fettullahsever arkadaslar.

Okuyun,araştırın öyle yorum yapın...

chpnin acmazı:hem kemalist hem terör örgütü avukatı olunurmu

Geri