gugukcuk
New member
- Reaction score
- 0

Bir süredir satışı gündemde olan Doğan Grubuna ait televizyon kanallarından Star TVnin satışı gerçekleşti. Doğuş Yayın Grubu, Star TV'yi satın almak üzere Doğan Yayın Holding ile anlaşmaya vardı.
Star TV'nin satışıyla ilgili olarak taraflar dün akşam saatlerinde Doğuş Power Center'da bir kez daha bir araya geldi.Doğuş Grubu'nu temsilen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Sözen ve Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın'ın, Doğan Grubu temsilen ise Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yahya Üzdiyen ve Doğan TV CEO'su İrfan Şahin'in katıldığı toplantıda satış protokolüne son şekli verildi ve imzalar atıldı.
Doğan Yayın Holding'ten borsaya gönderilen açıklamada, Star TV'yi bünyesinde barındıran Işıl Televizyon Yayıncılık'ın yüzde 99,99 hissesinin Doğuş Yayın Grubu'na satışına ilişkin sözleşmenin dün akşam imzalandığı belirtildi.
Açıklamada, satış bedelinin 327 milyon dolar olduğu, bunun 151 milyon dolarlık kısmının peşin, kalan 176 milyon dolarlık kısmının ise 2 yıllık vadede ödeneceği kaydedildi.
UĞUR DÜNDAR VE YILMAZ ÖZDİL AYRILIYOR
Öte yandan 2008 yılından beri Star Haber Genel Yayın Yönetmeni ve kanalın anchorman'i Uğur Dündar ile grubun bir diğer yöneticisi olan Haber Koordinatörü Yılmaz Özdil'in de televizyonunun satılmasının ardından göreve devam edip etmeyecekleri de belli oldu.
Radyo D'de Hakan Gündüz'e konuşan Uğur Dündar şu açıklamayı yaptı:
"Ben Star televizyonunda çalışmıyordum. Ben ve Yılmaz, Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Star TV'de çalışıyorduk. Yani Star'ın patronu Aydın Doğan olduğu için orada görev yaptık. Doğuş Grubu'nun Star TV'yi almasıyla beraber, benim de Yılmaz'ın da buradaki görevimiz sona erdi. Doğuş Grubu'nun eski patronu merhum Ahmet Şahenk'in bana çok iyilikleri olmuştur. Nur içinde uyusun. Her hangi bir nedenden ötürü ayrılma kararı almadık. Sadece Doğan Grubu'nun içinde kalma kararı aldık. Bundan böyle ben ve Yılmaz Özdil, patronumuz Aydın Doğan'ın vereceği yine görevleri bekleyeceğiz."
İki tarafın da istediği şekilde gerçekleşen protokolle birlikte Star TV, yayın hayatına bundan sonra Doğuş Yayın Holding'in çatısı altında devam edecek.
Doğuş Grubu, iktidarı rahatsız ettiği için bütün haber ve tartışma programlarını yayından kaldırmıştı. Doğan Grubu'ndayken Star TV'de de benzer bir uygulama yapılmış, başta muhalif gazeteci Ruhat Mengi'nin tartışma programı olmak üzere birçok program yayından kaldırılmıştı. Ancak iktidarın Dündar'ın sunduğu haber bültenindeki haberler ve tartışma programı Arena'dan rahatsızlığı sürüyordu. Dündar'ın ayrılması ile birlikte kanaldaki iktidarı rahatsız eden sesler de susmuş olacak.
kaynak : AKP'yi rahatsız eden bir ses daha susuyor - 18 Ekim 2011, 20:03