admiral
New member
- Reaction score
- 0

30 Yıldır konuşulan isim Nuri Alço, yine birbirinden çok tartışılacakk sözlere imza attı... Sadece o cümlelerle bile kocaman bir haber yazılırdı.
İşte Habertürk'ten İzzet Çapa'nın, Alço ile yaptığı röportajın çarpıcı bölümleri:
*Gazozun formülünü mü veriyorsunuz?
Tam tersi. Uyuşturucu üzerine konuşuyorum, onları bilinçlendirmeye çalışıyorum. Bazen Narkotik Şube'nin uluslararası sempozyumlarına da katılıyorum. Onların kitaplarında bile resimlerim var.
*Hadi be! Yanılıyorsam düzeltin, adınız bir ara uyuşturucu operasyonuna karışmadı mı?
Bir dostumdan dolayı böyle bir olay oldu. Sonradan suçsuz olduğum ortaya çıktı.
....
"HÜLYA AVŞAR'I CANIM ÇEKTİ AMA..."
*Hiç evlendiniz mi?
Bir kere. 20 yıl önce de ayrıldım, o günden beri bekârım.
*Bekârlık zor zanaat. Evde çamaşırı filan kim yıkıyor?
Çok titiz bir adamım ama çamaşır falan yıkamam. Kalktığım zaman yatağımı düzeltmeden tuvalete bile gitmem. Derli topluyum ama hastalık derecesinde değil.
*"Kızlar bana gelip, 'Bekâretimi sen al’ diyorlar" dediğinizi okudum. Doğru değildir herhalde bu.
1978'lerde, yani en parlak dönemlerimde çok oldu böyle şeyler. Hatta ortaokul talebelerinden bile böyle teklifler geldi. Hepsine nasihat edip gönderdim.
*Hep merak edilir, sevişme sahnelerinde oyuncunun canı rol arkadaşını çeker mi?
Hülya (Avşar) ve Ahu (Tuğba) ile birkaç tecavüz ve sevişme sahnem var. Özel hayatımda ılımlı seksten yana bir insanım. Israrcı değilim. En çok zorlandığım sevişme sahneleridir.
*Hülya Avşar gibi Türkiye'nin en güzel kadınıyla sahneye başladınız...
Muhakkak ki canım çekmiştir. "Çekmedi" demek yalan olur.
*Yüzüm kızararak soruyorum; yani o sahnelerde tahrik oluyordunuz...
Çıplak yatıyorsun, sevişiyorsun. Altında bir tek külot var. Birkaç prova yapıyorsunuz. İnsan haliyle tahrik olur ama o orada kalır. Asla setin dışına çıkmaz böyle şeyler.
"REJİSÖRÜN YATAK ODASI LAFI PALAVRA"
*Peki set içinde veya arasında?
Sadece dostluklar vardı, böyle şeyler mümkün değildi. Ama şimdiki filmlere, dizilere bakıyorum; biri yönetmenin sevgilisi, biri kameramanın bilmem nesi. Yoktu böyle şeyler, yapımcıdan çok korkardık.
*Türker Bey (İnanoğlu) de çok titizmiş bu konularda...
Tabii. Sette rapor tutarlardı. Kim geç geldi? Kim kravatını unuttu? Kime yan baktı? Kim kime asıldı? En ufak bir falson olursa bir daha oynama şansın yoktu.
*"Rejisörün yatak odası" şehir efsanesi mi?
Tam bir palavra. Birkaç örnekten öte geçmez.
*Sizin dönemde hiç mi set askı olmazdı? Mümkün mü böyle bir şey?
Tabii ki hoşlandığımız insanlar olmuştur ama ben hepsine arkadaş gözüyle bakardım.
....
"ARTIK DOĞRU DÜRÜST TECAVÜZ EDECEK AKTÖR YOK"
*Peki Nuri Alço'nun en beğendiği "yeni nesil tecavüzcü" kim?
Yahu bu tecavüzcü lakabı da insanın sırtına yapışıp kalıyor. Mesela bizim Coşkun, hayatında kadına kıza bakmamış bir adam. Üç kız çocuğu yetiştirmiş, üniversitelerde okutmuş. O kadar da beyefendi bir insan. Ama yapışmış kalmış o laf
*Müsaadenizle birazı da size yapışmış.
Tabii canım, hepimiz için söylüyorum zaten.
*Hafif bir "ağır ağabeylik" seziyorum sizde.
Yok canım. Hareketlerime son derece dikkat eden bir insanım. Alkollü bir fotoğrafım bile çekilmedi bugüne kadar.
...
"KIVANÇ'IN HAREKETİ UNUTULMAZ"
*Hepsi mi kötü yeni nesil oyuncuların? Hiç yok mu içinden beğendiğiniz?
Var tabii. Kıvanç’ı ve Kenan İmirzalıoğlu'nu beğenirim. Kenan biraz düz ama Kıvanç her kalıba girebiliyor. Jönü de oynuyor psikopatı da. Oyunculuk da zaten budur. Bir de çok saygılı çocuk.
*Nereden biliyorsunuz? Tanışıyorsunuz galiba.
Ekrem Bora'nın cenazesinde mezarlıkta ağlayan, iki gün evinden çıkmayan oydu. Tüm misafirleri ağırladı, tek tek ilgilendi. Büyüklerine saygı gösteren yegâne isim odur.
.........
"BİR HAFTA GENELEVDE ÇALIŞTIM"
*Manukyan'ın hayatını anlatan film için Hülya Avşar ve Nurseli İdiz'e teklif götürüldüğünde "Bu rolün altından nasıl kalkacaklar, biz olsak 10-15 gün kerhaneden çıkmazdık’ demişsiniz.
Böyle yazdılar ama dedim mi, demedim mi şimdi hatırlamıyorum. Bir sanatçı bir rolü oynayacaksa mutlaka etüdünü yapmalı. Ben uyuşturucu olayını öğrenmek için Bakırköy'deki AMATEM'den çıkmazdım.
*Genelevde film çektiniz mi hiç?
Çekmez miyim. Ahu Tuğba’yı genelevden gelinlikle çıkardım,
*Allah mutlu etsin. Ne kadar kaldınız genelevde?
Yaklaşık bir hafta. Manukyan o zaman sağdı. Onun Zürafa Sokaktaki bir evinde çalıştık. Oradaki kadınlar için Ahu Tuğba'nın genelevden gelinlikle çıkması ne demek biliyor musun?
*"Darısı başımıza" diye asılanlar oldu mu?
Neden olmasın. Onların hepsinin rüyası bir adamın kendilerini gelinlikle oradan çıkarması,
*Beyaz atlı prens Nuri Alço Manukyan'ı da etkiledi mi?
Etkiledi mi bilmem ama, birlikte çay içip çok sohbet ettik. Kendini İşine adamış bir kadındı.
*Rolünüz için Manukyan'dan ders aldınız mı?
Daha çok Ahu sordu. Genelevde çalışan bir kadını oynuyordu. Rolüyle ilgili öğütler aldı.
*Gerçekten hayatınızda rol gereği hariç hiç geneleve gitmediniz mi?
İnan hiç gitmedim.
....
"BİR KERE ELİMDEN VURULDUM"
*Başınıza hiç iş kazası geldi mi?
Bir kere elimden vuruldum. Bir defasında da...
*Hiç yatak sahnelerinde kaza oldu mu?
Balon patlamadı, rahat ol.
*İyi bari. İlginç tekliflerle karşılaştınız mı?
Bir keresinde Ankara 'da imza gününde bir doktor çift gelmişti. Adam "Karım sana hasta, fena halde aşık. Benimle yatarken bile seni sayıklıyor, Nuri diyor" dedi.
Vay be. Ne mide varmış adamda...
Adam hiç kıskanmıyor. Sonra kadın bir arşiv getirdi; bende olmayan resimlerim, gazete kupürleri var. "Seninle yatıp seninle kalkıyorum" diyor. Kocası da alışmış herhalde.
"ZEKİ MÜREN 'ELDE EDEMEDİĞİM TEK ERKEK' DEMİŞTİ"
*Erkeklerden "ahlaksız" teklifler aldınız mı hiç?
Yok canım öyle bir durum. Cesaret edemezler Rahmetli Zeki Müren'le çok samimiydik. Valentino'da birlikte otururduk, Teşvikiye'deki saunaya geldiği zaman orası işadamlarıyla dolardı. Çok hoş sohbetti. Fıkra üstüne fıkra anlatırdı. Kahkahaya boğardı hepimizi. zeki Bey "Hasta olup da elde edemediğim tek erkek" demiştir benim için.
*Ekleyeceğiniz bir şey var mı?
Yavrum soğuk bir gazoz içer misin?