Alah ını seven yardım etsin

musberat

New member
Reaction score
0
Pcye dün format attım... Sonra her açılışta siyah bir ekranda ve alt tarafta beyaz bir çubuğun dolmasını bekler oldum.3-4 dakika çubuk doluyor ve ondan sonra xp simgesi geliyor.pc açılıyor bi sorun yok fakat bu beklemeler neden oluyor??? Bence bios ayarlarıyla ilgili ama ne yazık ki anlamıyorum.bana yardım edecek birisinin olacağını düşünüyorum...çok acil yardım lazım

sanırsam sistem dosyalarını yeniden yüklüyor ve öyle yola devam ediyor .

tekrar format etmeyi denedin mi ?

biosla bi alakası yok tekrar format at aynı şey devam ederse başka bi cd ile format at

optımıze defaults yapıp deneyebılır mısın ....yada denedın mı

benim biosun açılış menüsünde default diye bişi vardı yaptım ama olmadı kardeş

Sorunun çözümü şöyle Buraya tıklayarak ERD Commender programını indir , daha sonra ise cd ye yaz yazdıgın cd'yi bilgisayara tak pc güvenli kip gibi açılacak , hemen start a bas , .ve adminaster dan system recovery ' i seçip sistemi geri bir zamana al. sonra tekrar start a basıp log-of tan restart atarak cd i çıkart sorun kalmasın hepsi bu : )

Sorunun çözümü şöyle Buraya tıklayarak ERD Commender programını indir , daha sonra ise cd ye yaz yazdıgın cd'yi bilgisayara tak pc güvenli kip gibi açılacak , hemen start a bas , .ve adminaster dan system recovery ' i seçip sistemi geri bir zamana al. sonra tekrar start a basıp log-of tan restart atarak cd i çıkart sorun kalmasın hepsi bu : )

ULASH KARDESIM
SISTEM GERI YUKLEME KAPALI OLSA DA BU ISLEM ISE YARIYOR MU???
YANI ONERDIGIN ...

AYRICA BEN baslat calıstır/ msconfig başlangıç nesneleri yogun olabileceğini önerecektim...
donanımsal değil ise tabi ki...

kardeş pcde önemli dosyalar var onlara bişey olmasın..yav bu iş biostan falan progsız çözümü yok mudur...söylediğin biraz riskli geldi de

ULASH KARDESIM
YANI ONERDIGIN ...

AYRICA BEN baslat calıstır/ msconfig başlangıç nesneleri yogun olabileceğini önerecektim...

Bazı bilgisayarlarda nedense sistem geri yükleme açık olsa bile erd Commander bunu göremiyor

Bir başka çözüm ise şöyle metehan :

PROGRAM ile sistemi açar açmaz registry'e giriyoruz ve arama kısmından midi9 anahtarını arıyoruz anahtarı bulduktan sonra anahtardaki dosyayı siliyoruz. Zaten dosyanın yolu herşeyini buradan görebilirsiniz. Daha sonra midi9 anahtarını siliyoruz ve restart tan sonra sistem normal olarak açılıyor
Eğer midi9 anahtarı yoksa windows klasörüne girip tmp ve bak. uzantılı dosyaları siliyoruz. Buradan sonrası biraz tecrübeye giriyor. Anormal bir exe veya bat dosyası var ise bunları da siliyoruz ama dediğim gibi windows altındaki dosyaların neler olduğunu bilmiyorsak bunu yapmanızı önermem. Sisteminizi hiç kurtaramaz hala getirebilirsiniz Bir diğer çözümde eğer varsa hddyi 2. bir anakarta bağlayıp sistemi açarak virüs taraması yapmak ve tabiki virüsleri silmek
.Bu şekilde 7-8 bilgisayarı kurtardığımı biliyorum dediklerimi harfi harfine yaparsanız olacaktır .

ULASH KARDESIM
YANI ONERDIGIN ...

kardeş o dediğin msconfig bi kaç yerde daha çözüm olarak sölendi bana...sen hele daha ayrıntılı bi şekilde anlat

kardeş pcde önemli dosyalar var onlara bişey olmasın..yav bu iş biostan falan progsız çözümü yok mudur...söylediğin biraz riskli geldi de

Senin bu sorunun varya işte bunun çözümü anlattığım gibi , deneyip denememek sana kalmış .. Şöyle yaparsın o önemli dosyalarını yedeklersin sonra dediklerimi harfi harfine yaparsın kafan rahat olur ama benden sana tavsiye uygulamaları tek tek yaparsan eksiksiz , hiç birşeyden korkma rahat ol yani ..

Bazı bilgisayarlarda nedense sistem geri yükleme açık olsa bile erd Commander bunu göremiyor

Bir başka çözüm ise şöyle metehan :

PROGRAM ile sistemi açar açmaz registry'e giriyoruz ve arama kısmından midi9 anahtarını arıyoruz anahtarı bulduktan sonra anahtardaki dosyayı siliyoruz. Zaten dosyanın yolu herşeyini buradan görebilirsiniz. Daha sonra midi9 anahtarını siliyoruz ve restart tan sonra sistem normal olarak açılıyor
Eğer midi9 anahtarı yoksa windows klasörüne girip tmp ve bak. uzantılı dosyaları siliyoruz. Buradan sonrası biraz tecrübeye giriyor. Anormal bir exe veya bat dosyası var ise bunları da siliyoruz ama dediğim gibi windows altındaki dosyaların neler olduğunu bilmiyorsak bunu yapmanızı önermem. Sisteminizi hiç kurtaramaz hala getirebilirsiniz Bir diğer çözümde eğer varsa hddyi 2. bir anakarta bağlayıp sistemi açarak virüs taraması yapmak ve tabiki virüsleri silmek
.Bu şekilde 7-8 bilgisayarı kurtardığımı biliyorum dediklerimi harfi harfine yaparsanız olacaktır .

ulash belli ki sen bu işlerden anlıyorsun....fakat ben program kullanmaya biraz tedbirli yaklaşıyorum..bunun böle progsız olanını da biliyor olman lazım......tarattım virüs yok

xp....sizde adres varsa bana böle iyi bi format cd linki verseniz tek link

Arkadasım çözümü anlattığım gibidir hiçbir şekilde risk yok denenmiş bir yol bu sen eksiksiz denilenleri yap yeter ben sana şimdi burda bin tane şey sayarım onu yap bunu yap diye ama boşuna çabalarız dediklerimi yap işte hadi uykumuz geldi : )

Geri