Allah aşkına yardım edin basit pil yapımı için nolur???

gamzears

New member
Reaction score
0
lütfen bana yardım edin basit pili nasıl yapabilirim çok az zamanm kaldı ve bulamıyorum tek başıma acil yardım lazım nolurrr??

Walla Benim Bildiğim Kadar Limonun Içine Bir Bakir Birda Alüminyum Levha Yerleştir Bir Unudan Arti Bir Ucundan Eksi Verecektir Ama Hangisi Hangisinde Hatirlamiyorum Umarim Işine Yarar

Başka Bir şekilde Ariyorsan örnek Vermelisin Hatirlayamadim!...

akücülerden bölmeler arasına konan kağıtlardan al.. o sadece iyonları geçren özel bi kağıt war onlarda ben yağarken almıştım..
plastik bi kab bulup ortasına yerleştir kağıdı yanlarada silikon çek.. yada eritme plastik tabancası kullan... yanlara da tıbbı alet satan dükkanlardan alabileceğin gerekli çözeltiyi koydumuydun okdir..

lütfennnnnn help meee!!!!

ya basit pil yapımı die bir proje ödevi aldım ve nasıl yapılacağı konusunda hiçbir fikrim yok diğer arkadaşım bişiler yazmış sağolsun denicem ama başka fikri olan varsada lütfen yazsın sırf proje ilede bitmio pillerle ilgili döküman lazım

limonu ortadan kesiyorsun
yarım limonun bir tarafına çinko levha , çinko tel
tam karşısına bakır tel veya kömür parçası batırılır
çikodan ve bakırdan birer tel bagla yani kablo parçası

pil tamam

şimdi bu kablonun uçlarını diline değdir. oluşan voltaj yani elektrik enerjisi dilini çarpacaktır.
aynı piller deki gibi.

birde çinko bulamazsan eski bir pilin dışından çıkarabilirsin
bu kadarı pil için yeter
daha kuvvetli pil yapımı için aküyü örnek al ama limon pili
1,2 volt a yakın elektrik enerjisi üretir. normal pillerde zaten bu kadardır.

Piller ile ilgili farkli 5 tane donem odevı,tez dokumanı ektedir umarım ısıne yarar.

Ekli dosyalar

• piller_ile_ilgili_tezler.zip
    199.9 KB · Görüntüleme: 113
uahauahu ama o da çok az akım veriyo be.. benimki 9 volt vermişti.. sitrik asit kullanmıştım :D

hahahah demek strik asit
ben niye düşünmedim bunu
zamanında allah kahretsin!:D
ben işte digital saat çalıştırmıştım:D

Geri