Allah Belanızı Versin

Albayrak

Can Feda
Reaction score
0
Son 80 yılın yağmur felaketine verdiğimiz kurban sayısı şimdilik otuzbir. Köprü altlarına sıkışan tırlar, arabalar çıkartıldığında sayı daha da artabilir.

“Seferden dönene kadar idare edin.” diyerek ayda ancak birkaç defa para bırakabilen ve tüm geçimin bu ayda birkaç defa bırakılabilen parayla sağlandığı “tırcı aileleri” şimdi ne yapacak...

Hurda fiyatına satılacak olan yüzlerce aracın, suya karışan milyonlarca kıymetli eşyanın zararını kim karşılayacak...

İkitelli Basın expres yolu ve çevresi bundan sonra ne olacak...

Bilmiyorum.

“Dere yatağında oturmanın şöyle şöyle sakıncaları var” denildiğinde “Ha öyle mi! Hemen boşaltalım o zaman.” diyecek “bilinçli bir halk” olmadığımız için, ne oraya işyeri açan müteşebbisi, ne de eskisiyle yenisiyle mevcut ve mazi yerel ve merkezi yönetimleri de suçla(ya)mıyorum.

Bütün bu hengâmenin arasında beni kahreden tek bir şey vardı:

Sel sonrası ortalığa saçılan “ganimete” saldıran “insan!” ların zavallılığı…

Yanlış anlaşılmasın!

Aşağılıklığın en dip noktasındaki zavallılıktır kastettiğim.

Kahpe, namussuz, şerefsiz ve yavşak bir zavallılık bu.

Bu kahpeliğin sahibi, her türlü kahpeliğin de potansiyel adayıdır.

Konteynırlardan, depolardan ortalığa saçılan porselenleri, beyaz eşyaları, av tüfeklerini hayvani bir iştahla kaçıranları; az önce çaldığı porselen takımını ayaküstü bir başkasına para karşılığı kakalamaya çalışanları, çamur içindeki plazma televizyonu koltuğunun altında evine götürenleri gördükçe kan beynime sıçradı.

İnsan olduğunu iddia eden “hayvandan daha aşağı” bu yaratıklarla aynı fiziksel özellikleri taşımaktan; onlara da insan, bana da insan denilmesinden müthiş bir tiksinti duydum.

İnsana ait olmayan bu “şey” varsa eğer tüm kutsalından vazgeçsin.

İzlediği dizilerdeki kötülere kızmasın, iyilere ağlamasın.

Çocuklarına “iyi insan olmayı” öğretmeye kalkmasın.

Evine giren hırsıza kızmasın.

Ve sakın “Napalım, fakiriz” demesin.

Fakirlik, görmemişlik, açlık hiçbir kahpeliğin nedeni olamaz.

Kutsal bir ayın atmosferi içinde sizin o halinizi izleyenler, dua niyetine ne dedi biliyor musunuz?

“Allah belanızı versin!”

Kaynak

Bende izlerken tüylerim diken diken oldu. Orada o zor durumda olan insanlaramı üzüleyim yoksa o şerefsizce, kendini bilmez aşağılık heriflerin yaptığı yağmalama olayınamı kızayım. Ne yapacağımı şaşırdım.

Böyle bir toplum, böyle bir zihniyet... Yazıklar olsun size ve sizin gibi düşünenlere.....

Bunlar insan olabilirmi diye düşünüyorum....

Sen hiç 3 gün aç kaldın mı ? kalmadın
paran olmadığından ayağındaki yırtık ayakkabıyı değiştiremediğin oldu mu ? olmadı

o zaman konuşma

Ne alaka şimdi.

Tamam bu zamanda geçinmek zor ama her zor durumda olan kişi fırsatları bu şekildemi değerlendirmeli. Yani bunları fırsat olarakmı görmeli.

Bunumu destekliyorsun kardeşim.

paran olmadığından ayağındaki yırtık ayakkabıyı değiştiremediğin oldu mu ? olmadı

o zaman konuşma

Bak aradaşım Biz Türk insanı Müslüman bir toplumuz. Bu günlerde Neden oruç tutuyoruz bunu hiç düşündünmü. Allah (cc) bizi neden aç bırakıyor sence. Bunda ne gibi bir düşüncesi olabilir. Eğer bugüne kadar hiç düşünmediysen bundan sonra zahmet edipte hiç düşünme....2001 yılında Arjantin ile birlikte aynı dönemde ekonomik kriz yaşayan Türkiyeyi unutmamışsındır. Arjantinde yolda başıboş gezen inekler parçalanıp yağmalanıyor yada dev gros marketlerin kapıları kırılarak içeri girip yağmalar yapıldığı günlerde benim halkımda çok sıkıntılar çekti fakat içindeki Allah korkusu böyle yağmacılık yapmasına engel oldu. Çok canı sıkılan ve dayanamayan bir esnaf başbakana doğru yazarkasa fırlattı. Böylesine asil bir milletin içinden Hemde Ramazan ayında haberdeki gibi yağmacıların çıkması beni çok üzüyor. onun için bunlar insan olamaz tabiri kullandım. Yoksa küçümsediğimden değil.

resemen kameraların önünde hırsızlık yapıldı komuşu zordakilere yardım eli uzatılacağına görevlilere destek olunacağına bu kadar aşağılık işler yapıyorlar yazık....

özelikle biri çıkıpta bu sel oruç tutmayanları vurdu bu yüzden bunları götürüyorum dedi ya kan beynime fırladı...

sanki kendisi hırsızlık yapmıyormuş gibi konuşuyor....

o zaman konuşma

kardeş senin söylediklerinle bunların yaptıkları bir değil...
açlıkla porselen tabakların veya tüfeklerin veya bilgisayarların alakası yok...
orda gözünün önünde bilmem kaç kişi ölmüş,,sen onlara yardım ediceksin ,,onlarla ağlıcaksın...yağma yapıp böyle milyonlarca kişinin anana bacına sövdümelerine çanak tutmayacaksun...ama onlar haketti..ama onlar insan değil...
ben televizyonda gördüm adamı resmen sele kapıldı sinirimden ,,duygumdan hüngür hüngür ağladım....

bu bizim milletimizin genlerinin i.neleştirildikten sonraki dönüştüğü ve evrimleştiği son hali budur...
bizi bu hale getirenlerin ALLAH belasını versin....

başka ülkede olsaydı çoktan yagmacıları vurun emri verilmişti şimdiye kadar.

kimin hakkını alıyrosun o suyun içinden farkındamısın arkadaşım!!

Geri