AngeL Of Death
Wishmaster
- Katılım
- 6 Haz 2006
- Mesajlar
- 5,121
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
Yüzölçümü : 9.629.091 km²
Nüfusu : 308,831,000
Dili : Federal düzeyde resmi bir dil belirlenmemiştir, ancak fiili olarak İngilizce kullanılır. Bazı eyaletler İngilizceyi resmi dil olarak tanımlar. Toplam nüfusun yaklaşık %10'u ise İspanyolca konuşur.
Yönetim Biçimi : Amerika Birleşik Devletleri 50 eyaletten meydana gelen bir federal birliktir.
Başkenti : Washington, DC
En büyük şehir : New York
Para birimi : Amerikan Doları ($)
Yaşam koşulları
Washington, New York City, Los Angeles, Miami, Chicago başta olmak üzere ABD'de 300 bin Türk yaşıyor. Türk öğrencilerin sayısı ise yaklaşık 12 bin 500. Ev kiraları, yemek ve sağlık çok pahalı.
Türklerin yüzde 70'i New York ve çevresinde yaşıyor. New York eyaletinde bulunan New York City, Amerika'nın en büyük kenti.
New York'ta yaşam, ABD'nin birçok yerine oranla daha pahalı. Tek odaların kiraları ortalama 700 dolar. Manhattan ve Broklyn'de normal bir dairenin ortalama aylık kirası 2000 dolar. Albany'de ise kiralar daha uygun. 500 dolara konforlu evler kiralanabiliyor.
Öğrenciler daha güvenli ve hesaplı olan okul kampüslerini tercih ediyor. Ayrıca sadece öğrencilerin yaşadığı apartmanlar bulunuyor.
Kentin en önemli sorunlarından biri, ulaşım. Otomobili olanlar, trafikte saatlerini geçiriyor. Ancak dünyanın en gelişmiş metrosuyla yolculuk çok hızlı ve kolay.
Harvard gibi ABD'nin birçok ünlü üniversitesine ev sahipliği yapan Boston ise üniversitelerinin popülaritesi ve ticari gelişimi nedeniyle göç alıyor. New York City'den daha ucuz olan Boston, New England bölgesinin soğuk ikliminin etkisinde. Soğuk ve kar çoğu zaman yaşam koşullarını zorlaştırsa da Boston çalışmak veya okumak için ideal ve güzel bir şehir.
Amerika'da yaşamanın beş yolu
Göçmen vizesi almak dışında ABD'ye yerleşmek için genellikle uygulanan üç temel yöntem var.
Amerika'da bir şirket, Türkiye'de yaşayan bir kişi için başvuru yapıp geçici çalışma izni alabiliyor. Şirketler üç-altı ay gibi bir deneme süresi belirleyerek çağırıyor.
İyi bir eğitim, iş deneyimi ve uzmanlıkla bu izni uzatmak da mümkün.
Öğrenci olarak gidip, okulun bitirilmesinin ardından bir işe girmek şartıyla bir yıl Amerika'da kalınabiliyor. Daha sonra işyerinin isteğiyle bu süre uzatılabiliyor.
Kısa yoldan ABD vatandaşı olmak isteyenlerin izlediği bir yol da Amerikan vatandaşıyla gerçek veya anlaşmalı evlilik yapmak.
Amerika'da 1 milyon dolarlık yatırım yaparsanız yabancı girişimcilere tanınan göçmenlik hakkından yararlanabilirsiniz. Ancak kendiniz ve aileniz hariç en az 10 kişiye iş vermeniz gerekiyor.
Zorlu bir yol daha var. Amerika'ya bir şekilde gidip yedi yıl kaçak yaşamayı başaranlar ise göçmenlik bürosuna gidip, bu süre boyunca bu ülkede yaşadığını ispatlayarak çalışma ve oturma izni alabiliyor. Kaçak yaşanılan süre boyunca hiçbir haktan yararlanılamıyor ve düşük ücretlerle çalışılıyor.