Amerikalı Yahudi'den ilginç makale

jowood1

New member
Reaction score
0
Amerikalı Yahudilerin en fanatiklerinden olan Öğretim Üyesi Barry Rubin, AK Parti'nin başa geldiğinden bu yana İsrail'le bir tek askeri anlaşma imzalamadığını ve krizin sebebinin de bu olduğunu belirtirken, “Erdoğan olduğu sürece bize rahat yok” dedi. Rubin, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu ise “Erdoğan'ı uzaklaştırmak için bir alternatif” olarak niteledi.

Filistin'in Gazze Şeridi'ne yardım götüren Mavi Marmara gemisinde 9 vatandaşımızı katleden İsrail'in Türkiye düşmanlığının gerekçesini Amerikalı Yahudilerin en fanatiklerinden olan Barry Rubin açıkladı. “AK Parti başta olduğu sürece Türkiye-İsrail ilişkileri düzelmeyecek” diyen Rubin, iki ülke arasındaki krizin ne Gazze saldırısıyla ne de Mavi Marmara saldırısıyla başladığını belirterek, AK Parti'nin başa geldiğinden bu yana İsrail'le bir tek askeri anlaşma imzalamadığını ve krizin sebebinin de bu olduğunu yazdı.
Aralarında Avrupa ülkelerinin olduğu 32 ülkeden barış gönüllülerini taşıyan yardım gemisine saldıran İsrail'in Türkiye'nin iç işlerine de karışmaya çalıştığı ortaya çıktı. “Türk monşerlerinin yakın dostu” olarak bilinen ve bir dönem Türk-İsrail Parlamentosu Dostluk Grubu Başkanı olan Barry Rubin, “Türkiye Rejimi Batı'dan Doğu'ya Doğru Yön Değiştiriyor” başlıklı makalesinde, Türkiye ve Başbakan Erdoğan'a karşı ağır ifadeler kullanırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise “Erdoğan'ı uzaklaştırmak için bir alternatif” olarak niteledi.

ERDOĞAN OLDUĞU SÜRECE BİZE RAHAT YOK
İsrail'in ABD'deki en önemli seslerinden biri kabul edilen ve hala İsrail'in Herlziya kentindeki Bilim Merkezi'nde öğretim görevlisi olan Rubin, Pajamas Media'da yayınlanan makalesinde Türkiye'nin başında Erdoğan olduğu sürece İsrail'e rahat olmayacağını kaydederek, Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçmesiyle işlerin yolunda gittiğini ancak yardım gemisindeki olayla birlikte Erdoğan'ın yeniden popüler olduğunu yazdı. Makalesinin sonunda “Türk okuyucular için” başlığıyla bir not da yazan Rubin, “Bazılarınızın benim ilişkilerin bozulmasında Türkiye'yi suçladığımı söylediğinizi duyuyorum. Ben Türkiye'yi suçlamıyorum, hükümetini suçluyorum. Birçoğunuz bana İsrail'e karşı çok kızgın olduğunuzu, çünkü bu durumdan mevcut hükümetin yararlı çıkacağını söylediniz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ BİR TANE ASKERİ ANLAŞMA YAPMADI
Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin ne Gazze filosundaki krizle ne de 2008-2009'da Gazze'deki 'İsrail-HAMAS savaşıyla' bozulduğunu söyleyen Rubin, ilişkilerin bozulmasının sebebinin AK Parti Hükümeti'nin başa geldiğinden beri İsrail'le bir tane bile yeni askeri anlaşma imzalamaması olduğunu yazdı. Türkiye ve İsrail arasındaki 'özel' ilişkilerin bittiğini ve bunun sorumlusunun da Türkiye'deki İslamcı hükümet olduğunu öne süren Barry, “Ankara'daki laik bir hükümet İran, Suriye ve Saddam Hüseyin'in Irak'ın ana tehdit olarak gördüğü zaman İsrail'e ihtiyaç duyuyordu. Ne zamanki bir hükümet İran ve Suriye'yi yakın müttefik görmeye başladı, İsrail düşman oldu” dedi.

kaynak

sanirim tayyipin ricasiyla kilictar oglunu yahudi yandasi gostermeye calismis.. nasil anlasma yok israille ? akp sayesinde turkiyenin %25 ini aldi adamlar... bir cok anlasmalar yapildi.. yani burdaki amac basin yoluyla sozde chp ye yani kilictar ogluna ovgu secim zamanina kadar yahudi yandasi gostermek sonra akp yi tekrar iktidar yapip ulkeyi daha cok kusatmak

erdoğana yahudi yanlısı diyen doğan medyasının, yahudi lobisinin kandırdığı zavallılar okumalı diyorum. bu ülkede henüz onurunu satmamış olanlar da var şükür. biraz imanı olan görecektir ülkemizin son yıllarda katettiği mesafeyi. sancılı bir süreçten düzlüğe çıkacağız inşallah...

bu arada kaynak belirt.. yoksa konu silinir haberin olsun

srkngncy bey hatırlattığınız için teşekkürler, görüşümüz uyuşmasada hoşgörü için iyi bir örnek davranışınız...

sanirim tayyipin ricasiyla kilictar oglunu yahudi yandasi gostermeye calismis.. nasil anlasma yok israille ? akp sayesinde turkiyenin %25 ini aldi adamlar... bir cok anlasmalar yapildi.. yani burdaki amac basin yoluyla sozde chp ye yani kilictar ogluna ovgu secim zamanina kadar yahudi yandasi gostermek sonra akp yi tekrar iktidar yapip ulkeyi daha cok kusatmak

aynen katılıyorum

srkngncy bey hatırlattığınız için teşekkürler, görüşümüz uyuşmasada hoşgörü için iyi bir örnek davranışınız...

goruslerin uyusmamasi sana hakaret edecegim yada saldiracagim anlamini tasimaz.. gorusler uyusur uyusmaz bu problem deil... insan olmak onemli birbirini kirmadan derdini anlatabilmek onemli.. rica ederim

sadece Türkiye'yi karıştırmak için zırvalanmış kelimeler.Kimine doğru gelecek,tuttum burasından diyecek,kimine yanlış gelecek veryansın edecek.
Bırakın elin gavurunu,benim için kriter artık halktır.
Ama eğitilmiş bir halk

akpnin Türkiye'den yahudi karşıtı olarak oy kapmaya çalışmasının bir oyunudur bu...

Başaramayacak...

adamlar ne güzel söylemiş:ERDOĞAN OLDUĞU SÜRECE BİZE RAHAT YOK

srkngncy
yanlışlıkla alıntıya basacağıma teşekküre bastım zannetmeki seni destekliyorum
bu yazıma teşekkür ette yanlış anlasılmaya mahal kalmasın .....

yine sallamasyona başlamıssın biraz destekli at arkadaş
böyle muhalefet olmaz
bişey diyimmi böyle giderseniz iktidar hiç olamazsınız

ilk defa mason olmayan biri koltuğa oturdu onu demek istiyor herhalde

srkngncy
yanlışlıkla alıntıya basacağıma teşekküre bastım zannetmeki seni destekliyorum
bu yazıma teşekkür ette yanlış anlasılmaya mahal kalmasın .....

yine sallamasyona başlamıssın biraz destekli at arkadaş
böyle muhalefet olmaz
bişey diyimmi böyle giderseniz iktidar hiç olamazsınız

sallayan yok.. gorunen koy kilavuz istemez.. adam demis ki israille hic anlasma yapmadi tayyip... bu kulleyen yalan bunu herkes biliyor.. yani acik acik benim soylediklerimin dogru oldugu gozukuyor...ikincisi bende anlamadim nie tsk ettigini.. ama iste ALLAH yaptirdimi yaptiriyor dogruyu sen istemesende gosteriyor

Mayın temizleme işi direkten döndü ya onun kuyruk acısı olmasın?

"Barry Rubin" ve fikirdaşlarına açık net mesaj....siz kıçınızı yırtsanızda ülkemi yöneten başbakanın adı kılıçdaroglu olsada İNADINA TÜRKİYE KAZANACAK...BUNU O GERZEK ZEKANIZA NAKSEDİN..

erdoğana yahudi yanlısı diyen doğan medyasının, yahudi lobisinin kandırdığı zavallılar okumalı diyorum. bu ülkede henüz onurunu satmamış olanlar da var şükür. biraz imanı olan görecektir ülkemizin son yıllarda katettiği mesafeyi. sancılı bir süreçten düzlüğe çıkacağız inşallah...

sız mılletın ımanından ne ıstıyosun ya ayıp tır yeter artık her akplı ve fetocu basımıza ıman ölçer kesıldı.sızemı kaldı kocum bızım ımanımızı tartmak.kım munafık kım musluman ALLAH tan baskası bılebılırmı kendını ne sanıyorsun. ulan sankı dını bunlara teslım etmıs ALLAH cennetın anahtarınıda bunlara vermıs yasasın tayyıp dıyen musluman kahrolsun akp dıyen ımansız hastamısınız sız sorununuz ne islam bılgınmı yetersız,yoksa ayarlarındamı sorun var.

Geri